reklama

Listopad 2010

reklama
Paulinko nowa fryzurka zawsze dobrze wpływa na poprawę humoru :)
Co do sytuacji z siostrą to rozumiem ze ciężko Ci olać pewne słowa czy zaczepki ale ze względu na dobro maluszka nie wolno Ci sie teraz denerwować.
Ja też ostatnio miałam taką sytuacje że moja eks koleżanka bardzo brzydko wypowiadała się na mój temat.Powiedziała że najchętniej w ramach zemsty na mnie rozwaliłaby moją rodzinę (czyt.zabrałaby mi męża,och żeby to było takie proste po 11 latach małżeństwa).Podobno nawet cieszyła się jak byłam w szpitalu że coś jest nie tak z moją ciążą,to bardzo przykre :(
Nie wiem nawet skąd się biorą takie wredne osoby :(
Ale mój M. bardzo szybko rozwiązał tą sytuacje,kiedy przyszła do niego pożalić się na mnie to po prostu zwolnił ją z pracy i mam problem z głowy.
To bardzo ważne żeby szczególnie teraz odsuwać od siebie takie toksyczne osoby.A mieszkankiem się nie martw,na pewno znajdziecie coś szybciutko,głowa do góry!

Sylwio witam Cie serdecznie!

witam koleżanki.
dawno mnie nie było. idzie powoli lepsza pogoda, więc nie będę już miała kiedy przesiadywac przed komputerkiem. dziecko chce na dwór, a jak już wrócimy z placu zabaw, spacerów itp. to nic mi się nie chce. marzę tylko o łóżku.

a wlaśnie jak śpicie? ja teraz mogłabym spać i spać. wieczorem najlepiej już od 20-ej ;-), a rano do 9-ej. codziennie wstaję o 6-ej. :-(

poza tym poprawiła mi się ciepłota ciała :-). jest mi zawsze ciepło. rozbieram się z kurtek i swetrów. w pidżamie prawie też nie śpię (z czego cieszy sie mój mąż :-) )

trochę zaczynam odczuwać tego skutki.

widzę, że juz powoli znamy płci naszych maleństw.
ja idę w poniedziałek wieczorkiem do lekarza. mam nadzieję, że się dzidzia wystawi.

pozdrawiam serdecznie i pewnie do wtorku!

życzę ładnej pogody na weekend.

No dziewczyny ja w pracy siedze wiec sie dopiero okaże kiedy i gdzie... od listopada ide na L4 juz do końca pracy... I przykro mi ale nie wiem gdzie ten suwaczek sie robi...

U nas dzisiaj sliczna pogoda, slonko swieci, jest cieplo i nawet nie wieje.. szkoda tylko, ze nie mam ogrodka zeby skorzystac ze slonka.. pootwieralam za to okna w kazdym pokoju :) Bylam na wizycie u poloznej ale to napisze w wizytowym watku.

paulinka109, przykro mi z powodu mieszkania, trzymam kciuki zebysie szybciutko cos znalezli.. wiem jak to jest, jak juz sie nastawisz na wyprowadzke, a nie wyjdzie to te wszystkie nerwy w domku jakby sie jeszcze nasilaja, byc silna i olewaj siotre - mysle ze dasz rade wytrzymac z jak najlepszym humorem (z tego co Cie troche na BB poznalam jestes bardzo pozytywna osobka i tak trzymaj!).

kokota82, ja mialam w tym tygodniu kilka razy migrene.. dzisiaj pytalam sie poloznej, to mowila, ze mozliwe ze mialam za malo snu albo za malo pilam wody.. wiec postaram sie to poprawic, a jak bedzie gorzej to mam sie zglosic do lekarza. A jesli to rzeczywiscie estrogen jest winny tym migrnom, to mozemy cos na to poradzic?

Mysza84, jak bylo na weselu i jaka w koncu wybralas sukienke? Nie doczytalam relacji.. moze przeoczylam.. a moze nic nie pisalas :)

oleńka:), zycze powodzenia w sukienokowych zakupach, ja mialam juz problem na poczatku ciazy, przez duze piersi.. a z brzuszkiem to jeszcze bardziej skomplikowane, ale dasz rade :)

sylwik:) witaj, gratuluje dzidziusia i pozdrawiam, zagladaj do nas czesto :)

Ja wlasnie szykuje sie na spacerek.Sloneczko ladnie swieci wiec trzeba korzystac.

A wlasnie przed chwila zagladnelam na forum majówek.Bo wlasnie sa na etapie wypakowywania,tak sobie poczytac czy przenosily i o dodatkowych kilogramach.A roznice sa ogromne od 10 do ponad 25 na plusie, a co dopiero obwody brzuszków tez sa imponujace.No ale nam daleko jeszcze do listopada ale trudno sobie wyobrazic jak to bedzie szczegolnie przy pierwszym dziecku.

lori81, ja sobie wyobrazalam, ze jak pojde na polowke USG to bede juz miala taki wielki bebenek.. a to za jakies 3-4 tyg.. a ja narazie mam mala faldke.. wiec chyba jednak bebenka jeszcze nie bedzie heh :)

Dopiero do Was zaglądam, bo jednak zdecydowalismy sie na badanie i rano pojechalismy do przychodni. Wyniki będą za około 3 tygodnie. Jakoś mam takie podejście na luzie do tego. Lekarz mnie uspokoił , powiedział, że wszystkie kobiety, których ciąże prowadził i które miały taka pępowine urodziły zdrowe dzieci.

Jak wracaliśmy rozbolał mnie brzuch, wystraszyłam się, bo to był taki ból skurczowy, który chwilę trzymał, przechodził i wracał. Od razu podjechaliśy do najbliższej apteki po nospę. Przeszło mi ale nadal czuję, że mam jakis inny brzuch niż zwykle. Na szczęście żadnego plamienia nie ma. A miałam plan, że pójde sobie dzisiaj z książka do parku, no ale niestety, nadrobię zaległości na BB i kładę sie do łóżka. mam nadzieję, ze do jutra mi przejdzie bo w ten weekend mam ostatnie zajęcia na uczelni.

Witam weekendowo :)
Nareszcie się doczłapałam do wolnego. Dziś już w pracy mnie nosiło, a na koniec dnia mała mnie trochę dobijała ale teraz już ładnie się wykąpała i leży w łóżeczku i usypia przy piosence "Pa pa pa" Akurat. Mnie też ta piosenka wycisza haha
Inez to pewnie przez stres ten skurcz Cię złapał. Postaraj się teraz trochę zrelaksować i myśl pozytywnie z dzidzią jest ok. Stres później dopiero wychodzi, często dziecko odczuwa po jakimś upływie przeżycia mamy.
Paulinko głowa do góry na pewno coś fajnego znajdziecie a siostrą się nie przejmuj. Twój spokój i pogoda ducha jest najważniejsze. I tak jesteś silna dziewczyna, wszystko się szybko ułoży zobaczysz. Ja sobie powtarzam że jutro i tak musi być lepszy dzień :-) i pomaga!
A ja się pochwalę a co tam zamówiłam sobie w tygodniu sukienki ciążowe i dziś przyszły takie na lato, a mój mąż się śmiał że dobrze że zamówiłam bo jak przyszły sukienki do domu to od razu słońce zaczęło świecić i dziś u nas jest wyjątkowo gorąco było nawet 30 stopni. I są naprawdę fajniusie takie z dużym dekoltem przed kolanka. Mi się podobają a to najważniejsze hehe jak niewiele potrzeba do szczęścia ;-)
A jak tam Wasze wieczorne samopoczucie??

reklama
U nas tez upal i caly dzien z malym na ogrodzie siedzialm :) tego slonka mi tak brakowalo :) Ja tez musze zaczac kupowac juz ciazowe ubranka na ten moj brzusio ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry