reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Oj jak Wam zazdroszczę!!! To było moje najprzyjemniejsze zajęcie w czasie ciąży:tak: pranie, rozwieszanie, prasowanie, składanie, mogłam tak całymi dniami:tak:

Martolinka jeśli mogę to zastrzegam sobie prawo do pierwszeństwa jeśli chodzi o obejrzenie tych ciuszków po Antku :-) koleżanka na pewno będzie chętna :tak:

reklama
No to widze pospolite ruszenie. ja jak sie ogarnę ze sprzataniem i z po świątecznego lenistwa to też ruszam z allegro bo utoniemy w tych ciuchach. śpiochów, pajaców itp jeden wielki 120l wór jest na dole i to zostawiam. MOŻE kiedyś sie przyda. A wszystko inne wyjściowe idze do sprzedaży a wór tego taki sam.......

ja czekam na info o płci maluszka i będę myśleć co z ubrankami, ale raczej nic nie sprzedaję na razie. Kartony u teścia na strychu, na wiosnę się wezmę za przeglądanie.

Na razie musze zacząc myślec o tym gdzie i jak będziemy spać, bo Ala ciągle z nami w łóżku, a łóżko dla niej się w sypialni naszej nie zmieści, więc razem wszyscy spać nie bedziemy.. nie wiem jeszcze jak to będzie..

cze laseczki:-)

nadrobiłam ale nie wiem co mam napisać bo zapomniałam...

my właśnie czekamy na kolędę a potem może choinkę rozbierzemy...

ana
u mnie w zeszłym roku poległa na ospę Pati Igi oraz Marcin i o ile Pati i Igi w miarę to Marcin strasznie tą ospę przeżył...

mama
kurczę musisz chyba mężem mocno potrząsnąć (przytulam mocno)

cleo 3 mam kciuki za pierwszy dzień pracy:tak:

Hej ;)

martolinka ja tez dzisiaj robilam przegląd ciuszków:tak:
Płci jeszcze nie znam ale juz wiem co sie nada niezaleznie od plci dziecka:tak:
Mamy 5 kartonow po Kubie, w tym 2 nowych ciuszkow (pajace, spiochy, kaftanikii body), dwa pozostałe kartony juz do wyrzucenia.
Ostatnio na wyprzedazach pokupowałam skarpeteczek, dwie czapeczki, 2 bluzkii 2 pay bodów:-) uwielbiam to robić :)

agrafka kiedy mniej wiecej dowiesz sie o płci?? Kiedy masz usg?:-)

Mama na pewno jeszcze sie kiedyś przyda;-)
Kiedy chcesz z mezem przeprowadzic jeszcze rozmowę??
Na pewno mu na Was zależy, trzymam kciuki:tak:

Cleo powodzenia;-)

maxwell trzymam kciuki:-) Szybko Wam to pojdzie na pewno;-)

kilolek niedlugo to Trojke juz bedziesz miała :) wiec nie bedzie Ci dziwnie heh;-) A na ile Kubus chodzi do przedszkola??

A mi sie nie za bardz cokolwiek dzisiaj chce:no: jakis len, zrobilam z tymi ciuszkami, musze w szafie porobic porzadki i wszystko dac w jedno miejsce, ale mąż sie zadeklarowal, ze w weekend to zrobi wiec chyba sobie odpuszcze, Kuba wlasnie zasnął, leże w lozku bo nic mi sie nie chce:zawstydzona/y:

pola, nie wiem - musze się umówić, usg połówkowe to chyba 18-22 tydzień więc już za miesiąc powinnam je zrobić.
chciałam się dziś umówić do poradni, ale oczywiście do 14.30 było non stop zajęte a teraz nikt nie odbiera. Brak słów. Jeżeli jutro szwagierka nie będzie mogła pojechać mnie zapisać, to będę musiała pojechać tam rano :/

Pola no ja musze z nim wałkować ten temat do oporu, bo tak wczoraj z nasza ciocią siedziałam i analizowałyśmy jego zachowanie no i doszłyśmy do wniosku ze on żyje prawie kawalerskim życiem. Ze nie umie przestawic sie na zycie w rodzinie. Wie ze ją ma ale jakoś nie umie sie na to przestawić. Przynosi kazse, wie ze jestesmy w domu ale wszystko inne robi sam, samodzielnie itp. Tak jakby kawaler z lokatorami. Tak samo jak i do ojcostwa wie ze jest dziecko ale jakos do niego to chyba słabo dociera bo sam kiedys powiedział ze chyba za szybko ta ciaza. Mowie jak szybko skoro planowałes i tworzyłes to dziecko razem ze mna swiadomie. A on na to ze nie wiedział ze to sie stanie tak szybko wiec.... ehhhhhhh. Choociaz te ojcostwo to i tak mu wychodzi lepiej niz bycie męzem. Musze mu tłuc co chwile do głowy ze ma rodzine i ze musi sie na ten tryb przestawić. wiec to bedzie ciągla praca........ Mam nadzieje ze cos bardziej mu juz dotarło bo wpadł w miedzyczasie z pracy do domu. Zamienił słowko z nami itp itd i poleciał dalej. Moze da sie go jakos ukierunkowac. Ciotka powiedziala ze tez mu dupe przetrzepie bo prawie na zawał zeszła jak usłyszała ze chłop zostawił rodzine i se poszedł :baffled: U niej to nie do pomyślenia. Ona z wujkiem ze tak powiem nawet po chleb chodzą razem. Maja lat 40+ ale swietni są, bardzo mi sie podobaja te relacje między nimi..........

reklama
kilolek niedlugo to Trojke juz bedziesz miała :) wiec nie bedzie Ci dziwnie heh;-) A na ile Kubus chodzi do przedszkola??
a no właśnie, niestety chodzi na cały dzień. ja go zaprowadzam na 8,30 a babcia odbira go o 16 jak wychodzi z pracy. Szkoda mi go ale to taki kawał, ze nie ma siły iśc 2 razy w krótkim czasie czyli do 13. To jest tak, ze jak wracam z Michałem do domu ok 9,30-10 a o 12 musiałabym znów wyjść by go odebrać a tak odbiera go babcia.

Do góry