reklama

Listopad 2010

A my dopiero po obiadku.
Normalnie obgadujemy własnych facetów.A co tam należy im się.To i ja obgadam mojego P.
Więc tak bardzo dużo pracuje praca zawodowa jak to w straży pożarnej 24na 48.No i jak to on stwierdził ma za dużo wolnego czasu wiec dodatkowo w biurze konstrukcyjnym pracuje.Wiec jak już pisałam wychodzi na 1,5dnia.A w ogóle lubi gotować i potrafi piec ciasto,najlepiej mu drożdżowiec wychodzi.Sprzątać nie lubi ale sprząta.W domu sam wszystko zrobi związane z remontem.Jak ma tylko czas.I niestety też go wykorzystywali ale jak zaczął mówić co ile kosztuje to dali mu spokój.Dlaczego ma robić za darmochę.Zaczął w ten sposób dodatkowo zarabiać.Jednak bardziej podoba mu się praca w biurze konstrukcyjnym i nie musi się brudzić.

Elzu-fajnie że chłopaczek będzie.Gratuluje

reklama
KasiaB mysle ze jak nie upadlas na brzuch to nie ma co isc do lekarza, wody plodowe amortyzuja wstrzasy, a dzien wolnego mozesz sobie wziasc na odpoczynek. w takich galeriach nie ma swierzego powietrza i sztuczne swiatla wiec nie trudno o zle samopoczucie a w ciazy mozna zemdlec. Jezeli omdlenia bede si powtarzac wtedy mysle warto odwiedzic lekarza. No i pij duzo wody.

Kasia_B to czulas sie slabo czy tak niespodziewanie zaslablas? ja mialam tak jakies 3 tygodnie temu, ale w domu. Stalam w oknie i rozmawialam przez telefon i nagle mroczki mi sie zaczely pojawiac przed oczami i krecic w glowie, nigdy wczesniej nie zemdlalam ale dobrze ze od razu przy oknie mam lozko chcialam usiasc a od razu mnie tak pociagnelo ze sie polozylam i lezalam z 15 minut. Sama w domu bylam wiec dobrze ze lozko bylo obok.
Paulinki jeszcze nie ma jak zaczną świętowac z mezem radosna nowine to dopiero jutro sie pojawi :D:D:D
Elzu super ze to chlopak gratulacje!! :* ja jeszcze wroze chlopca Paulince, Violett no i sobie :D

a ja dzwonilam do mojej nowej gin, kazala mi jesc witamine b12 dwa razy dziennie i smarowac zajady mascia witaminowa bo wszystkie inne mogą zaszkodzic.

Kasia_B jeżeli tylko na pupę upadłaś to ok, wody rzeczywiście amortyzują, ale jeśli np. do około 21 zaczniesz się źle czuc, jakieś bóle w brzuchu lub podbrzuszu to dzwoń do lekarza, a najlepiej zadzwoń się spytac, czy coś grozi maleństwu. Na pewno zgłoś omdlenie, żeby zareagował i to się nie powtórzyło, bo każde omdlenie jest niebezpieczne dla człowieka i nie wolno tego bagatelizowac. Tak czy siak skonsultuj się z lekarzem, teraz plackiem do łóżka i nóżki w górę oraz duuużo soków i wody.

Kasia_B jeżeli tylko na pupę upadłaś to ok, wody rzeczywiście amortyzują, ale jeśli np. do około 21 zaczniesz się źle czuc, jakieś bóle w brzuchu lub podbrzuszu to dzwoń do lekarza, a najlepiej zadzwoń się spytac, czy coś grozi maleństwu. Na pewno zgłoś omdlenie, żeby zareagował i to się nie powtórzyło, bo każde omdlenie jest niebezpieczne dla człowieka i nie wolno tego bagatelizowac. Tak czy siak skonsultuj się z lekarzem, teraz plackiem do łóżka i nóżki w górę oraz duuużo soków i wody.

dokładnie ania_ch0 gwarantuje, że B12 zadziała mi pomogła i zajadów brak :-D

No ja leżę plackiem i czekam aż P. wróci z jedzonkiem dla mnie :-)
wiadomo, że takie omdlenia w ciąży się zdażają i nie ja pierwsza nie ostatnia, ale co strachu się najadłam to moje ...
Najdziwniejsze było to, że tak z nienacka nie było ani gorąco ani duszno ... (poczułam się słabo, zaczęłam wzrokiem szukać P., bo akurat wyszedł ze sklepu a potem ciemność i kolejne co pamiętam to już wielki tłum nademną, który zaczyna mi przynosić wodę, zbiera reczy itp. czyli to trochę musiało trwać ...

A ja zaliczyłam dzisiaj glebę ... odebrałam P. z egzaminu i pijechaliśmy do galerii na małe zakupy, mieliśmy wejść do Smyka i zobaczyć ubranka, no i oxzywiście skończyło się bez zakupów bo poszłam do optyka po soczewki i jak czekałam, żeby zapłacić to zemdlałam ... ocknęłam się jak już wokół kłębił się tłum ludzi, ktoś mi trzymał nogi w górze a P. głaskał mnie po głowie ...
upadłam na tyłek i mnie teraz boli, ale bardzo martwię się czy taki wstrząs nie wpłynął jakoś na maleństwo :-(

teraz leżę i zastanawiam się czy iść jutro do pracy czy może do lekarza ... ale mam nadzieję, że skończy się tylko na strachu i bolącej dupci ...

Kasiu, może pogorszyła Ci się morfologia...Tak tez czasami bywa, ja mam teraz anemie i lekarz powiedziała, że omdlenia mogą sie zdarzyć :(. Na szczęscie nie zdarzyło mi się do tej pory tak na dłuzej stracic przytomności...A co do upadku, jak na tyłek to sie nie martw. Ja w pierwszej ciązy poslizgnęłam sie na lodzie i też upadłam na tyłek a byłam w 35tyg ciązy, Miki mi jedynie oddał kopniaka, natomiast wczoraj potknełam się na schodach (na których na szczęscie wymieniamy sliskie kafle) i leciałam prostu no brzuch ale byłam na tyle swiadoma ze podparłam sie łokciami i wynik tego taki ze brzuch udało mi się obronić ale łokcie i dwa palce trochę spuchnięte ;)...Nie ma co, my ciężarówki jakieś łamagi jesteśmy ;)
Ale omdlenia nie są niczym fajnym, idź do lekarza i zrob sobie dłuzszy weekend. MOze czas pójśc na zwolnienie??

reklama
Modlisiu - dzięki :-) ja tak myślę, że to może mi morfologia siadać ... mam już skierowania na kolejną, miałam zrobić w lipcu przed kolejną wizytą, ale pójdę wcześniej się upewnić czy wszystko ok.
co do zwolnienia to właśnie dzisiaj jestem ostatni dzień, wzięłam tydzień temu bo czułam potrzebę odpoczynku, zwłaszcza po tej strasznej migrenie w poprzedni weekend ... zobaczę rano czy się będę dobrze czuła i jak tylko będzie coś nie tak to idę na wizytę a jak wszystko ok. to pójdę na te dwa dni do pracy :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry