reklama

Listopad 2010

Paulinka to szukajcie jakiegoś innego. Coś na pewno się znajdzie i nie przejmuj się że z tym nie wyszło...widocznie nie było dla Was.
A ja właśnie miałam Ciebie pytać kiedy się przeprowadzacie.

reklama
Mysza - też sobie tak mówimy, ze widocznie akurat to mieszkanie nie było nam pisane... Chcemy wyprowadzić się najszybciej jak się da... Niestety z moją siostrą nie da się już wytrzymać popadła w jakąś agresywną depresje i głównie ja stałam się obiektem jej agresji... Codziennie powtarzam sobie, ze nie mog się denerwować ze względu na dziecko ale znowu moja natura nie pozwala mi siedzieć cicho kiedy ktoś mnie obraża i grozi... Cały czas intensywnie szukamy mieszkania. Wszyscy bliscy, znajomi już wiedzą i moze niebawem coś się znajdzie. KONIECZNIE chcemy się wyprowadzić zanim urodzi się nasze maleństwo bo wtedy ono stanie się obiektem jej agresji... Mówię Wam - coś strasznego...

dziewczyny, czy któraś ma chorobę lokomocyjną? ja przed ciążą miałam, ale teraz to już porażka, nawet po podjechaniu kilku metrów jest mi niedobrze, a przyszłym tygodniu szykuje mi się dłuższa podróż, i słyszałam ostatnio, że najlepszym sposobem jest zaklejenie pępka plastrem i ponoć działa lepiej niż aviomarin, ale się zastanawiam, czy w ciąży też tak można? może ktoś mi poradzi

No to na prawdę nieciekawie z tą siostrą... a na allegro szukałaś ? Tak jest masę ofert mieszkań do wynajęcia ?
Ostatnio nawet słuchałam w radio informacji na temat mieszkań do wynajęcia-> ceny spadają bo jest ich za dużo i w sumie nie opłaca się kupować mieszkania aby je podnajmować. Ja myślałam że jak się wybudujemy to też swoje mieszkanie wynajmę, ale chyba jednak zdecyduję się na sprzedaż.

Cześ dziewczynki:-)
Paulinka ,strasznie mi przykro z powodu mieszkania ale jestem pewna,ze szybko cos znajdziecie. Przykre,ze masz taką fatalna sytuację w domku,popatrzcie siostra a tak nie raz w zyciu wychodzi.Moja nie jest lepsza:-( Z rodzina to tylko dobrze na zdjęciu i to nie zawsze. Glowa do góry bedzie dobrze:tak:
A ja padam juz od tygodnia, znowu tak jak w poprzedniej ciązy mam migreny :-( buzia cała w krostach, przed wczoraj na zapach popcornu ucieklam do WC,bóle,głowy ,mdłości w tamtym roku przez te bole glowy strasznie wymiotowałam a nejlepsze ,że zwykły APAP na migreny nie pomaga.Więc przyjdzie znowu sie męczyć jakiś miesiąc aż hormony minął. Jeśli mam patrzeć na objawy to raczej dziewczynka znowu bedzie .Kiedyś czytalam ze po 12 tyg przy dziewczynce jakiś hormon wzrasta i dla tego te problemy.
Ide zaraz na zakupy ,wczoraj jadłam pyszne pierogi z kasza gryczaną,które uwielbiam,moze jak sie przejdę to troche bedzie mi lepiej:-)

dziewczyny, czy któraś ma chorobę lokomocyjną? ja przed ciążą miałam, ale teraz to już porażka, nawet po podjechaniu kilku metrów jest mi niedobrze, a przyszłym tygodniu szykuje mi się dłuższa podróż, i słyszałam ostatnio, że najlepszym sposobem jest zaklejenie pępka plastrem i ponoć działa lepiej niż aviomarin, ale się zastanawiam, czy w ciąży też tak można? może ktoś mi poradzi
Mojej ciotce gin. plecil w czasie podrozy picie malymi lyczkami coca-coli sparawdzielam i dziala, mnie tez czeka 20 godz. podroz z anglii do pl. i tez mam chorobe lokomocyjana :) i napewno spedze ja z cola :)

edytka co do zaklejenia pępka to pamiętam jak byłam na takim dwutygodniowym rejsie statkiem to mi wtedy ktoś poradził że to pomaga, ale to raczej chodziło o chorobę morską.
Ja tam nie mam problemów z jazdą, ale najchętniej to jestem kierowcą bo tak się czuję najlpeiej. Problem pojawia się z głową wtedy jak patrzę w dół lub chcę coś czytać.
Najlepiej jakby zapytałą któraś dziewczyna ginka o jakąś metodę...ja będę mogła to zrobić dopiero 1czerwca bo wtedy mam wizytę, ale wiem że dużo osób ma wcześniej.
No i wiadomo jakieś cukierki miętowe lub cytrynowe w buźce też pomagają.

kokotka mnie też łepetyna dzisiaj męczy, ale u mnie to przez pogodę...nie cierpiałam do tej pory na migreny.
Wracaj kochana szybko do sił!

Ostatnia edycja:
Znalazłam winny jest estrogen,
Estrogeny wpływają na wiele cech i funkcji organizmu, szczególnie kobiecego.

• W zakresie budowy ciała są odpowiedzialne za:

skutki nadmiaru estrogenów [edytuj]

• zaburzenia miesiączkowania
  • zwiększone prawdopodobieństwo wystąpienia zakrzepów i zatorów
  • nadmierny przerost błony śluzowej macicy
  • obrzęki, nadmierny zastój wody i jonów Na+
  • przyrost masy ciała
  • powiększenie piersi
  • zaburzenia funkcji wątroby, kamica dróg żółciowych, żółtaczka
  • napady migreny
  • nudności, wymioty, złe samopoczucie
  • I te 2 ostatnie to skutki moich migren i zlego samopoczucia,kiedyś czytałam,że po 12 tyg u dziewczynek cos tam rosnie

reklama
A mnie znowu zaczęły wieczorami piersiątka boleć...choć już dawno nie dawały o sobie znać tak od kilku dni znowu ciężko mi leżeć na brzuchu.

Czyżby jednak Szymonek okazał się Kamilką... :-D :-D :-D zobaczymy (mam nadzieję) już 1 czerwca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry