reklama

Listopad 2010

Fajne te domy. Ale my na razie nie myślimy o budowie. Chcemy mieszkać w mieście tak długo jak to możliwe, bo po prostu uwielbiamy korzystać z miejskiego życia.
Teraz byliśmy dwa tygodnie w Belgradzie, mieszkaliśmy u teściów, w domu pod miastem i już po tygodniu mieliśmy serdecznie dość dojazdów. A nawet nie próbowaliśmy się przebijać w godzinach szczytu.

reklama
Ja cale zycie mieszkam w Warszawie, jednak jezdzilam czesto do cioci na wies,i stwierdzialam ze chce mieszkac na wsi. Jest cudownie. mozesz sobie wyjsc na podworko nawet w pizamie, nieogarnieta, nikt cie nie widzi. Mozesz postawic w wozku spiace dziecko kolo okna domu czy drzwi a sama mozesz zajac sie sprzataniem czy robieniem obiadu. Kiedy dziecko starsze mozesz wypuscic je na podworku tez zajmujac cie czyms w domu. Mozesz robic grila ogniska. cudowna sprawa. I to swieze powietrze :) Bossko :)

Dziewczynki czy macie jakies domowe sposoby na bol gardla, bo boli mnie niesamowicie, i mam takie uczucie drapania i robienia sie chrypki.??

Ostatnia edycja:
Viollet sól elmską albo lody

właśnie wrócił mój M.kupił Mikowi kombinezon na deskę...bo w tym roku będzie miał swój debiut:-), a ja z głowy włosy rwę,że sobie nie popływam
właśnie Teneryfę planowaliśmy pod tym kątem, bo znajomy znalazł fajne miejsce....cóż zostało nam jezioro,kibicować Mikołajowi,żeby pokochał tak jak my wiatr i zazdrościć mojemu M.:sorry2:

Meryan - www.z500.pl to jest stronka z której mamy nasz projekt. Mój nazywa się Z33 tak masz wszystkie szczegóły razem z kosztorysem ogólnym albo szczegółowym. Przyznam Ci rację, że z wykończeniem drewnianym wygląda domek pięknie... Jednak my stwierdziliśmy, że za dużo z tym roboty... Taniej wyjdzie poprostu otynkować cąłosc i nic z tym później nie trzeba robic a przy takim drewnie to dbac trzeba, malowac co jakis czas itd :) Mąż stwierdził, że nie będzie chciało mu się tego robic i zdecydowaliśmy na otynkowanie całości. Miło, że się podoba :) :*
Dodam jeszcze, ze samo wnętrze domu, lokalizacja konkretnych pomieszczeń bardzo nam się podoba. Co ważne jest spiżarnia zaraz obok kuchni :))) Na kompociki własnej roboty itp :D Zalezało nam zeby był tylko jeden balkon. Bardzo wiele domów ma kilka wtedy od razu odpadły :)

Ostatnia edycja:
Ja bardzo lubię wieś, ale o wiele bardziej cenię sobie dobrą komunikację do pracy ... póki co przez najblioższe lata będę musiała jednak przez większość roku stawiać się w pracy i nie wyobrażam sobie tych dojazdów. Poza tym bardzo sobie cenię bliskość wszelkiego rodzaju sklepów, życia kulturalnego (nie mam na to czasu, ale cieszę się, że jakbym zechciała iśc do kina to jest w promieniu 3km ...), dostępu do służby zdrowia a w przyszłości też to żłobka, przedszkola, dobrej szkoły ...

Moi rodzice całe życie marzyli o domku na wsi i kupili go sobie parę lat temu, jak już mama planowała przejście na emeryturę. Teraz mam przynajmniej opcję, żeby moje dzieciątko spędzało o dziadków część wakacji na łonie natury :-) tatuś nawet zapowiedział, że w związku z narodzinami wnusia/ wnusi to on musi w końcu poważnie się zabrać za robienie płota bo na razie jest odgrodzone tylko od ulicy a od rzeczki nie ...

Meryan - www.z500.pl to jest stronka z której mamy nasz projekt. Mój nazywa się Z33 tak masz wszystkie szczegóły razem z kosztorysem ogólnym albo szczegółowym. Przyznam Ci rację, że z wykończeniem drewnianym wygląda domek pięknie... Jednak my stwierdziliśmy, że za dużo z tym roboty... Taniej wyjdzie poprostu otynkować cąłosc i nic z tym później nie trzeba robic a przy takim drewnie to dbac trzeba, malowac co jakis czas itd :) Mąż stwierdził, że nie będzie chciało mu się tego robic i zdecydowaliśmy na otynkowanie całości. Miło, że się podoba :) :*

dzięki:-), bardzo nam się podoba:tak:

No tak to teraz musi sie zabrac do roboty :) Bo jak sie wnuczek/wnuczka urodzi to napewno pokocha spedzanie czasu u dziadków:)
Meryan dziekuje bardzo za info :) Polece do sklepu po lody :)

Meryan to widzisz jak się przydał temat o domkach :)))) Nie wiem na jakim etapie jesteście z budową ale my jak zaczynaliśmy to zamówiliśmy bezpłatnie chyba z 10 katalogów różnych firm :) Było w czym wybierać :D Jeśli chcesz mogę podać Ci namiary gdzie mozesz zamówic bezpłatne katalogi. Wejdź sobie jeszcze na www.quattrodomy.pl tam zakochaliśmy się w PIANO i GRANAT ale były problemy z zmieszczeniem ich na działce. Wiec został Z33 :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bardzo lubię wieś, ale o wiele bardziej cenię sobie dobrą komunikację do pracy ...

O to, to :-) Plus wspomniany dostęp do szkół, służby zdrowia, sklepów, itd.
A wsią się dziecko zdąży nacieszyć, bo i jedni i drudzy dziadkowie mają domy na wsi.
Natomiast jak sobie pomyślę, że miałabym je potem wozić na każde spotkanie z kolegami, potem odbierać, wozić na zajęcia dodatkowe, potem odbierać, marnować czas w korkach (z podwarszawskich miejscowości średnio 2h dziennie autem) to nie ma siły, która mnie przekona, że własny dom jest lepszy niż mieszkanie w mieście w fajnej okolicy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry