reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

reklama
No mi wczoraj pierwszy raz spuchly nogi ze kostek nie widzialam, ale dziwnie to wyglada.

Przed chwila widzialam ze w tvn dzis w rozmowach w toku bedzie o porodowkach-trzeba koniecznie zobaczyc jakie jaja sie dzieja:-D

Jak się skarżymy to na całego, ja też :-)
Jestem tak spuchnięta, że wyglądam gorzej niż Gołota po walce z Adamkiem :confused2::-D
Nie widać mi prawie oczu, palce mam jak serdelki, a nawet najluźniejsze skarpetki wpijają mi się w kostki(wszystkie za małe). Stopy mi się ledwo mieszczą w kapcie w rozmiarze 41(a normalnie miałam 38/39).
Jutro idę do gin i pewnie znowu się nasłucham porad i mądrości, które wcale nie pomagają. Ja już chcę urodzić.....:wściekła/y::-)
znalazłam artykuł na onecie i tam piszą że "Nadmierne obrzęki mogą również świadczyć o przeciążeniu nerek. Zioła, takie jak mniszek lekarski i pokrzywa poprawiają funkcjonowanie nerek i działają moczopędnie. Można do nich dodać mącznicę lekarską. Pomocna może być również homeopatia konstytucyjna."
możesz spróbować herbatki z pokrzywy może akurat okaże się skuteczna :tak:

Zmierzyłam ciśnienie jeszcze raz i pokazało 107/72 a puls 103, więc raczej nie nadaję się do szpitala. Całe szczęście.
ilona ja swoich kostek nie widziałam od miesiąca, w sumie to nie pamiętam jak wyglądają :-D
Ania nie słyszałam o tej pokrzywie, ale wypróbuje. Jak tylko P wróci z pracy to wyślę go do zielarskiego(dobrze, że jest niedaleko).
Idę się położyć bo już wyczerpałam swój limit na siedzenie przy komputerze na dzisiaj :cool::-)
Wpadnę jutro sprawdzić jakie to nowe rozpakowane mamuśki są(może passingby i mamulica ?;-))

Agamir trzymaj się cieplutko!!!!
Gorąco się robi na naszym wątku i racja jeszcze listopada nie ma a tu o samych porodówkach i porodach czytam :))))
Co to będzie jak listopad się zacznie :))))

Aha czyli z mioimi kostkami w normie. Co do pokrzywy to jest prawda, pomaga na prace nerek, pecherz i anemie- mi pomoglo ;-) Stosowalam pokrzywe przez miesiac i moje wyniki krwi sie nie pogorszyly -czyli dziala.

reklama
:-)etna a poznał Was mąż na lotnisku?;-) po tak długiej nieobecności. Fajnie tak obserwować nawiązywanie kontaktu tatusia z dzieckiem;-)

agamir może masz jakąś szansę że doczekasz jeszcze porodu w domu? zawsze lepiej;-)

Do góry