reklama

Listopad 2010

Co do basenu to powiem Wam że mi ginek powiedział że absolutnie nie wolno pływać słynną żabką, bo to obciąża bardzo kręgosłup. Jedyne słuszne pływanie to na plecach.

Ja słyszałam właściwie to samo - tzn, że do 3 m-ca w zasadzie można pływac jak się chce a od 3 m-ca już praktycznie powinno się pływać coraz częściej na plecach a jak brzusio już widoczny to wyłącznie na plecach ... Ja akurat z tym nie mam problemów bo umiem pływać wyłącznie na plecach :-) mam jakąś fobie przed zalaniem ust wodą więc jak pływam nie na plechach to wyłacznie z deseczką jak dziecko jakieś :-)

reklama
Dzwonili do mnie niedawno z wynikami testu PAPP-A... nie jest źle, ale nie jest najlepiej.
Norma w moim wieku to 1:1260... a mój wynik to 1:486.
Lekarz powiedział ze nie ma zaleceń przy takim wyniku do aminopunkcji, ale zdecydowałam się wykonać w przyszłym tygodniu test potrójny, bo można go robić od 15tc.
Tak patrząc na to z matematycznego punktu to 1:486 to nawet nie stanowi 1% :-) i po usg genetycznym 75% że jest ok.
Nie mniej jednak trochę się zdenerwowałam...mam nadzieje że niepotrzebnie.

Witam się!

Dziś wpadłam tylko na chwileczkę. Nadrobiłam zaległości i zaraz uciekam. Dziś przyjeżdżają do mnie rodzice, więc koniec siedzenia w domu. Pewnie obowiązkowo co dzień będziemy jeździć na bulwar i nad morze. Z mamą zwiedzę pewnie wszystkie centra handlowe w okolicy. No nic. Przynajmniej nie będzie nudno.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia. Postaram się zaglądać do Was co jakiś czas. Jeśli mi się nie uda to odezwę się w przyszłym tygodniu. :happy2:

Mysza...naprawdę wynik jest dobry:tak:,moim zdaniem niepotrzebne ci dodakowe badanie,zastanów się na spokojnie....
a co lekarz na temat testu potrójnego ?

Kasiu...cieszę się bardzo....:-)

rptrbj1978...nie wiesz, kiedy miałaś ostatnią @???
no to tylko USG Ci zostaje i ocena wieku dzidzi, miałaś już robione?

Meryan niby wynik z grupy tych wątpliwych...
Lekarz powiedział że nie ma podstaw do wykonania aminopunkcji, ale dla większej pewności i spokoju (on wie jak ja czasami panikuję...po pytaniach jakie mu zadaję co wizytę;-) ) można zrobić test potrójny od 15tc.
Generalnie dodał jeszcze że mam się nie denerwować i nie przejmować.

W sumie to nerwy w niczym mi nie pomogą...więc staram się nie denerwować.

Mysza84 - na pewno bedzie dobrze ... tak jak pisałaś to nawet nie jest 1% ...
Ja nawet nie robię testu PAPP-A bo nie chcę się niepotrzebnie stresować ... no chyba że przeziernośc wyjdzie za duża, ale to dopiero za jakiś czas. Ale nosek dzieciątko ma sliczny (Twoje Mysza84 przecież też :-) ) więc po co się stresować :-)

Dzień dobry wszystkim!!

Droga Myszo wynik rzeczywiście nie jest zły, ale jeżeli dalej się denerwujesz to dla swojego świętego spokoju zrób dodatkowy test potrójny, bo pewnie jak go nie zrobisz to zaczniesz się jeszcze bardziej denerwowac,a to przecież nie pomaga, więc jeśli się obawiasz o swojego malca to test zrób.

No właśnie powiem Wam że w sumie tak bardzo się nie denerwuję bo to gorsze dla dzidzi niż te wyniki.
Mój ma śliczny nosek po mamusi :-) jak dobrze pamiętam to na 2mm

Zastanowię się nas tym testem potrójnym jeszcze...bo jak go zrobię to na pewno będę się denerwować przed wynikami.
Tak przeglądałam internet i jedna lasencja napisała że branie dupka też może mieć wpływ...a przecież ja biorę masę różnych tabsów.

Mysza...własnie miałam Ci napisac,przypomniałam sobie, co mówił mój gin.... ,że przy braniu leków...taka naprawdę, w ogóle nie powinno robić się tego testu, zwłaszcza przy lekach na nadkrzepliwość i hormonach...,a juz przy moim zestawie to napewno....bo często wynik wychodzi zafałszowany
uszka do góry :)))))))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry