reklama

Listopad 2010

elzu gratuluje ze Julek tyle Ci przesypia w nocy :) Nasza w nocy potrafi budzic sie co 2 godz, jesc za kazdym razem i jeszcze czuwac po godzinie ... w dzien spi po 4 godz

Nasza ma dzien z noca kompletnie zamienione ;) ale nawet w brzuszku jeszcze codziennie kolo polnocy byla bardziej aktywna.

a kapiemy codziennie, chcemy taki nawyzk wprowadzic :) moja mama miala nas trojke i kapala nas codziennie, brat i siostra tez swoje dzieci kapia codziennie :)

reklama
jeśli chodzi o kąpiel to robimy to w porze od 19-21 i w ciagu tych godzinek na pewno się obudzi, zazwyczaj jest to około 20, nie budzimy go, daje mu na chwile cyca, żeby się napił i wtedy heja szybka akcja :-)
co do karmienia cycem-maly niedojada, zasypa, po chwili wyje..wiec ściagam i daje mu z butli, wtedy jest cisza i spokój na conajmniej 2 gdz :-)

Anbar jak odciągnę 100 to daje mojemu 50 resztę daje do lodówki :)

ja budzę niecałą godzinkę po jedzeniu, bezpośrednio po jedzeniu to nawet ja nie lubię się kąpać i lubię odpocząć chwilkę więc małemu też pozwalam, a że usypia to budzę. Jak po kąpaniu zaczyna płakać to daję mu pierś, chwilka i śpi sobie dalej. Kąpiemy zawsze wieczorem ok 19-20

Jak wczoraj byłam w szkole - mój R. poradził sobie wzorowo, to zostawiłam mu w dwóch butelkach mleko do pełna no i on nie pomyślał żeby odlewać po 50 tylko podgrzał mu 150, wiadomo że mały nie podołał temu i mówię mojemu że jak mu nie było szkoda wylewać a ten "no pewnie że bym nie wylał! Wypiłem..." :/:/:/

lasotka
Dziękuję za rady, dmuchanie pomaga :) !!!

Amerie ja to już nie wiem co jest gorsze, kocie kupy czy myszy w kącie :) żartuję oczywiście, ale to może faktycznie dobry pomysł, myszy wyczują kota i się wyniosą

I buziaczki dla maluszków które tak jak mój od dzisiaj są niemowlaczkami a już nie noworodkami :) Dzieciaczki Amerie, anbar chyba nissanki... nie pamiętam kto jeszcze wtedy urodził :)

Ostatnia edycja:
anbar- moj synek nie zawsze zasypia na cycku... więc jak się obudzi po tej 19 poje około 30 min...zaraz jest 20...poleży sobie troszkę z nami i zaraz szykowanie do kąpieli...to miałam na myśli mówiąc przetrzymać...więc nie je bezpośrednio przed samą kąpielą, bo budzi się wcześniej.

podgrzybek- u mnie narazie bez problemów z wypróżnianiem...tzn. boli troszkę jak są twardsze ze względu na szwy, ale częstotliwośc jest raczej ok

Elzu- ale miałaś fajną nockę:)
My kąpiemy codzinnie.

Dostałam dzisiaj SAB SIMPLEX od znajomych ale wszystko jest po niemiecku, wolę tego nie tłumaczyć na własną rękę czy ktoś ma ulotkę po polsku? Jak to podajecie??

reklama
niestety nie jestem w stanie teraz nadrobic.. podczytalam tylko pare ostatnich postow.
Opowiem troszke o moich trudnych poczatkach.. Zaraz po cc przystawili mi małą do piersi i ciągnęła ją prawie godzine.. az usnela. Obudzila sie jak jej wypadl sutek z buzi i od razu ryk. To polozna mi ją dala na druga strone. I tak bylo pierwsza dobe, jadla ciagle, a jak nie to plakala. Ciągiem spala raz nie cale 2 godz. na drugi dzien po porodzie- wieczorem. Bylam wykonczona, niewyspana, obolała.. chcialam tylko plakac razem z nia. W 2 dobie juz nie wytrzymalam.. kazdy mi mowil ze mam za chudy pokarm i sie po prostu nie najada. Dokarmily ja polozne z plastikowego kieliszka z dziubkiem. Nic to nie dalo, wszystko ulała. W koncu jakas polozna wziela nas do zabiegowego i odpowietrzyla małą.. okazalo sie ze miala problem z wydaleniem kupki z mojego mleka- miala zastój miedzy smółką, a taką juz normalna. Od tego momentu bylo juz tylko lepiej, ale swoje przezylam przez 2 pierwsze dni. P. mnie probowal doprowadzic do porzadku, gdyby nie on to nie wiem co by bylo.

Teraz moim jedynym problemem tak naprawde jest to, ze malutka po jedzeniu bardzo zadko beka. Nosze i nosze, az zaczyna mi sie denerwowac wiercic odkladam ja i za pare minut ulewa. I czkawa od razu ją lapie taka, ze az ciezko jej jesc. Jak to u was wyglada?

No i chcialam jeszcze zapytac mamus po cc jak tam wasze brzuszki? moj to taka galaretka i nie wiem czy nastawiac sie na 'cuda', ze wroci do normalnosci w najblizszym czasie..

Caluje i sciskam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry