reklama

Listopad 2010

Mysza84, ja nawet przezywam jak sie tekst pod suwaczkiem zmienia :) a kwadracik to juz w ogole :D
No ja patrzę na Twoje kwadraciki i czekam kiedy wkońcu przeskoczy na 5 :-) bo jak przeskoczy u Ciebie to na drugi dzień przeskoczyłby u mnie.

kasiazar trzymam kciukasy za wizytę i potwierdzenie że Ania to Ania :-)

Meryan &&&&&&&& najmocniej jak tylko się da &&&&&&&& mocno wierzę że wrócisz ze świetnymi wiadomościami.

A mnie znowu od rana coś głowa daje się we znaki...zwariować można z taką pogodą.

reklama
Hej dziewczynki :)

Już spieszę z tłumaczeniem o co u mnie chodzi... :)
Zapisałam się na ZWYKŁE BADANIA PRENATALNE NIEINWAZYJNE na 16.06. Owszem termin wizyty kontrolnej mam 21.06 u mojej ginki. Czyli standardowa wizyta, na której zleci mi pewnie kolejne badania. U mnie wygląda to troszkę inaczej bo moja ginka takich badań prenatalnych nie wykonuje. Jeśli jest podejzenie nawet najmniejsze ze z dzieckiem jest coś nie tak to wypisuje skierowanie na takie badania i kobieta jedzie je zrobić za darmo. A że u mnie dziecko zdrowe jak rybka na standardowym usg wychodziło to nie było potrzeby robić takich badań. Konsultowałam to z moją ginką i jak najbardziej poleciła żebym zrobiła takie badania prenatalne jeśli chcę. A ze chcę to jadę ;)

Dziś DZIEŃ DZIECKA!!!!!!!!! Pogłaszczcie od cioci Paulinki Wasze brzuszki ;)
Ja jadę na zakupy :) Postanowiłam, ze kupię dla mojego Skarba cały kosz owoców i całe kilo truskawek :D Moze coś dla siebie też znajdę ciuchowego :)

Wpadnę później :) Miłego dnia Kochane :*:*:*

Paulinko czyli to jest standardowe badanie usg z pomiarami ?!? Tak ? Bez pobierania krwi na jakies testy ?

Ja też zaraz jadę po jakies owoce, bo mam ochotę ale nie wiem w sumie na co.

Dziewczyny, to badanie które ma Paulinka, to jest zwykłe usg tylko z dokładnym sprawdzeniem przepływów, każdego narządu, komór serca, dokładnej budowy mózgu. Takie usg ma większość z nas na przelłomie 20-23 tyg ciązy u swoich ginekologów ( a niektórzy robia takie usg na kazdej wizycie)...W poprzedniej ciązy moja ginekoog też mnie wysłała na usg w 18tyg i 22tyg do lepszego specjalisty niż jest ona sama , chwała jej za to że sie potrafiła przyznać, że aż tak super specjalistą nie jest.Ponad 2 tyg temu na usg u innego lekarza juz miałam wykonane takie usg, ale w 22 tyg będę miała jeszcze raz bo wtedy jest okres kiedy wszystko widać najdokładniej i można precyzyjnie okreslić czy cos sie dzieje złego czy nie... :):)
Niektórzy lekarze nawet o tym usg nic nie mówią bo dla nich jest po porstu normą.

Paulinko...czyli jest to zwykłe USG 4D, tak?...bo jakie badanie prenatalne może być nieinwazyjne...chyba,że jakieś testy z krwi...
no bo taki bdanie u mnie jest standardem

a mi własnie zrobiło się jakoś smutno...może to egoistyczne...... przed chwilką zadzwonił M. z wiadomością,że został zaproszony na tygodniowy pobyt na Lanzarote w lipcu z osobą towarzyszącą...będzie kombinował,żeby zabrac Mikołajka....
raz już byłam z nim na takim wyjeździe w Club Med w Portugalii.....wyjazd...marzenie....

modlisiu - jesteś Aniołkiem :) Dziękuje za poratowanie bo one by mnie chyba zasypały pytaniami :D

Nie to nie jest usg 4D... Przynajmniej ja na takie nie jade bo ono nie slłuży dokładnemu sprawdzeniu czy dzidziuś jest zdrowy... Mogłam się na takie zdecydować ale zapłaciłabym o wiele wiecej. Nam zależy na sprawdzeniu czy z dzidzią jest wszystko dobrze. 4D nam nie potrzebne choć byłaby fajna pamiątka :) Moze w 7 miesiacu... Zobaczymy ;) Kolejne pytania do mnir proszę kierować do modlisi :* Ona w moim imieniu odpowie bo ja już zmykam :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry