reklama

Listopad 2010

kremofka uważam, że Violett grzecznie zapytała czy będziesz częściej a nie wyrażała swoje pretensje...
na PRIVie wyraziła
Zgadzam się, że nie każdy może być 24h - rozumiem, że odnosisz to również do swojej osoby - ale skoro masz mieć tylko Ty możliwość edytowania wątku dotyczącego płci i imion naszych dzieci to może warto wyłączyć go z możliwości edytowania. Sądzę, że byłoby to dobrym rozwiązaniem zarówno dla ciebie (skoro nie możesz być przy kompie 24h) jak i dla forumowiczek, które bardzo chętnie spędzają tutaj więcej czasu i chcą być na bieżąco.

Nie rozumiem co to za stwierdzenie, że "to forum w ogóle nie jest moderowane w przeciwieństwie do innych"? Czy to znaczy, że poprostu dla zasady masz prawo/obowiązek jako moderator raz na jakiś czas wpaść i zrobić zamieszanie (bo to nie pierwszy raz, że jakiś wątek jest przerzucany w inny temat)?
przez cały okres istnienia forum listopadówek połączenie tematów nastąpiło aż 2 razy wiec nie ma mowy o zamieszaniu - zwłaszcza ze to były pokrewne tematy, a zauwaz ze dla zasady mam prawo moderować a tego nie robie...
Ot taka moja skromna opinia...
ok, kazdy ma prawo wyrażać swoja opinię

jesli Wam tak bardzo z tym zle nie ma problemu, nie bede moderować

reklama
A Dawidek dzisiaj nieźle dawał czadu na słoneczku jak siedziałam :D W zasadzie tylko nogi miałam w słońcu bo cała nie potrafiłam wysiedzieć ;) Mama jest na L4 więc siedziałyśmy na ogródku razem... Nieźle się usmiałysmy z tego koziołka małego :D Całym brzuszkiem narywało hehe :D[/QUOTE]

KOchana zazdroszczę tych ruchów :) już nie moge doczekać się swoich

E, e, e (!) I o co to całe HALO? :D Przecież tak jak jest - jest dobrze... I wątek kremofki super i Violett też swietnie wymyśliła... Ja jestem zadowolona :)

Jolciu - i Ty się Kochana doczekasz :))) Wtedy zobaczysz jak wszystkie będziemy się cieszyc razem z Tobą :*

Kremofka to nie o to chodzi zebys zupelnie nic nie robila, tylko o to ze zrobilas troche zamieszania laczac pare watkow, bo sa tutaj mamusie ktore naprawde wchodza bardzo czesto i chca byc na bierzaco. I chyba mamy prawo do powiedzenia czegos.
Ja rozumiem ze nie kazdy ma czas wchodzic codziennie tak jak np Ty i tylko dlatego zalozylam nowy tematbo jestem codziennie i mogę to robić na bierząco, i nie wiem dlaczego Ty sie uparłas ze bedziesz robic to ty i tylko wtedy kiedy masz czas. Gdyby temat z dniami porodu mogl byc edytowany to napewno tam bym wpisywala płec i imię a niestety nie jest więc bylam zmuszona zrobić nowy.
A co do moderowania, to w kazdym sa inne mamusie i to od nich zalezy jakie chca miec forum. Nie musimy byc takie same jak wszytskie prawda.

Moze i polaczenia bylo mało ale byly takie wazne. Chciałysmy aby brzuszki i zdjecia z USG były osobno a niestety jest juz polaczone. Z wyprawką było podobie, specjalnie byl założony nowy temat by pisac tylko co jest potrzebne maluszkowi i nie szukac tego w innych forach tylko wejsc i od razu to widziec. Nie kazda mamusia jest w ciazy poraz ktorys, jest wiele mam które są w ciąży poraz pierwszy i bardzo przydatny był ten temat.

kremofka wydaje mi się, że jeśli są rozmowy na PRIV to nie powinno się ich wyciągać na ogólny bo po prostu inni nie mają możliwości odniesienia się do nich - ot znowu moje zdanie :)

Co do pokrewieństwa tematów to "wyprawka" a "zakupy dla siebie i maleństwa" to tak niby są to pokrewne tematy... Ale jak możesz zauważyć, pojawia się coraz więcej dziewczyn i pewnie większość z nich ma dylemat co do wyprawki: co ma być, ile, jak skompletować itp Warto było aby te wątki były osobno, bo teraz żeby nie dublować pytania o wyprawkę (te dziewczyny, które wiedzą, że ten temat się pojawił to muszą przekopywać ubraniowy wątek) a te co nie wiedzą będą pytały i będą odsyłane do poszukiwań. No tak można by rzecz, że to nie jest problem troszkę poszukać, zgodzę się ale po co sobie utrudniać i tracić czas skoro można sobie ułatwiać - ale to oczywiście też moje zdanie i nie trzeba się ze mną zgadzać:)

Co do tego czy nam źle to też bym tak tego nie odbierała. Tak jak pisałam wcześniej sądziłam, że będzie wygodniej jeśli jedna osoba ma więcej czasu i może "bardziej" na bieżąco moderować wątek i tym samym odciążyć osobę, która tego czasu ma mniej:)

dziewczyny w odpowiednim wątku pokazałam się w całej okazałości :)
Juz ogarniam tematy coraz bardziej, niestety czasami pytam o coś co było bo nie zauważyłam tematu wcześniej
ale obiecuję poprawę ;)

anbar - tak z ciekawości zapytam ile cm ma Twój synek i ile waży? Nasze dzieci są w podobnym wieku więc chciałabym porównac :)

Ja jestem jeszcze przed połówkowym. Robiłam jedno USG, gdzie mi zmierzono podstawowe pomiary i wagę, ale to było dwa tygodnie temu we wtorek. Wyszedł mi wtedy wiek ciąży na ok. 1,5 tygodnia więcej, czyli standard u mnie. Jeśli dobrze pamiętam, było BPD = 4.4, HB = 150, AC = 141, FL = 3.5. Waga była 328 g. Ale piszę z głowy, mogłam coś poplątać.

Mnie tez się wydaje, droga kremofko, że tu nie ma co się unosić honorem i dumą i obrażać, tylko spróbować nas zrozumieć.
Ja rozumiem, że nie masz czasu na moderację forum i nikt tutaj nie oczekuje tego od Ciebie, ale może wówczas warto by było pomysleć nad nowym, dodatkowym moderatorem, który będzie miał więcej czasu.
Jako osoba pisząca tu często i codziennie, momentami mam dość chaosu, który wprowadziłaś łącząc niektóre tematy, bo tak np. "starsze" forumowiczki wiedzą, że post o wyprawce znajduje się w temacie o zakupach dla mamy i dziecka i wiedzą też, na której stronie. Nowym trzeba to za każdym razem powtarzać i tym samym zamiast porzadku, mamy męczący bałagan.

reklama
Mnie tez się wydaje, droga kremofko, że tu nie ma co się unosić honorem i dumą i obrażać, tylko spróbować nas zrozumieć.
Ja rozumiem, że nie masz czasu na moderację forum i nikt tutaj nie oczekuje tego od Ciebie, ale może wówczas warto by było pomysleć nad nowym, dodatkowym moderatorem, który będzie miał więcej czasu.
Jako osoba pisząca tu często i codziennie, momentami mam dość chaosu, który wprowadziłaś łącząc niektóre tematy, bo tak np. "starsze" forumowiczki wiedzą, że post o wyprawce znajduje się w temacie o zakupach dla mamy i dziecka i wiedzą też, na której stronie. Nowym trzeba to za każdym razem powtarzać i tym samym zamiast porzadku, mamy męczący bałagan.

zgadzam się z powyższym czego jestem żywym przykładem :)
na szczeście stale bywalczynie mają jeszcze cierpliwość ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry