reklama

Listopad 2010

I tak szybko jak dla mnie czas mija.. niedawno sie denerwowalam ze musze do 12 tyg czekac na usg i poszlam zniecierpliwona prywatnie w 8.. a tu juz 18 :D ani sie obejrzymy i bedziemy mialy nasze maluchy przytulone do nas ;)

Będziemy się prześcigać smsami z porodówek :-D

A ja zajęłam się obiadem...najwyższa chyba pora :-) W. wrócił więc mi pomaga -> obrał nożyczkami fasolkę szparagową... :-D świetny miał pomysł bo o wiele szybciej mu szło niż mi nożem, a mam te nożyczki z Tupperware więc one dobrze tną wszystko.

reklama
Modlisia ja się własnie ostatnio zastanawiałam co by było gdyby Szymonek okazał się Kamilką...jak dla mnie to nie możliwe...mam na zdjęciu wyraźny dowód męskości mojego synusia...ale jakieś takie myśli mnie naszły...
Oj ciężko by mi było bardzo.

A ja to albo oszaleje, albo wyrobie sobie totalny tumiwisizm do wszystkiego co sie wiaze z ciaza, albo nie wiem co jeszcze. Znowu sie pojawila krew, tym razem jasniejszego koloru, takiego rozowego. Poniewaz juz jestem na luteinie, nawet sie nie zastanawialam piec minut, spakowalam rzeczy i polecialam do najblizszego gabinetu. Lekarz mnie obejrzal i stwierdzil, ze krwi nie widzi, za to widzi nadzerke. Ciekawe, ze w szpitalu jej nie zauwazono... Ale dostalam skierowanie na USG (juz 4 raz mi je robiono w ciagu jednego miesiaca) z adnotacja o przyjrzeniu sie uwaznym mozliwym przyczynom. Trafilam do jakiejs fajnej pani doktor, ktora sonda tv obejrzala wszystko dokladnie i... znalazla tuz pzy ujsciu szyjki pomiedzy sciana macicy a doczesna (??) obszar bezechowy 15 x 3 mm. Niestety nie wiadomo co to jest, ale powiedziala, zeby sie temu przyjrzec na kolejnym USG, bo to moze byc przyczyna moich problemow. Tak wiec mam juz dwoch potencjalnych winowajcow - nadzerke lub ten obszar.
Najwazniejsze jednak, ze z dzieciem wszystko w porzadku. Jest caly i zdrowy i bardzo wymiarowy.Widzialam jego buzke ale nie podobny ani do mnie, ani do taty ;-) Pani doktor zmierzyla go ze wszystkich stron, wymiary podstawowe ma na 19,5 tygodnia ciazy, ale waga az na 21 :szok:. Juz widze, ze porod sn bedzie hardkorowy ;-)

modlisiu - ja wiem ze nie chodzi jeszcze o liczeniu ruchów dziecka jak w końcowym etapie ciąży... Jej bardziej chodziło o to ze skoro już cuzuję dziecko i to tak intensywnie to jestem w stanie szybko interweniować gdyby coś było niedobrze... np gdyby któryś dzień z kolei się dzidziuś nie ruszał itp :) Ja wiem ze Ty jesteś bardzo sceptycznie nastawiona do czucia wczesnych ruchów dziecka :) Ale ja naprawdę czuję je bardzo bardzo dobrze :)))

Paulinko... Trudno mi to wyjaśnić, zresztą nie ma sensu...Cieszcie sie każdym kopniaczkiem , jak będziesz w drugiej ciąży zrozumiesz o co mi chodziło :)

Anbar ehh wiedziałam, że przyczyna leży gdzieś głębiej....Pisałam to jak razem z Meryan plamiłyscie...Uważaj na siebie Kochana, odpoczywaj...

hej

my już po wizycie....krwiak się zmniejszył do 4 cm:-)... lekarz był tak zadowolony i pochwalił za samodyscyplinę, bo to niewiarygodne...żeby z 23 cm zrobiło się 4 cm...
ale z drugiej strony on jest na dole przy ujściu szyjki...więc szybciej się oczyszcza
dalej leżenie...i kontrola za 10 dni

reszta w odpowiednim wątku.....

a...i jutro Wam wkleję fotkę prezentu ciuchowego z opkazji DD od M. dla naszego Maksika,
normalnie zakochałam się w tym :-D

anbar...uważaj na siebie, z nadżerką nic się w ciąży nie robi...nie można tylko absolutnie dopuścić do stanu zapalnego...

reklama
no ja zapisalam sie na usg 4d po to zeby dowiedziec sie czy nie ma dzidzia zadnych wad, myslalam ze to najlepsze badanie ktore mozna zrobic w tak wczesnej ciazy, (11 tydz) ale chyba musze sie jeszcze naczytac :) bo jesli chodzi o efekty wizualne to i tak w sumie nie bylo za duzo widac, chociaz napewno duzo lepiej niz na zwyklym usg. jutro w wolnej chwili zeskanuje zdjecia te z 4d i wstawie :)

a teraz za to pojawil sie problem, odebralam wyniki badan i tak jak podejrzewalam te 'biale paproszki' w moczu to byl nadmiar leukocytow.(10-15 wpw - norma 0-5 wpw) do tego bakterie - LICZNE :szok: co to moze oznaczac? czytalam ze jakies stany zapalne moczowodow.. moze spotkala sie ktoras z was z czyms takim?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry