reklama

Listopad 2010

reklama
No jest czego wspolczuc, niestety.teraz sie bede przeprowadzac to bede mieszkala na 3 pietrze:P
No ja tez nie pomoge bo niemialam jeszcze robionych zadnych badan poza cytologia. Dopiero mnie czekaja

Ja też do mojej ginki chodzę prywatnie... Mogłam się zdecydować na państwowego ale po 1 traktują Cię jak chorą i nawiedzoną (wg nich od samego początku powinnam wiedzieć co się z kobietą dzieje w ciąży i najlepiej o nic nie pytać) po 2 sprzęt taki ze pozal się Boże... Tak jest u mnie gdzie indziej moze inaczej... Z mężem zdecydowaliśmy się na prowatnego lekarza bo i do porządku Cię zbada, i się interesuje i wszystko wytłumaczy... Wolę zapłacić ale mieć święty spokoj, nie martwić się i wiedzieć ze wszystko jest w porządeczku :)
Niucha79 - witamy witamy!!! :) Trzymam kciuki zeby ta ciąża przebiegła bezproblemowo! :)

W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie, wywalałam kasę że każdą wizytę i badanie, lekarz ajakże był miły i grzeczny, obiecał być przy porodzie( wystarczy jak pani zadzwoni). Jak zadzwoniłam, że coś złego się dzieje, to usłyszałam,że w tej chwili to on do szpitala przyjechać nie może bo robi zakupy przed wyjazdem na narty... dostałam nauczkę...

U mnie jest tak:

Toxoplazma gondii przeciwciała w kl. IgG
wynik ujemny poniżej 6,50
wynik wątpliwy 6,50-8,00
wynik dodatni powyżej 8,00

Toxoplazma gondii przeciwciała w kl. IgM

wynik ujemny poniżej 0,900
wynik wątpliwy 0,900-1,100
wynik dodatni powyżej 1,100

Cytomegalowirus CMV przeciwciała w kl. IgG
wynik ujemny 0,0-6,0
wynik wątpliwy 6,0-15
wynik dodatni powyżej 15

CMV IgM

wynik ujemny poniżej 0,70
wynik wątpliwy 0,70-0,90
wynik dodatni powyżej 0,90

Bardzo dziękuję!
Wszystko ujemne poza IgG cytomegalowirusa mam > 500.To oznacza że przeszłam w przeszłości to dziadostwo.
Tylko już sama nie wiem czy to dobrze czy źle dla fasolki?

Miłka79 - przykro mi, ze akurat Ty się przejechałaś na prywatnym lekarzu ale nie każdy ma takiego pecha... Ja chodze do lekarki u której 3 razy rodziła moja mama, 2 razy moja starsza siostra i raz moja młodsza siostra... Więc jak sama widzisz akurat ja nie mam się czego bać... Do mojej lekarki mam zaufanie 200%

Bardzo dziękuję!
Wszystko ujemne poza IgG cytomegalowirusa mam > 500.To oznacza że przeszłam w przeszłości to dziadostwo.
Tylko już sama nie wiem czy to dobrze czy źle dla fasolki?
Ja mam 520 i dr mi wytłumaczył że oznacza to że dawno temu przechodziłam...ale podobno to dobrze, bo najgorsze jest pierwsze zarażenie w ciąży.

Witam nowe listopadóweczki i trzymam kciuki zeby nam sie wszystkim udało urodzic w listopadzie zdrowe dzieciaczki.
Ja 17 ide do gina i na USG i juz tez mam nerwy czy u mnie wszystko wporzadku z fasoliną.Na szczeście mi nigdy żadne bóle głowy nie dokuczały i mam nadzieje ze tak zostanie ale tez słyszałam ze mozna brac paracetamol ale lepiej skonsultowac to z lekarzem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry