• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Marcelek wlasnie wstal wiec spadam ale mam info od Any ze wrócili juz do domu ale mieli kupe spraw do załatwienia i nie miała czasu. Postara sie dzisiaj zajrzeć do nas. Poza tym mają do jutra dziadków na chacie.

reklama
Cleo, super niespodzianka!!!:-)
No i wspaniałe wieści o powrocie Anawawki i Goni!!Aż się buzia mi śmieje do ekranu:-)
Martolinka, ani się obejrzysz, a przeleci szybciutko..patrz, ja dopiero zaczynałam, a tu już "tylko" trzy miesiące przede mną..
AniaSm, tak mi się skojarzyło - wstaw zdjęcie brzuszka!!!Dawno się nie chwaliłaś nim:tak::-)

Oj ja tez sie musze zainteresować przedszkolem. Chciałabym aby na przyszły rok poszedł, czyli przed 3 urodzinami. Ale czy wyjdzie to..........zobaczymy.
Panowie poszli do marketu po pieczywo a ja zas mojemu smaze placki z cukinii i jedno co Wam powiem UMIERAM Z GORĄCA. Skwar jak jasna chol..........

zainteresowałm się sprawa żlobka. I tak... czas oczekiwania to 1,5 roku . Wiec w trójmiescie dziewczyny zapisuja swoje jeszcze nienarodzone dzieci juz bedac w 6 tc i wtedy maja szanse na złobek.

Zobacz, mieszkasz niedaleko mnie a jaka różnica:szok:u nas nie ma czegoś takiego jak zapisywanie dziecka w trakcie ciąży. W żadnym żłobku/przedszkolu. Podania na dany rok, np. na wrzesień 2012 składa się w lutym 2012. Myślę że to jest najbardziej uczciwe, bo takim sposobem o którym Ty piszesz tworzy się sztuczne kolejki bo a) nie wszystkie dzieci się urodzą, b) sytuacja rodzica może się zmienić i zechce on zostać z dzieckiem w domu, a co za tym idzie mamy zapisują "na wszelki wypadek". Poza tym jak można zapisać dziecko które nie ma tożsamości???
Ile kosztuje żłobek?

Ilonka Wszystkiego Naj Najlepszego :-)

obiad się robi...Igi śpiulka...wchodzę na konto które dawno już puste ,bo brak dochodów,patrzę a tam 100 od teściowej na urodziny :-) gęba się cieszy że hoho :-D

Ooo świetna niespodzianka:-)

Maxweel u mnie z tym samopoczuciem roznie jest , ale ogolnie do przodu. Cały czas zaprzata mi głowe chec zobaczenia fasoli na usg i ogrom czasu jaki został do rozwiazania

Po pierwsze, kochanie, w jakimś celu natura zarządziła te 9 miesięcy. Właśnie po to aby się przygotować, wypocząć, nacieszyć ciążą, mieć czas na obmyślenie co i jak po urodzeniu, zorganizowanie wyprawki:-) nie da się TERAZ i JUŻ. A nie miałaś takiego uczucia po urodzeniu Antka że jednak ciąża zleciała raz-dwa? Ja miałam:tak:
Po drugie, myślę że lekarz dobrze zrobił nie robiąc usg, bo tam na razie był tylko pęcherzyk, a mama pewnie już liczy na serduszko. Jak ja w 5 tygodniu byłam po takim usg to do 9 tyg umierałam ze strachu że noszę w sobie puste jajo. Tylko niepotrzebne nerwy.

Także głowa do góry:-) zleci raz dwa Siekierka;-)

Marcelek wlasnie wstal wiec spadam ale mam info od Any ze wrócili juz do domu ale mieli kupe spraw do załatwienia i nie miała czasu. Postara sie dzisiaj zajrzeć do nas. Poza tym mają do jutra dziadków na chacie.

Super!

A ja mam już dość bo zmieniłam córce baterie w sześcioletnim piesku który fika koziołki i konikowi pony i chodzą non stop :/

Dziunka panstwowy żłobek kosztuje około300-400 złotych a prywatny nawet 900. Nianie biorą około 1200.
Dla mnie tez jest absurdem zapisywanie nianarodzonego dziecka , ale jezeli tego nie zrobię nie będe miała wyboru.A tak zawsze moge zrezygnowac.;-)natomiast do przedszkola procedura wyglada tak samo jak Ty napisałaś u Was,
Wiesz ciaza z Antkiem jakos tez mi sie ciagneła , ale ja z tych "juz tu i teraz ";-)

W przyszłym roku w marcu składam podanie , czekam na wyniki , ewentualnie pisze odwołanie , czekam az sie zwolnia miejsca:tak:wiec w miare logicznie:tak:

Młody padł niemal juz w wannie.juz chrapie:tak:

Aha, czyli na razie nie pójdzie nigdzie? Asiulka też śpi od 30 minut. A ja znowu prawie z nią, siłą się powstrzymałam:zawstydzona/y:

Wiecie, cieszę się że Asia poszła do żłobka, bo potem będzie już automatycznie przechodzić dalej. U nas do żłobka nie ma tylu chętnych, tym bardziej że to niezbyt tania impreza:baffled: za to do przedszkoli dostać sie to już problem, tym bardziej że pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek i obojga rodziców pracujących. Choć i takie się nie dostają:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziunka to tak z mieszkaniami socjalnymi pierwszeństwo maja rodziny patologiczne wielodzietne itp.a "normalny" człowiek musi zapier**** i nie ma gwarancji że kiedykolwiek będzie mieszkanie miał ....to samo się tyczy rent dla pijaków itp...

edit:wyżarłam miecho z zupy,popiłam colą i siedze jak kwoka na jajach.a D z małym od 18 w terenie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry