anbar wiem, ze ciezko sie wypowiadac osobie, ktora nigdy nie miala problemu z takim nalogiem jak papierosy, dlatego napisalam, ze pewnie nie wiem jak to jest. I wiem tez, ze jesli ktos palil przed ciaza bardzo duzo to nagle calkowite rzucenie palenia tez moze miec zly wplyw na dzieciatko, ale chociaz ogranicznie do tych kilku papierosow dziennie, a nie wypalanie perfidnie calej paczki lub nawet wiecej w ciagu dnia. Ja nie potepiam kobiet, ktore pala w ciazy, przeciez kazda z nas jest dorosla i swidoma tego co robi. Wiem, ze wiele kobiet palacych rodzi zdrowiutkie dzieci, chodzi mi bardziej o to, ze gdyby maluszek urodzil sie chory to wydaje mi sie, ze kazda matka palaca w ciazy wypominalaby sobie do konca, ze stalo sie to wlasnie przez te nieszczesne papierosy.
inez ja niestety nie robilam tego test i ciezko mi sie wypowiedziec. Moze rzeczywiscie lepiej niech wypowiedza sie mamusie, ktore mialy z tym stycznosc. Ja jestem pewna, ze Twoje malenstwo i tak bedzie zdrowe
modlisiu no kochana ja mysle, ze bedzie ta upragniona coreczka;-) Mimo ze chlopcy sa cudowni, ja tez marze o malej kobietce, w sumie to u mnie cala rodzina ma nadzieje na dziewczynke. A najbardzije to chyba moj malzonek, praktycznie od poczatku ciazy mowi do brzuszka jak tam moja mala coreczka
Tak naprawde co ma byc to bedzie, wazne aby bylo zdrowe