reklama

Listopad 2010

Elzu no tak jakby, ale to chyba jest liczone po skończonym tygodniu...więc myślę że u Ciebie przeskoczy na kolejny kwadracik za jakieś 4-5dni :-D

Normalnie nic dzisiaj nie zrobiłam...

reklama
Elzu - ja moje Słoneczko też pierwszy raz poczułam po prawej stronie brzuszka :) i od razu zalała mnie taka fala ciepła, że wiedziałam ze to musi być dziecko :))) Wydaje mi sie że jeżeli jeszcze takiego uczucia odkad jesteś w ciaży nie miałaś to moze to być Twója dzidzia :) Tym bardziej ze ja potrafię np odróżnic kiedy coś mi się w jelitach przewraca a kiedy maleństwo daje o sobie znać :) I naprawdę dziewczyny możecie mi wierzyć lub nie ale nie ma godziny żebym nie czuła dziecka :) Raz mocniej raz słabiej, najczęściej właśnie z prawej strony brzuszka :) Albo na stojąco, najczęśiej na siedząco i jak leże na plecach :) Codziennie robię rozeznanie czy częśtotliwość ruchów jest każdego dnia podobna (ginka przykazała sprawdzać)

A ja tam nie czuję jeszcze Szymona...tzn nie wiem czy to na pewno Szymon czy może jelita...więc czekam cierpliwie aż poczuję że to na pewno moje dziecko się z brzucha dobija.

W. znowu upiera się że to co mi się w brzuchu rusza to na pewno synuś.

Paulinka, Elzu ja tez pierwszy raz poczulam po prawej stronie i wlaściwie do tej pory czuje tylko po prawej stronie i nadal bardzo lekko, i tez jestem pewna ze to moja kruszynka :)

Mysza84 no tak.. to w takim razie jeszcze pare dni do 5 miesiaca.. :) z daty miesiaczki bo taki mam suwaczek, z USG jutro koncze 18tydzien.

Paulinka i Violett, bede poprostu dalej obserwowac :) mysle ze z czasem sama bede wiedziala czy to dzidzia czy nie :)

Musi być pełne 18tyg. :) czyli wg naszego liczenia musimy zacząć 19 aby zacząć 5 miesiąc :)

Paulinko, no nie gniewaj się ale w tym okresie ciąży nie trzeba rejestrować i liczyc ruchów...;) Twoja ginekolog najwyrażniej traktuje Twoją ciążę jako dużo starszą :)
Liczenie ma sens i odbywa się od 28-30tyg ciąży.
Ale bardzo fajnie że już tak wyraźnie je czujesz i oczywiście dla własnych potrzeb możesz nawet zapisywać, zwłaszcza ze przynosi Ci to tyle radości :)...Ja w pierwszej ciązy czułam dość szybko bo chyba ok 18tyg ale tak wyraźnie żeby liczyc spokojnie po 25 tyg, jak nie póżniej ...;)

Ostatnia edycja:
I tak szybko jak dla mnie czas mija.. niedawno sie denerwowalam ze musze do 12 tyg czekac na usg i poszlam zniecierpliwona prywatnie w 8.. a tu juz 18 :D ani sie obejrzymy i bedziemy mialy nasze maluchy przytulone do nas ;)

Ja nie liczę i narazie nawet bym nie dała rady liczyć bo te ruchy sa takie słabe, musze naprawde sie zrelaksowac, leżec i dotykać brzuszka tak troszke mocniej by poczuc :) Ale fajnie Paulinka ze juz czujesz tak mocno :) silna ta Twoja dzidzia :)

Anbar jak dla mnie bardzo podoba mi sie imie Tijana.Bardzo fajnie brzmi ale mój P. napewno by skomentował ze znow jakies wymyslam.
Co do przeczuc to ja ostatnio sklaniam sie do chlopca, jak z poczatku nie czulam nic to teraz tak mi sie wydaje.Nawet kolor strony BB zmienilam na niebieski.Ale moj mąż mowi ze będzie dziewczynka wiec zobaczymy, mam nadzieje ze juz za 1,5 tyg dzidzia sie ujawni.Poza tym wśród znajomych ostatnio rodza sie chlopcy moze stąd u mnie takie nastawienie.

A dziś własnie mialam ciężka noc wogole nie moglam spac.I tak sobie lezac polozylam ręce na brzuszku i tak mi sie wydaje że malenstwo niezle sobie uzywalo.Ale poczekam jeszcze troszke i sie upewnie czy to odpowiednio zinterpretowalam.U mnie sa to ruchy z lewej strony.Z drugiej strony jesli to rzeczywiscie dzidzia mam nadzieje ze przestwią jej sie godziny zeby mamusia mogla sie wysypiac a nie o 2,3 w nocy.

reklama
Ja mylę przeczucia z marzeniami, bo marzy mi się córcia, ale wmawiam sobie chłopca-aby był mniejszy szok ;)...Niemniej jednak suwaki zrobiłam juz na pocztaku ciąży w kolorze różowym, stronki również, a mój mąż osttanio przed domem znalazł tablice do wózka dziecięcego z napisem GIRL ;) no i do brzusia cały czas mówię po dziewczęcemu ;)...Zobaczymy, najwyzej w ciągu jednego dnia będzie zmiana wszelkich przyzwyczajeń...Drugi chłopiec też będzie cudowną niespodzianką :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry