reklama

Listopad 2010

reklama
Ojej Tijana cudowne imie :) a ja juz sama nie wiem, chyba juz mi sie przestal podobac Kuba, Antoś i Amelka haha, nie wiem nie wiem :)

Hahaha, zaraz się okaże, że moja potencjalna córeczka zamiast mieć imię nietypowe, wstrzeli się w pierwszą dziesiątkę najpopularniejszych ;-)
Ciekawa jestem czy by parze Polaków zarejestrowali takie imię. Pewnie tak. Nikola niby też nie polskie, a jakie popularne.
A propos... W Serbii/Chorwacji też jest imię Nikola. Jest to imię męskie, odpowiednik polskiego Mikołaja. Ciekawe czy by mi takie imię przyjęli, czy by wyciągnęli paragraf o jednoznacznym wskazywaniu płci. Aż chyba się skuszę i spróbuję to sprawdzić w USC.

Za to znalazłam takie coś :eek:: Duszan – Wikipedia, wolna encyklopedia

Mój promotr na studiach był ukraińcem i miał na imię Mykola ;) co PL odpowiednikiem jest oczywiście MIkołaj...Wszyscy do niego mówili KOla ;)
Już wtedy po raz pierwszy zachwycilam się tym imieniem , ale u nas nie zdrabnia sie Kola tylko Miki ;)

Powiem Wam, ze znowu ja jak rozglądam się już za rzeczami dla dzidzi to patrze na chłopczykowe... A jak będzie dziewczynka...? :) Jejciu już się nie mogę doczekać 16.06 wtedy będziemy już wiedzieli :)))
ja tez glownie zwracam uwage na ciuszki dla chlopcow:) a tu jeszcze 23 dni czekania:)

Moj brat ma na imie Iwo i oczywiscie wszyscy na okolo mowili ze jak z serialu brazylijskiego i że chyba moja mam za dużo seriali oglądała a ona nie wiedziała o co chodzi bo nie znala tego serialu... .
To tak apropo tego, że ludzie zawsze porównują imiona i krytykują...a nie daj boże żebyś w Polsce nazwała jakims 'innym' imieniem! hehe...
Każde imię jest wyjątkowe i już!

Mysza84 wg ksiazki ktora mam to 5 miesiac zaczyna sie w 18 tyg, czyli juz zaczelysmy :)

U mnie w rodzinie (kilka pokolen wstecz) byl Konstanty, skrot Kostek :) az tak bardzo mi sie nie podoba ale ciekawe imie dla chlopca :)

Wczoraj wieczorem robilam cwiczenie z oddychaniem "brzuchem" i poczulam na dole po prawej takie jakby szturchniecia - bardzo delikatne, a dzisiaj w pracy po lunchu jak siedzialam sobie na krzeselku poczulam kilka takich samych ale bardziej po srodku - tez nisko w miare, nizej niz pepek.. i sie zastanawiam czy to mozliwe ze to dzidzia? Czy raczej jelita? :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry