reklama

Listopad 2010

Ja mam jakiś węgierki olejek kupiony w aptece za ok. 70 PLN. Trochę mnie to przeraziło na początku, ale smaruję nim regularnie brzuch i piersi od 2 miesiąca i nie mam żadnych problemów. A generalnie na brak rozstępów z czasów młodości też nie narzekam.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Ja tak jak wy też będę rodzić w listopadzie(a dokładnie 1:P).
Tak więc teraz wypada,że jestem w 18 tygodniu.
Ciekawa jestem czy u was są już widoczne brzuszki...u mnie już jest!!:) Mnie się wydaję,że mały ale ludzie się domyślają,że jestem w tym stanie więc już sama nie wiem:) Czy czujecie już wasze dzidzie i czy wiecie jaka płeć? Według mojego lekarza najprawdopodobniej będzie dziewczątko.Nie mógł sprawdzić dokładnie ponieważ maleństwo się strasznie kręciło;p to na pewno po tatusiu będzie bo ja jestem spokojna:)
Witaj :) Ja juz czuje dzidzie :) Płci jeszcze nie znam niestety.

U mnie dzisiaj ladna pogoda:) Wreszcie :)
A co do rozstępów to na brzuszku nie mam, smaruje zwykla Oliwka, potemzobaczymy co to bedzie. Ale mam niestety na pośladkach aleto po moich wakacjach w Hiszpanni;/ Kiedy strasznie przytylam przez te Hiszpańskiego jedzonko, a jak wrocilam do Polski to szybko to zrzucilam.Ale rozstepy niestety sa.
A co do żylakow, to mi sie zrobił na nodze ale jeszcze taki mały jest. Ale przed ciąża juz ta noga byla "dziwna" bo to powiedzmy powypadkowa.

U mnie pogoda na szczęście utrzymuje sie ładna i oby tak było przez cały weekend.Troszke słoneczka juz dzis zaliczyłam bo opiekuje sie 3-letnia córką znajomych i byłysmy na placu zabaw.Mała tak sie umęczyła ze własnie zrobiła sobie drzemke a ja moge posmigac po BB.

Kasiazar a masz stały kontakt z tą Twoja kuzynka, bo ja jestem w Irlandii i nie kojarzę takiej firmy.Gdzie ona kupowała ten krem na rozstępy?

kornelka88, witaj :) ja mam maly brzuszek jeszcze, nie czuje kopania i nie wiem plci (chce miec niespodzianke).

Izula82 powodzenia z przygotownaiami :), pamietam jak to bylo przed naszym slubem.. tyle spraw do zalatwienia.. ale bylo warto :) to przepiekny dzien ehh :)

ania_co0 te tabletki dopchwowe tak maja ze wyplywaja na wkladke, chyba dlatego sa takie duze, mi kiedys lekarz mowil zeby sie tym nie martwic. CO do spodni to zajrzyj na watek o zakupach, tam dziewczyny podawaly linki na allegro do roznych aukcji ciuchowych :) ja sie dopinam w dzinsach ale jak siedze to mi sie wbijaja w brzuch i mi zle.. wiec do pracy kupilam juz sobie z guma spodnie, a po domu chodze w dresach, a pozadomem przewaznie leginsy :)

Na rozstepy uzywam kremu z firmy avent (ta co robi butelki), jeden raz dziennie sie smaruje po wieczornym myciu. Na razie odpukac jest ok i nic mi nie wyszlo.

kasiazar wspolczuje tego bolu glowy.. jak mnie meczy migrena to sie do niczego nie nadaje :(

Jesli chodzi o przytulanki, to mi sie one tak nie podobaja jak przed ciaza, szybciej robi mi sie sucho i jakos ciezko mi dojsc.. ze tak powiem, wczesniej nigdy nie mialam takich problemow. Przez to nie ciagnie mnie az tak bardzo.. do tego jestem szybciej zmeczona, a jak mam na rano do pracy, to staram sie szybko isc spac.. wiec nawet nie ma jak :/ moj D nigdy nie mial wielkiego libido, a teraz sam sie tez nie domaga, wiec czasami sie poprzytulamy, ale nie za czesto :/ troche mi z tym dziwnie, mam nadzieje, ze wszystko wroci pozniej do normy..

Dziewczyny cwiczycie miesnie kegla? Ja staram sie codziennie troche pocwiczyc (jak czytam ksiazke przed snem), myslalam tez o masowaniu szyjki macicy.. ale niby to latwe.. ale jakos sie zabrac nie moge i wydaje mi sie ze nie bede umiala..
I jeszcze jedno.. hartujecie sutki? :) Juz kiedys na ten temat pisalysmy i ja w koncu nie wiem co robic, bo jedni mowia ze lepiej hartowac inni ze nie.. ja jak sie kapie to cale cialo traktuja szorstka strona gabki i sutki tez, ale jakos strasznie mnie to nie drazni.. i nic wiecej z nimi nie robie..

U nas pogoda tez ladna, ale nie mam ogrodu :/

Elzu co do hartowania sutków to ja nic takiego poki co nie robie,ale wlasnie napisalam do siostry ktora urodzila 1,5 tyg temu czy ona cos takiego robila.Bo karmi piersia i nie miala z tym problemów.Wiec sama jestem ciekawa.
Mięśnie Kegla to jak mi sie przypomni to czasmi sobie pocwiczę, jak np Ty przy czytaniu książki.Ale własnie nie zawsze pamietam o tym.A o tym masowaniu szyjki tez myslałam ale ciężko sie do tego zabrać, poza tym nie znalazłam dobrego opisu jak to sie robi.

Z przytulankami to tak różnie, staram sie nie zaczęsto bo przewaznie mam potem plamienia,ale ogólnie szybciej osiagam o......Z kolei moj mąż ma wielkie libido i czasem mi go troszke zal, tym bardziej ze na wieczor czesto po calym dniu dopada mnie zmeczenie.Ale nie naciska jak nie mam ochoty a przy tym nie chce skrzywdzic dzidzi, bo jednak pojawiaja sie te plamienia.

Ostatnia edycja:
Hej!!!

U nas troszkę dziś deszczyku było. Jutro idę zrobić badania na toksoplazmozę i mocz bo w czwartek mam wizyte u gina. Już jestem taka ciekawa czy potwierdzi mi płeć drugi raz tak samo... Już tak bardzo chciałabym mieć pewność czy to dziewczynka czy chłopczyk...Brzuszek już mi widać a dzidzię też już coraz częściej czuję ;)

Dziewczyny cwiczycie miesnie kegla? Ja staram sie codziennie troche pocwiczyc (jak czytam ksiazke przed snem), myslalam tez o masowaniu szyjki macicy.. ale niby to latwe.. ale jakos sie zabrac nie moge i wydaje mi sie ze nie bede umiala..
I jeszcze jedno.. hartujecie sutki? :)

Mięśnie Kegla tak, głównie na piłce rehabilitacyjnej. Sutków nie hartuję i nie zamierzam, bo to nic nie daje, a masakrować sama siebie nie zamierzam ;-) Hartowanie sutków to taki sam relikt jak nacinanie krocza.
A co do masowania szyjki macicy, to nie bardzo rozumiem po co to. Przecież szyjkę masuje się tuż przed porodem aby przyspieszyc jej skracanie... Poza tym to boli i trzeba mieć naprawdę dużo wyczucia i doświadczenia, żeby sobie nie zrobić krzwdy. Szczególnie teraz kiedy jest ona tak ukrwiona. Część środowiska lekarskiego uważa, że jakiekolwiek dotykanie szyjki macicy w ciąży moze doprowadzić do jej skrócenia, dlatego są tacy, co całą ciążę nie badają swoich pacjentek palpacyjnie.

reklama
anbar, w jaki sposob cwiczysz misnie kegla na pilce? Masz moze opis jak sie je wykonuje albo link do jakiegos filmiku albo cos? :)

Wiesz co, ja chodzę na fitness dla ciężarnych i my tam mamy mnóstwo ćwiczeń na piłce, a generalnie większość jest związana własnie z mięśniem (mięśniami?) Kegla. Na przykład siedzimy na piłce i ściskamy pośladki, albo kładziemy się na piłce plecami i ściskamy pośladki, albo wykonujemy lekkie przysiady mając piłkę pomiędzy nogami.
Ja mam taką piłkę w domu do siedzenia, potem się przyda przed porodem do skakania, ale nie bardzo wiem jak opisać takie ćwiczenia :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry