reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

milencia ale wykład:-)
nigdy nie czytałam o domowych sposobach zawsze leczyłam kremami z apteki

zywa jesli problem będzie się nasilał silne nieustępujące bóle silne krwawienia to powinnaś wybrać sie na wizytę do chirurga proktologa

ja mam ten sam problem muszę wybrać się na wizytę
w ciąży jeszcze nie byłam ale miałam wcześniej z tym problemy jestem nawet po dwóch zabiegach
sama jestem ciekawa czy leczenie w ciąży jakoś będzie się różniło

Ostatnia edycja:
reklama
zywa możesz też zapytać w aptece o coś na hemoroidy dla ciężarnych! ja nie mam i obym nie miała, ale ponoć to częśta dolegliwość w ciąży

hej dziewczyny pytanie mam do was bo u mnie juz 20tc sie zaczal
i do tej pory to mialam same usg przez brzuch
pierwsze usg dopochwowo a pozniej cytologie za jakis czas i to byly badania jedyne przez pochwe.... i nie wiem czy to normalne?
jak wy mialyscie? sprawdzal wam lekarz czy szyjka sie skraca itp ?
W Iranie w ogole nie badaja przez pochwe przez cala ciaze. Usg tez robia tylko przez brzuch. Uwazaja, ze badania wewnetrzene moga doprowadzic do poronienia. Wiec mnie raczej nikt szyjki macicy nie sprawdzi...

kurczę no widzisz mi też się wydawało, że jak się za dużo pije to nie zdrowo! że woda będzie się zatrzymywać w organizmie i będą problemy, ale może właśnie, ja z tą swoją wagą muszę tyle pić? no staram się ograniczyć do tych 2 litrów dziennie, tyle, że ja nienawidzę wody mineralnej niegazowanej :wściekła/y: a ginka mówiła, że owszem mogę czasem napić się soku, nawet coli, ale głównie ma to być woda mineralna niegazowana! już kupiłam taką dobrą, ponoć polecaną dla kobiet w ciąży i smakuje mi jak kranówa :wściekła/y:każda mineralna niegazowana mi tak smakuje! mam soki naturalne od mojego męża babci, bez żadnych konserwantów, więc chyba sobie będę dolewać, bo inaczej to się w końcu z tą wodą zamęcze! już tyle tygodni ją piję!

gratuluję SYNKA!!! i na pewno dotrwasz! będę mocno trzymała kciuki! jak my wszystkie tutaj! a w ogóle dlaczego masz aż tak zagrożoną ciążę, bo przeoczyłam ten fakt :-(

Witam serdecznie! :-) jak samopoczucie? duże masz już dzieci? wiedzą, że Was jeszcze przybędzie? :-) kurcze o trójeczce to ja zawsze marzyłam :-) może mi się uda, ale spieszyć się muszę;-)

również witam! fajnie, że do nas dołączacie!

podpisuję się pod każdym słowem :-)

dlatego ze mam miejmy andzieje ze mailam bakterie w moim organizmie co zagrazala malemu...:-(

Dziekuje dziewczny za pocieszenie jestescie wspaniale.....BUZIACZKI!!!!!!!!

dobranocka

Ja też odkąd jestem w ciąży mam problem z jazdą wszelkimi środkami transportu. Podobno można lokomotiv bo jego nawet dzieciom można podawać. Ja na wszelki wypadek kupiłam herbatę imbirową lub kup korzeń imbiru i pare plasterków zalej wrzątkiem i wypij. Ma to podobne działanie jak aviomarin a naturalne. Jutro idę do lekarza to się go będę pytała co mogę wziąść więc napisze, bo mnie czeka 13 godzinna podróż

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny, wyczytalam ze tylko cocculline mozna, ale ja to kiedys bralam i nie bylo skuteczne:( Imbir odpada bo na sam zapach mnie mdli:( A lokomitiv moglabym wyprobowac ewentualnie, nie wiem tylo czy bedzie wystarczajaco silny na te moje mdlosci.
Niunians a gdzie sie wybierasz, jelsi mozna spytac? 13 godzin podrozy to sporo.
Jak tylko sie cos dowiesz od swojego lekarza to daj znac, prosze.

dudziakowa na pewno będzie dobrze!
a przepraszam, że ja tak drążę ten temat i jeżeli nie chcesz, to oczywiście nie pisz, ale czy wiadomo co to za bakteria i skąd się wzięła?

Co do badań przez pochwę, to w Angolowie też nie badają! przynajmniej mnie nikt nie badał! często się zastanawiałam nad tym skąd wiedzą, że coś się z szyjką złego dzieje ? bo przecież czasem tak bywa! no, ale oni, jak już dziewczyny pisały, stawiają na naturę :-( i dlatego mają jeden z największych w Europie odsetek poronień i martwych płodów :-(
Eh widzę, że w niektórych krajach , jeżeli ma się jakieś problemy, to lepiej w ciąże nie zachodzić :-(

Dobranoc!

reklama
Widzicie, sama juz nie wiem co myslec...Mi ostatnio powiedziala moja gin, ze ja pije za duzo, a na pewno nie pije tyle co Ty:tak:, ze to zle, bo moge miec problemy...

Ja juz slyszalam z kilku zrodel ze wcale nie trzeba duzo pic, zalezy jakie byly przyzwyczajenia przed ciaza, ale ja w sumie wszystkich plynow nie wypijam nawet 2 litry dziennie, zoladek za malo pojemny i nie zmiescilabym tyle, tak samo z jedzeniem, wcale nie nalezy wiecej jesc, tylko tyle na ile mamy ochote.
Ale nie slyszalam zeby zbyt duza ilosc wody mogla zaszkodzic, kazdy gin swoje jak widac...:)

Do góry