Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam nadzieję, że do jutra przejdzie.aj tam, teraz Maja, za rok jakieś inne imię...
Ja mam na imię Ania i też wokół mnie mnóstwo Ańi jakoś nigdy nie miałam z tym problemu
![]()

Modlisiu...ale nikt nie pisze,że jest to problem...chyba,że tak to odbierasz,najważniejsze,że Tobie się podoba,mnie zresztą też...., bardzo wdzięczne
. 
A to wyjaśnia to porozumienie bez słów. Ja też jestem Ania
Ale tak na serio, chociaż na 14 dziewczynek w podstawówce, 6 było Ania, jakoś nigy nie miałam z tym problemu. Kiedyś nie lubiłam tego imienia, wydawało mi się durne, bo Ania za dziecinnie, a Anna za poważnie, ale teraz już od wielu lat je uwielbiam i uważam za najpiękniejsze. I żeby było śmieszniej, wszystkim się przedstawiam jako Ania.
Ludziom nigdy nie dogodzisz. Zawsze będą komentarze, że albo imię z grona najpopularniejszych i "cała piaskownica się tak nazywa", albo że wydziwione, albo że staromodne, albo że pospolite, itd.
W naszej sytuacji niby sprawa powinna być dla postronnych oczywista, ale i my nie ustrzegliśmy się komentarzy do wybranego imienia. Bałkańska część rodziny i znajomych skomentowała, że imię pospolite i takie bez polotu (tzn., że niby my nie wykazaliśmy się kreatywnością przy wybieraniu), zaś po polskiej stronie usłyszeliśmy, że wydziwione, bo nie występujące w Polsce, że szkoda, że nic nie znaczy (WTF?!?!, jakby Tomasz czy Krzysztof coś znaczyły po polsku), oraz że imię beznadziejne, bo nie ma od niego zdrobnienia.
Ale generalnie mamy te komentarze gdzieś. Nam się imię podoba, ładnie brzmi z nazwiskiem taty, nie jest trudne do wymówienia ani dla Polaków ani dla innych narodowości, podkreśla bałkańskie pochodzenie i jest tam tak popularne jak u nas Marcin czy Tomasz.
A gdyby się jednak okazało, że naszemu synkowi w drodze rozwoju odpadł siurek i powstała pipulka, mamy w zanadrzu dziewczęce imię, które dokładnie tak samo nam skomentują po jednej i po drugiej stronie![]()
Anbar, to jak dasz na imię synkowi?
Dla synka wybraliśmy Dusan, pisane przez "s z ptaszkiem" a czytane Duszan. A dziewczynka będzie Jelena (wybór taty) albo Tijana (wybór mój).
Bardzo ładne imiona...Mi sie podobająTijana - piekne imię
![]()