reklama

Listopad 2010

Cześć Kobiety!
W Gdyni dziś pogoda pierwsza klasa. Słoneczko przygrzewa.... a ja sama samiuteńka. M na służbie. Ach.... jak miał wolne to pogoda była paskudna.Ale na szczęście będę miała co robić.
Jutro wyjeżdżam do rodziców i do końca miesiąca nie będę już tak często zaglądała na BB. Czas zająć się ślubem. Będę oczywiście zaglądała sporadycznie. :-)
Życze miłego dnia!

reklama
oo rany dziewczyny tylko wczoraj mnie nie bylo a tu 10 stron ;-) nie zapamietalam wszystkiego co przeczytalam.. ale
wczoraj polecialam do lekarza z nadzieja na usg a moja lekarz powiedziala ze nie ma potrzeby bo na ostatnim byly robione wszystkie pomiary, no i przerazila sie moimi wynikami... niby na koniec powiedziala 'nie ma tragedii' ale to chyba nic pocieszajacego :/ dostalam na moje paproszki w moczu ktore okazaly sie bialkiem no i bakterie -nystatyne dopochwowo i duomox doustnie rano i wieczorem. oprocz tego nie moge jesc jogurtow, mleka, serkow i ogolnie nic bogatego w bialko do przyszlej srody. w srode mam sie stawic z kolejnymi wynikami badan zeby zobaczyc czy jest poprawa. a jak wczoraj na noc zaaplikowalam tabletke to dzis rano zobaczylam ze sie rozpuscila i chyba cala wyplynela na wkladke bo tyle tego bylo :/

co do ciazy w mlodym wieku, to ludzie rzeczywiscie roznie na to reaguja dlatego ja tez nie mialam ochoty sie chwalic na lewo i prawo. Ja mialam w tym roku mature wiec tez rozstalam sie ze szkola i znajomymi a z klasy powiedzialam tylko 3 najblizszym przyjaciolkom z ktorymi mam staly kontakt. i ostatnio jedna do mnie zadzwonila zszokowana ze jechala autobusem z nasza byla wychowawczynia, (ktora mieszka 3 min drogi ode mnie) i powiedziala ze wie ze jestem w ciazy ;] ale wysiadala juz z autobusu i nie zdarzyly sie nagadac skad wie itp wiec jak widac niczego sie nie ukryje.

a moje rozstepy to istny koszmar. Problemy z nimi mam od mniej wiecej 1,5 roku bo mialam wahania wagi o 2 kg. Raz tylam raz chudlam nie bylo to zalezne ode mnie, po prostu czasem nie jadlam nic caly dzien bo szkola itp nie mialam czasu i glowy do tego, ale za to potem nadrabialam. Zanim sie ogarnelam bylo juz za pozno z boku ud i na 'boczkach' pojawily sie male blade kreseczki. Nic na nie nie pomagalo. Dlatego tez odkad wiem ze jestem w ciazy smaruje sie oliwka z rossmana babydream bo jest jej duzo i na dlugo starcza no ale niestety chyba raz dziennie przed snem to za malo bo te moje rozstepy sie tak jakby przedluzyly i te malutkie co mialy po 2-3 cm maja teraz 4-5. ;( nie wiem co mam z tym robic smaruje w ciagu dnia probkami musteli bo dostalam z 10 w aptece i jedna starcza na dwa razy no i zobaczymy co z tego bedzie. na brzuchu nie mam i mam nadzieje ze nie bede miec, skora na nim jest dosc napieta ale taka elastyczna calkiem inna niz na biodrach i udach.

a co do wielkosci mojego brzucha to ja go nie widze jako ciazowego. wygladam jak bym po prostu sie porzadnie najadla i zapomniala go wciagnac. Przed ciaza wazylam rano okolo 56 kg przy 170 wzrostu, a od ostatnich dwoch miesiecy waze 55, czasem 55 z kawalkiem. Dzis pobilam rekord bo bylo 56,2 wiec jednak cos tam chyba zaczynam tyc. Ale wszytskie moje spodnie juz sie na mnie nie dopinaja, wiec lepiej niech sie zrobi cieplo, zeby mozna bylo chodzic w krotkich materialowych spodniach albo sukienkach, bo niestety z dlugich spodni toleruje tylko dzinsy i to takie w miare dopasowane. Ostatnio nawet zaczelam sie rozgladac za takimi ciazowymi ale jak zobaczylam ze kosztuja w typowym ciazowym sklepie 189 zl i mimo tego ze na brzuchu maja gumke to moga nie wejsc na moje uda za miesiac to sie zalamalam. I przyszedl mi do glowy pomysl dlaczego jeszcze nikt nie otworzyl ciucholandu dla ciezarnych :D przeciez te ubrania przydaja sie tylko na jakis czas a potem kazda moglaby je tam sprzedawac dla innych i napewno kazdy by znalazl cos dla siebie, bo w takim normalnym jakos nie spotkalam sie jeszcze z ciazowymi dzinsami :(

to sie rozpisalam :-)
a Wy czego uzywacie na rozstepy oprocz tej musteli?
i jak to u was jest z 'dolna' czescia garderoby? miescicie sie jeszcze ? ;)

Witam mamuski!!!!!!!

kornelka88 witamy na listopadowym forum.

ania_ch0 ale sie rozpisałas!!!

Ja poki co przeciw rozstępom uzywam oliwki i zwykłego balsamu z dodatkiem olejku migdałowego.Ale ja juz mam takie młodzieńcze rozstepy na posladkach i udach to pewnie nie omina mnie tez na brzuchu.Mam zamiar własnie sobie kupić typowe kosmetyki przeciw rozstepom, ale jeszcze nie zdecydowałam jakie i tez poprosiłabym o jakies rady?

ania...ale walnęłaś wypracowanie :)polecam popijać soczek z żurawiny....naprawdę:)

a ja sama...:( no może nie do końca...... bo z Maksiem i kocurem moim)leżę w ten upał...kombinuję,żeby się na taras przenieść,ale słyszę,że towarzystwo będzie chyba dzisiaj grilowac, bo jakis szum się zrobił w ogrodzie ;/

lori...ja używam mustela9, ponoc daxcosmetics mama jest fajny...i ostatnio dziewczyna w szpitalu poleciła fajną serię erisa i chyba jak mustela mi się skończy to się skuszę...zwłaszcza na emulsję do biustu:)

Ja na rozstepy uzywam jakis tam kremow juz nawet nazwy nie pamietam (nic drogiego), ale smaruje biust, brzuch i uda rano i wieczorem regularnie codziennie. Juz koncze drugie opakowanie. Potem mam zamiar kupic albo Eris albo cos w tym stylu. Stwierdzialm ze szkoda kasy na Mustelle bo jak maja wyjsc to i tak wyjda nie zaleznie czy bede sie smarowala Mustella czy oliwka.
Mam tez krem na walke z rozstepami po porodzie Bioderma (kupilam przez przypadek) jakis silniejszy niby.

ja też raczej kilka raza dziennie smaruję brzuchol oliwką...a rano i wieczorem mustelą,
ale dokładnie jak mama2010 pisze....szkoda kasy, bo i tak wyskoczyły...i tak bardziej chodzi o bardziej intensywne nawilżanie,żeby skóra była elastyczna.....

co do rozstępow - ja też mam z czasow liceum tzw młodzieńcze, to był czas kiedy prztyłam i schudlam w ciągu roku ok 5kg. Przez długi czas rozstępy były widoczne, a teraz, tj po 10 latach:szok: są ledwo widoczne.
Ja na początku używałam balsamu z lirene, a teraz mam basam z ziaji z kozim mlekiem, nie zmienię go bo super uelastycznia skórę. A jesli chodzi o rozstępy to najważniejsza jest niestety dobra dieta.
Co do oliwki - moja kosmetyczka odradza. Oliwka daje po zastosowaniu efekt gładkiej elastycznej skóry i chroni przed czynnikami zewnętrznymi, jednak po dłuższym stosowaniu wyciąga wodę ze skory, czyli wysusza. Wierzę w to, b obył czas keidy zakochałam się w olejku jojoba. poczatkowo efekt był wspaniały, zniknęły problemy skórne itd itp, jednak po dłuższym czasie skóra się przesuszyła i zaczęła łuszczyć...

Dobra, u nas pogoda przepiękna, idę więc na ogród :)

Ja mam od kuzynki z Irlandi krem na rozstępy z firmy Palmer's -ona go uzywała i jeszcze 2 kolezanki i wszytskie są bardzo zadowolone i w sumie zadna nie ma jakis wiekszych i brzydkich rozstępów.
U nas rano bylo słonko ale teraz cos sie chmurzy z tym ze podobno sobota, niedziela , poniedziałek maja byc to bardzo cieple i słoneczne dni. Juz sie nie moge doczekac!
A ja od rana mam dzien koszmarny Obudziłam sie z tym moim bólem głowy, wziełam apap ale to w sumie na mnie działa jak drazetka owocowa. Polozyłam sie z okladem na głowe ale musiałam wstac za obiad sie wziasc wiec wykombinowałam makaron z serem tyle ze tak mnie bolalo ze zwymiotowałam z bólu :( Treraz juz sie kłade i nie mam zamiaru wstawac dopoki mi nie przejdzie. W pozycjii lezacej jest troszke lepiej.

reklama
Ja mam od kuzynki z Irlandi krem na rozstępy z firmy Palmer's -ona go uzywała i jeszcze 2 kolezanki i wszytskie są bardzo zadowolone i w sumie zadna nie ma jakis wiekszych i brzydkich rozstępów.
U nas rano bylo słonko ale teraz cos sie chmurzy z tym ze podobno sobota, niedziela , poniedziałek maja byc to bardzo cieple i słoneczne dni. Juz sie nie moge doczekac!
A ja od rana mam dzien koszmarny Obudziłam sie z tym moim bólem głowy, wziełam apap ale to w sumie na mnie działa jak drazetka owocowa. Polozyłam sie z okladem na głowe ale musiałam wstac za obiad sie wziasc wiec wykombinowałam makaron z serem tyle ze tak mnie bolalo ze zwymiotowałam z bólu :( Treraz juz sie kłade i nie mam zamiaru wstawac dopoki mi nie przejdzie. W pozycjii lezacej jest troszke lepiej.
Biedactwo:-( z tym bolem głowy to straszne, mi od paru dni głowa odpuscila ale przez 3 tyg nie dała żyć. Tez tak wymiotowałam .Tulę mocno

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry