reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

dudziakowa nie martw się jesteśmy z Tobą......
miewmy nadzieję że udało Ci się wypędzić bakterię......:tak:
i leż dużo żeby Ci dzidzia zdrowa rosła w brzuszku:tak:
nie matrtw się iim bliżej końca tym lepiej... a już nie dużo nam zostało....
więc rzymaj się mocno
ściskam

Ostatnia edycja:
reklama
Wpadam na chwileczke tylko - dzisiaj wielkie szczęście mnie spotkało :-D dostałam pierwszego kopniaczka od Maleństwa. Bardzo dziwne uczucie ale wspaniałe.

Dudziakowa trzymam za Was kciuki!

Pozdrawiam wszystkie mamusie

.....no tak nie ma mnie tu parę dni i tyle się rozpisałyście że znowu muszę nadrabiac. Nie mam ostatnio czasu wchodzic na neta, ciągle coś załatwiamy a wieczorkiem padam na twarz do wyrka :)

Dodziakowa kochanie - trzymam za ciebię kciuki i jestem pełna wiary że wszystko bedzie wporządku, dbaj o siebie i dużo odpoczywaj i wyeliminuj ze swojego życia stres.
Witm równiez wszystkie nowe mamusie i cieszę się że jest nas tu do zwierzania coraz więcej.

Teraz cos ode mnie
kochane mam taki problem - troszkę wstydliwy - ale moze któras z Was tez to miała lub ma: otóz chyba pojawily mi się chemoroidy , których do tej pory nigdy nie miałam :( do tego stopnia że mam małe krwawienia na majtkach aż sie pewnego dnia wystraszylam bo myslalam ze cos z dzidzią nie tak ale jestem pewna że to nie to. Nie wiem co mam robic, mój lekarz domowy jest na urlopie a do gina idę dopiero za tydzień, nie wiem czy czekac z tym czy zacząć działac? Doradzcie coś jak któras ma takie problemy ?

gawit mi z polskich mineralnych niegazowanych smakuje kropla beskidu. a ja sobie wlasnie czasem tez dolewam soczku do wody mineralnej i smakuje lepiej ;-)
mi doktorka powiedziala ze mam pic duzo a ja w siebie nie umiem tyle wody wlac ale staram sie jak moge. ;-)

dudziakowa trzymamy kciuki :tak:jestem pewna ze w domku ci sie lepiej wypocznie niz w szpitalu. :tak:

zywa co prawda ja nie miałam chemoroidów ale może poczekaj ten tydzień....
słyszałam że często występują u kobiet ciężarnych i nie jest to aż tak groźne....
bardziej bolesne....
jeśli jednak się mylę niech mnie ktoś poprawi...

ja hemoridow nie mam ale lekow tak od razu to nie polecam. wyprubuj kilka domowych sposobow.
znalazlam w necie:
Po każdym pobycie w toalecie delikatnie przemywaj bolące miejsce chłodną wodą i mydłem z neutralnym Ph. Możesz też swędzące okolice przemywać naparem z kory dębu, który działa przeciwzapalnie lub stosować płyn do higieny intymnej zawierający składniki kory dębowej. Skutecznym sposobem jest także okład z ciepłej torebki herbaty – tanina, zawarta w herbacie hamuje krwawienie i łagodzi nieprzyjemne objawy. Możesz spróbować też okładów z lodu, który zmniejszy obrzęk lub specjalnych nakładek (do kupienia w aptekach), które po schłodzeniu zakłada się w okolicę odbytu. Wielu kobietom pomaga także chłodna lub ciepła kąpiel, natomiast zdecydowanie przeciwwskazane w ciąży jest stosowanie nasiadówek. Podczas wypoczynku unoś nogi powyżej tułowia, a po kilkunastu minutach ból i swędzenie powinny być mniej zauważalne.
calosc: Hemoroidy w ciąży - Ciąża dolegliwości - Artykuł

reklama
Do góry