reklama

Listopad 2010

Violett też się jeszcze uczę tzn. kończe studia i u mnie w sumie wie kilkoro znajomych... jakoś mi nie spieszno żeby komukolwiek mówić tymj bardziej że kończę studia i za miesiąc już większości nie zobaczę... . ale wiem też że niektórzy mogą snuć pewne domysły ale jakoś mi to nie przeszkadza..a niech gadają i mają zagadkę, ich problem hihi;-)

reklama
No my juz tez teraz tylko jak stare malzenstwo - najwyzsza forma pieszczot to glaskanie po dloni ;-) Do niedawna jeszcze uzywalismy form zastepczych, ale po poprzednich plamieniach i tego sie boje, wiec w ogole sobie odpuscilismy. I Bogu dziekuje, ze mi sie trafil facet z niskim poziomem libido. Przed ciaza czasami mnie to wkurzalo, ale teraz sie ciesze, bo przynajmniej nie mam wyrzutow sumienia ;-)

A co do wagi, ja juz sama nie wiem ile mi przybylo. Mierze sie i waze teraz co czwartek na rozpoczecie nowego tygodnia, tak wiec jutro kolejny pomiar. W zeszlym tygodniu do wagi sprzed ciazy brakowalo mi jeszcze 1,8 kg. Tak wiec w zasadzie jeszcze nic nie mam na plusie :-D

Na ostatniej wizycie lekarz zwrócił mi uwagę, że troszkę za dużo przytyłam. 3 kg w ciągu miesiąca. Ale ja nie uważam, że jest źle. Startowałam z wagą 52-53 kg a ostatnio jak się ważyłam kilka dni temu miałam 56 z hakiem.

Witam dziewczynki :)
Ja tu dziś na chwile, malutka właśnie usypia a ja zaraz do mycia naczyń się wybieram. U mnie na razie wszystko ok. Dzidzia sobie tylko mnie trochę rozciąga :) Dziś znowu pogoda niefajna nawet burzowa się zrobiła, może w końcu słońce na ten długi weekend przyniesie.
Pozdrawiam Was pogodnie i cieplutko trzymajcie się dzielnie papa

Izula ja startowałam z waga 51,5 i waże teraz 53,5kg :) NIe przytyłaś wcale dużo , niech sie puknie w czoło Twój lekarz ;)

Paulinka ehh dla mnie to jest wtysliwy temat, więc nie chciałabym opisywac gdzie, co i jak, ale wyszła typowa żyła, widzę ją z góry ;) i boli, poza tym jestem w tym miejscu mocno spuchnięta ale to dlatego, że ta żyła jest taka nabrzmiała...Az się boje golić w tym miejscu...A przed wizytą będę musiała...Grrrrr... Gdyby nie bolało to bym pewnie tego nie zauwazyła, ale od dwóch tyg miałam z tym problem bo czułam to tak jakby mnie ukąsiła osa (ale nie swędziało tylko bolało) i miałam wszystko mocno twarde i opuchnięte a dzisij podczas kąpili zauważyłam tą żyłę-wygląda paskudnie , jest ogromna i aż mi sie słabo robi jak na nią patrzę :(...to na pewno nie infekcja, ja po mojej mammie mam sklonność do żylaków i mam już na nogach takie, że o spodniczkach mogę zapomnieć :(

Jutro wyjezdzamy wiec mnie nie bedzie do poniedziałku, tak więc się nie martwcie :)

Aduska ja bronilam tyt.mgr-a w lipcu 2007r i moj Mikuś juz był w moim brzuszku a ja o tym nie wiedziałam ;) Powodzenia na obronie :)

Violett wiadomo, że 19 lat to nie dużo ;), ale z drugiej strony są młodsze mamusie, więc delikatnie mówiąc olej komentarze...:)

Ostatnia edycja:
Modlisia Myślę, ze doktorkowi chodził o to, że przytyłam tyle z wizyty na wizytę. Powiedziałam mu, że ta jego waga kłamie i tyle. :-)

Ja już spadam M. wzywa mnie na film. Spokojnej nocy kobitki!

Ja mam na plusie jakies 3kg, tylko to tez zalezy o ktorej godzinie wskocze na wage, bo rano zawsze mniej :)

Wage sprawdza sie zawsze rano, po wstaniu z lozka, po wysikaniu i przed sniadaniem :-) Najlepiej jeszcze nago, ale lekka pizamka krzywdy nie zrobi. Wszystkie inne pomiary sa przeklamane, bo wiadomo, ze ubranie wazy ok. kilograma, buty okolo 500 g, do tego zalezy co sie jadlo w ciagu dnia, jaka jest temperatura - przy wysokiej mamy wiecej wody w organizmie, itd.
Chociaz u mnie polozne na kolejnych wizytach mierza w srodku dnia, w ubraniu i butach. Na pierwszy pomiar poszlam w glanach, na kolejny w trampkach, a ta sie dziwi, ze schudlam ;-)

Na ostatniej wizycie lekarz zwrócił mi uwagę, że troszkę za dużo przytyłam. 3 kg w ciągu miesiąca.

Ja gdzies czytalam, ze nie chodzi o calkowity przyrost masy, a o jej rownomierny przyrost w danych miesiacach. Twoj lekarz ma pewnie te sama wiedze i stad jego slowa. W 2 trymestrze powinnysmy przytyc max. 6 kilo (zakladajac, ze przez cala ciaze przytyjemy 10-12), a Ty wedle tej metody zrobilas polowe w miesiac i to jeszcze pierwszy. Niemniej i tak olej lekarza, wazne zebys sie dobrze odzywiala i miala prawidlowe wyniki badan.

Ja w pierwszej ciązy przytylam 16kg, co było nielada wyczynem ze strony mojego organizmu (widoczne rozstepy na brzuchu do dzisiaj) ale jak w dobe po porodzie miałam juz 12 kg mniej to jakoś sie tymi 16kg nie przejmowałam...Kolejne 4kg zgubiłam w ciągu 2 miesięcy karmiąc małego piersią...ale moja lekarz też upiera się przy teorii że w II trymestrze najlepiej jest przytyć max 5-6kg...:) Widzę, że aż takim konowałem nie jest, skoro potwierdzają sie jej słowa z innymi lekarzami.
Anbar mamy podoobnie głoszących teorię lekarzy:-D

reklama
lasotka super! Gratuluje, opisz jakie to uczucie :)

:-) uczucie przedziwne, sama nie wiem, trochę przypomina łaskotanie, nie przychodzą mi inne określenia..
A ruchy poczułam wieczorem, kiedy kładłam spać - leżałam na wznak na plecach z wyprostowanymi nogami. Dziś przez chwilę kiedy nic nie robiłam, też czułam jak się kotłuje ;)

A co do przytulanek - ja już prawie zapomniałam co to znaczy. Na początku plamienia - zakaz do 16tc, jak pojawiło się zielone światło, zaszaleliśmy i finito. M. się boi (pierwszą ciążę straciliśmy) A mi libido szaleje. Jeszcze nigdy nie miałam tak wyrazistych snów erotycznych, w ktorych nota bene zazwyszaj jestem facetem...;-) eh...
A teraz na dokladkę przypałętały się drożdzaki, więc co najwyżej mogę się przyjaźnić z natamycyną;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry