reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

Violett a jak Ty sie wogóle czujesz? Jak sobie radzisz? Na kiedy masz termin? Wiesz już czy chłopak czy dziewczyna? Pozdrwienia dla Was :-)

reklama
Asia czuje sie dobrze, lepiej niz w ciazy z Marika - o wiele lepiej. Zero mlodsci, zmeczenia, sennosci:) A z Marika w ciazy to moglabym tylko spac i spac:)
Radzimy sobie dobrze bo Mariczka tez jest juz coraz bardziej samodzielna wiec jest ok :)
Termin mam na grudzien :) zreszta chyba tak jak Ty prawda?? Bo u nas tylko 3 tygdnie róznicy :)
I bedzie synus :)

A Ty jak sie czujesz?? Znacie juz plec?:)

Violet gratuluję Ci!!! Jak cudownie że będziemy mieć kolejnego maluszka:-)Będziesz miała parkę w domu;-)Podobnie jak Asia, bo Ona z kolei spodziewa się córeczki, a ma już Olusia:-)

Kurde ale się cieszę:tak::tak::tak:!!!

też bym chciała parkę...:-)

a czy przez nasz wątek przwewinął się już ten link?:
PromoBaby.pl

bo ja to dopiero odkryłam

i jeszcze się zastanawiam nad butami dla Hani do żłobka
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=3177,
bo podobno slizga się w skarpetach, zresztą juz wkrótce będzie chodzić. Co myślicie?

Wiesz co Asiu, przez tye 85 z przodu Twojego nicka, zawsze go czytałam jako Basia ;) dopiero odkryłam błąd :tak:

Ostatnia edycja:
Ja jestem mega zadowolona z tego ze teraz bedzie chłopiec bo własnie super ze parka, a wiecej dzieci juz miec nie bede.
Wczoraj sie smialam z P ze po urodzeniu synka pomyslimy nad jakims anty i bede je brala az do menopauzy wiec kuuupa czasu:) Ale chcialam miec 2 i bede miala:)

Asia a powiedz mi jak reaguja na Ciebie ludzie?? Spotkalas sie z nieprzeyjemnymi komentarzami typu " dopiero co urodzila jedno a juz ma drugie w brzuchu" ja juz pare razy sie natknelam na takie komentarze;/ Tym bardziej ze jestem mloda bo mam dopiero 20 lat a tutaj juz Mariczka ktora ma 8 miesiecy i drugi skarb w brzuszku..

Witajcie Dziewczynki!
W koncu mamy internet, wiec teraz bede czesciej do Was zagladala:tak:

Violett moje gratulacje! Czemu sie nie chwalilas wczesniej, ze jestes w ciazy? No i gratuluje parki. Nam tez sie udalo ustrzelic parke, zawsze marzylam, zeby miec chlopca i dziewczynke:tak: Ja podobnie jak i Wy mam dzieciaczki z grudnia i listopada tylko w odwrotnej kolejnosci;-)

I oczywiscie oszczedzac sie musicie maksymalnie jak sie da. Chociaz z doswiadczenia wlasnego i nie tylko jestem zdania, ze jak masz urodzic wczesniej to i tak urodzisz. Ja obydwie ciaze mialam zagrozone jakos od 8 miesiaca. Z synkiem w ciazy wiecej lezalam, bo przeciez nie mialam szczegolnych obowiazkow, a urodzilam 3 tyg wczesniej. Z corka poniewaz nie bylam juz sama, nie moglam sobie na to pozwolic i bylam zdecydowanie bardziej aktywna no i uordzilam 4 dni po terminie.

Lasotka gratuluje zabkow. U nas 2 na dole wyszly prawie 2 miesiace temu i od tej pory cisza:blink:

Wasze dzieciaczki juz staja, podejmuja pierwsze proby chodzenia. Moja Zuza sama jeszscze nie potrafi usiasc, nie wspominajac o przemieszczaniu sie. Chociaz jakis tydzien sama sama wstala w lozeczku, ale to byl jeden jedyny raz i jak na razie wieceu sie nie powtorzyl:no:
Nikt jednak nie pobije mojego syna, ktiry zaczal chodzic w wieku 16 miesiecy....

Wiesz ja też będę miała parkę. Też nie planuje już więcej dzieci. My się śmiejemy, że mój M się zaszyje. Co do reakcji ludzi to czasem mi się dziwnie przyglądają, bo nie wiedza czy to ciążą czy mi tak po niej zostalo. Mam dość malutki ten brzuszek. Z Olem był duużo większy. Ostatnio na teścia imieninach usłyszałam od takiej starej ciotki, że nic nie słuchudłam po tej ciąży i brzuch mi taki zostal...:-D No cóż.... Młodości też mi nie można zarzucić, bo jutro kończe 26 lat :-(.
Violet a ludzmi się nic nie przejmoj....

asiulka, syn mojej koleżanki zaczął chodzić w wieku 18miesięcy!!!
Innej koleżanki cora dostała pierwszego żęba w wieku 12miesięcy :)
Każde dziecko ma swoje tempo.

Moja Hania zaczęła siadać dopiero kiedy najpierw nauczyła sie sama wstawać - jakieś 3tygodnie temu, wcześniej natomiast umiała już raczkować.... Taki to łobuziak, wszystko po swojemu :)

Wasze dzieciaczki juz staja, podejmuja pierwsze proby chodzenia. Moja Zuza sama jeszscze nie potrafi usiasc, nie wspominajac o przemieszczaniu sie. Chociaz jakis tydzien sama sama wstala w lozeczku, ale to byl jeden jedyny raz i jak na razie wieceu sie nie powtorzyl

asiulkaa moja córcia też jeszcze stacjonarna. Sama nigdy jeszcze nie usiadła (chociaż w pozycji pół leżącej dźwiga się i rwie do siadania),o wstaniu to jeszcze mowy nie ma. Raczkowania też jeszcze nie załapała,na razie przemieszcza się kręcąc się w kółko i pełzając(najczęściej do tyłu). Do tej pory tylko raz zdarzyło jej się klęknąć-jak bawiłyśmy się na łóżku,oparła się o mnie i klęknęła-już myślałam,że będzie próbowała wstać bo na to się zanosiło ale niestety-odpuściła i na klęku zakończyła.

violett gratuluję!! Super,że będzie parka :) Dbaj o siebie!

reklama
Ja tez juz weicej dzieci nie planuje:no: Chociaz nie zapieram sie, bo moja dwojka jest absolutnie niezaplanowana:-D Tzn zawsze chcialam miec dzieci, ale kilka lat pozniej niz wyszlo w rzeczywistosci:tak:

Lasotka tak wiem, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, ale czlowiek by tak chcial jak najszybciej, majac jeszcze porownanie innych dzieci:tak:

Joasiu widocznie nasze dziewczyny to male leniuszki:tak: Twoja Nataszka jest najmlodsza forumowa dzidzia, moja tez z konca listopada, wiec maja jeszcze czas:tak: Ja czesciowa lenistwo mojej cory zwalam na jej tusze. U nas faldka na faldce faldka pogania, chociaz teraz i tak zatrzymala sie z przyrostem, bo przez 4 msc przybrala ok kilograma. Ale jej waga 9kg w wieku 4msc byla nie do zdarcia;-)

Do góry