B
Bura
Gość
Odebrałam właśnie wyniki krzywej cukrowej - na szczęście są w normie i nie mam cukrzycy. Gin powiedział, że badanie powtórzymy dopiero koło 28 tygodnia. Ale się cieszę!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
myślę że te kłócia po obu stronach to po prostu jajniki...a ja sie martwie bo mnie brzuszek pobolewa. wczesniej sie nie przejmowalam no bo niby to normalne ze sie rozciagam, dzidzia roznie itd ale tak chyba od przedczoraj mialam takie kolki po obu bokach brzuszka, a wczroaj wieczorem az mnie kulo na wysokosci zeber i to o wiele mocniej. wizyte mam za 10 dni ale nie wiem czy przypadkiem nie powinnam isc wczesniej. po przypadku nataluni zaczynam sie martwic o te ''kolki''![]()
Kasiiula mi tez przy ostatnim badaniu lekarz badal szyjke a kiedy masz nastepna wizyte???
gratuluje wszystkim szczesliwym mamusiom po badaniu :-)ciesze sie dla was ogromnie
ja tez mam wielki problem z choroba lokomocyjna i tylko aviomarin mi pomaga. ja inny lek na chorobe lokomocyjna znam tylko jeden i jak juz dziewczyny pisaly wczesniej jest to Lokomotiv ale mi nie pomogl bo po imbize mdlilo mnie gozej jakbym nic nie brala.Dziewczyny, a ja mam wieeelki problem. Jestem strasznie wrazliwa na wszelkie srodki lokomocji, nawet pociag mnie mdli, autem moge jechac co najwyzej 10 min jako pasazer, autobusem prawie wcale... ehhh, ta choroba lokomocyjna. W sierpniu planuje dluuugo wyczekiwany urlop w Polsce i z dwojga zlego, zdecydowalam sie na lot a nie podroz autem. Wlasnie sie dowiedzialam, ze jedyny lek jaki mi wykazywal 100% skutecznosc, nasz stary aviomarin, nie jest wskazany w ciazy, wrecz zabroniony. Czy ktoras z was, moze dziewczyn mieszkajacych za granica, albo w Polsce leciala na jakims innym leku w ciazy? A moze ktos zna jakis inny skuteczny srodek? Aviomarin odpada a jak nie znajde innego leku to niestety, caly urlop wzial w leb, a przeciez nie zaryzykuje jakiegos urazu dzidzi przez ten cholerny aviomarin. Dodam ze opcja ''nie bierz niczego'' odpada, nie przezylabym lotu bez leku.
Prosze pomozcie. Wczoraj sie poplakalam i przezylam zalamke... A w Polsce mam tyle planow...
ja maialam tylko 1 usg dopochwowe i 2 przez brzuszek a mi lekarka jeszcze nie robila zadnego badania ''od sirodka''.hej dziewczyny pytanie mam do was bo u mnie juz 20tc sie zaczal
i do tej pory to mialam same usg przez brzuch
pierwsze usg dopochwowo a pozniej cytologie za jakis czas i to byly badania jedyne przez pochwe.... i nie wiem czy to normalne?
jak wy mialyscie? sprawdzal wam lekarz czy szyjka sie skraca itp ?
no i tak powinno byc wszedzie ze jak ludzie z kolejki nie chca przpuszczac to sami powinni wolac.Wczoraj spotkała mnie miła historia: byłam na poczcie, stałam w dość długiej kolejce. Po jakimś czasie babka w okienku zaczęła się drzeć na klientów, żeby mnie przepuścili, że kobieta w ciąży stoi już tyle czasu... Heh nie powiem, zrobiło mi się miło. Wypięłam dumnie brzuch i podeszłam załatwić swoją sprawę. Żeby wszędzie tak było!
no wlasnie ja sobie tez mysle ze to moga byc jajniki ale gdzies ciagle sie martwiemyślę że te kłócia po obu stronach to po prostu jajniki...
ale mogę się mylić....
lepiej idź do lekarza się upewnić czy wszystko ok....
a wogóle tak czytałam Milencia Ty masz mża turka czy polaka?? bo się ostatnnio zastanawiałam![]()