reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Ledwo udało mi się dzisiaj przez to wszystko przebrnąć, a przecież czytam was codziennie.
Witam nunynka zobaczysz z nami będzie Ci raźniej, trzymam kciuki!!!

dziewczyny jak mnie macica boli!!! znaczy mysle ze to macica. uczucie rozciagania temu towarzyszy, wiec to musi byc macica, jak nic!
dzis pol nocy nie moglam spac, a wczoraj pol dnia chodzilam zgieta :zawstydzona/y:
dodam, że nospa nawet nie pomaga :/
Mnie też tak bolała macica, ale nic nie brałam samo przeszło. Miałam robione usg i się okazało, że wtedy dzidzia szybko rosła i musiała sobie zagarnąć więcej miejsca i z tąd te bóle.
dziewczyny napiszcie jak to jest u Was z tą wagą.
No więc zaczynałam z 63kg, dzisaj rano było 65kg. Wszyscy mi mówią, że nic nie przytyłam i że dziecko głodzę, a ja przecież jem i jem i jem..... Ale najważniejsze że dzidzia rośnie, rusza się już trzeci dzień. Dzisiaj na całego się rozszalała, jeszcze nie kopie ale się przemieszcza i czuj ją pod palcami. I jak za długo siedzę to też coś czuje i muszę się rozluźnić bo mnie gniecie.
Bura gratuluje barku cukrzycy!!! Super wieści Tobie to pewnie szaleją te dzieciątka w brzuchu, a jak jeszcze nie to napewno będziesz miała dużo atrakcji :-).

Gratuluje wszystkim dziewczynom świetnych wyników usg i wizyt lekarskich. Czytam to wszystko uważnie i wzruszeniem.

Jak tam nasza PANNA MŁODA??? ślub tuż, tuż, ostatnio musiałaś leżeć będziesz mogła się bawić na weselu czy raczej oszczędzać?

reklama
Bura gratuluje barku cukrzycy!!! Super wieści Tobie to pewnie szaleją te dzieciątka w brzuchu, a jak jeszcze nie to napewno będziesz miała dużo atrakcji :-).
Oj szaleją, szaleją :-) W końcu to cztery nóżki do kopania, cztery rączki do bicia... Aż się boję, co będzie jak podrosną!

Hej wyglada na to, ze to nie nadwaga, bo ja tez waze prawie 90kg, a wszystko na usg widac, ale maly poziom wod plodowych. Dlatego kazala ci pic wiecej. Wody dzialaja jako echocostam i dzieki temu widac dzidzie na usg, a jak jest ich malo to faktycznie nic nie widac, ale u ciebie na pewno sa na granicy normy, bo inaczej skierowalaby cie na dodatkowe badania....
kazała mi pic 2 litry wody mineralnej niegazowanej, kazała mi już na pierwszej ciążowej wizycie i tak robię, oprócz tego piję jeszcze herbatę + czasem jakiś sok! uważam, że wcale nie piję mało!
wody powiedziała, że są w porządku! nie wiem, może miała wczoraj zły dzień, bo dziś była miła! i ja jednak obstawiam, że to wina kiepskiego sprzętu do usg! już na wcześniejszym usg mało co widziałam! a u niej w gabinecie (gdzie sprzęt ma dobry, bardzo dobry) widziałam wszystko dokładnie! tylko w tej przychodni (bo wczoraj byłam u niej w przychodni na NFZ) jakiś sprzęt nie teges :(

cieszę się że wszystko dobrze....
tylko powiedz mi ... Ty to wszystko zapamiętałaś czy lekarzDał Ci wydruk jakiś??
hehe bo mi w pl gin tylko powiedział że wszystko ok ale nie dostałąm nic... a tu nie robią badań tgo typu więc również nic nie dostałam
no coś Ty? pewnie, że dostałam wydruk i sobie z niego wszystko spisałam :D w życiu bym tych skrótów i wymiarów nie zapamiętała :D

kazała mi pic 2 litry wody mineralnej niegazowanej, kazała mi już na pierwszej ciążowej wizycie i tak robię, oprócz tego piję jeszcze herbatę + czasem jakiś sok! uważam, że wcale nie piję mało!
Widzicie, sama juz nie wiem co myslec...Mi ostatnio powiedziala moja gin, ze ja pije za duzo, a na pewno nie pije tyle co Ty:tak:, ze to zle, bo moge miec problemy...

ja wypijam może z litr dziennie....
rano tylko łyk na tabletki a później to zależy ...
albo małą butelkę 0.33 albo półlitrową i wieczorem z 2 szklanki po jednej herbaty i soku na noc.... wiem że to mało ale jak piję wodę to mi niedobrze....:baffled:
czasem jednak potrafię tez wypić 3 butelki 2litrowe w ciągu dnia... ale to już zależy od pogody :tak:

witajcie dlugoo mnie nie bylo....

Po kolejne.....to U mnie chyba bedzie dobrze miejmy taka nadzieje...

przez ten tydzien walczylylam o nasza dzidzie i o wupedzenie bakteri wiec mysle...ze sie nam to i to udalo..... ALe czas pokaze....

Moja ciaza jest bardzo duzego ryzyka poronienia...:-(wiec nic i nigdy nie wiadomo.....Musze wytrwac chodz do 28-30 tc.....Matko ile to czasu jeszcze.....:szok: Nie wiem czy dam rady....:-(

Narazie mam lezec w domku bo chyb wole niz w tym szpitalu....tak tyleee sie naogladalam i nasluchalam...ze szok....Nie wiedzialam ze tyle kobiet w przeciagu paru dni moze stracic dzieci....

No i chyba tyle u mnie......Jak narazie......

Boje sie cholernie...mam nadzieje ze cos sie poleprzy.....

A i co najwazniejsze to to ze bede miala SYNKA!!!!!!!!!!!!! :-)TŻ sie cieszy jak nie wiem co a ja wolalabym chyba dziewczynke....małą Zośke to taki maly zarcik jest...heheh

witajcie dlugoo mnie nie bylo....

Po kolejne.....to U mnie chyba bedzie dobrze miejmy taka nadzieje...

przez ten tydzien walczylylam o nasza dzidzie i o wupedzenie bakteri wiec mysle...ze sie nam to i to udalo..... ALe czas pokaze....

Moja ciaza jest bardzo duzego ryzyka poronienia...:-(wiec nic i nigdy nie wiadomo.....Musze wytrwac chodz do 28-30 tc.....Matko ile to czasu jeszcze.....:szok: Nie wiem czy dam rady....:-(

Narazie mam lezec w domku bo chyb wole niz w tym szpitalu....tak tyleee sie naogladalam i nasluchalam...ze szok....Nie wiedzialam ze tyle kobiet w przeciagu paru dni moze stracic dzieci....

No i chyba tyle u mnie......Jak narazie......

Boje sie cholernie...mam nadzieje ze cos sie poleprzy.....

A i co najwazniejsze to to ze bede miala SYNKA!!!!!!!!!!!!! :-)TŻ sie cieszy jak nie wiem co a ja wolalabym chyba dziewczynke....małą Zośke to taki maly zarcik jest...heheh

Dudziakowa trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Synusia. Mam nadzieje ze wytrwacie do konca! Lerz i odpoczywaj! Buziaczki dla Ciebie i w brzusio :) 3maj sie cieplutko :)

Dudziakowa-musi byc dobrze! Z kazdym dniem jest lepiej, blizej konca, badz dobrej mysli :) I odpoczywaj, dbaj o siebie i synusia-masz racje-w domku lepiej bo szpital to dodatkowy stres, zwlaszcza jesli jest sie swiadkiem codzych nieszczesc...

reklama
Witam wszystkich ja też będę listopadową mamą termin mam na 12 . To moje 3 będzie ale wszysko w kolejności córeczka jest z grudnia synek ze stycznia

Witam kolejna nowa listopadowke na forum :-):-) Ale fajnie masz :) miesiac po miesiacu, chyba ze przenosisz i urodzisz w grudniu? Na kiedy masz termin ?
Wpadaj do nas czesciej :) :-):-)

Do góry