reklama

Listopad 2010

Aniu, no niestety do takich bóli musisz się chyba przyzwyczić...Bierz magnez, moze przejdzie...Myślę że są to typowe bóle spowodowane rozciąganiem narządów. MIęsnie dostaja za swoje w okresie ciązy.

reklama
no to chociaz potwierdzilas moje podejrzenia, bo juz sobie zaczelam wmawiac ze glupia jestem wymyslilam sobie cos i tego sie trzymam, a to moze byc cos powazniejszego :/ dziekuje

Malutka - gratuluję córci.

Lasotka - kurcze, ta baba była skrajną idiotka ... nie mozesz się takimi przejmować ... chociaż i ja zauważyłam, że teraz staram się jeździć o wiele bardziej ostrożnie, ale za to cały czas jadę wkurzona na innych kierowców ...
tak samo w pracy ... z jednej strony wiem, że nie wolno mi się denerować a z drugiej o wiele więcej sytuacji wyprowadza mnie totalnie z równowagi niż to dawniej bywało ...

a co do toksycznego otoczenia - Modlisia ma absolutną rację, trzeba się odizolować tak bardzo jak tylko można, nie odbierać telefonu, wyjść itp.

u nas dzisiaj na szczęście ładna pogoda i może wreszcie uda mi się coś zrobić w ten weekend :-)

ja przed ciążą sobie postanowiłam, że jak będę w ciąży to nie będę się denerwować niczym, lajcik i luźne podejście; ale okazało się, że się więcej denerwuję, z początku w pracy kłóciłam się z klientami, co mi wcześniej sie nie zdarzało :) dobrze, że poszłam na zwolnienie bo bym chyba nie wytrzymała :) i oni też by nie wytrzymali :)

hej,
Baska..super,że u synka obyło się bez zabiegu, no i gratuluję córci....:-),
Tobieteż Malutka:-)

Aniu ja takie bóle miałam właśnie w szpitalu...jak się przekręcałam na lewy bok, to okropnie ciągnęło...zgłosiłam to na wizycie i spokojnie wytłumaczono mi,że to nic szkodliwego, polecono mi Lactomag( ponoc lepszy od zwykłego magnezu)
natomiast uczulono na bóle skórczowe, tak jak na @, jeżeli trwają przez dłuższy czas, są niebezpieczne....i nie oznaczają żadnego treningu macicy

co do odstresowania i unikania toksycznych osób to, święta prawda!!!najlepszy sposób....a i do tego olewka totalna....my ze swojego otoczenia powoli pozbywamy się "pseudoprzyjaciół....."
miesiąc temu bylismy własnie u takich "pseudowprzyjaciół", starających się o dziecko prawie 12 lat, udało się wreszcie...przez całą ciążę wspierałam dziewczynę, byłam na każdy telefon, pocieszałam, doradzałam.....poród przezywałam jak własny,
a reakcja na moją ciążę była taka,że....wyszlismi po 10 minutach wizyty, gruboskórne umoralnianie mnie,że to za wczesnie po poronieniu itd ....i pretensja, dlaczego chwalimy się dopiero w 16 tygodniu...jak mogłam jej nie powiedzieć wczesniej....miny grobowe....i generalnie jakiś głupi foch....nawet dziecka nam nie pokazała,bo ponoć spało......i nie można było uchylć drzwi od sypialni.....( a przyszlismy właśnei po to,żeby zobaczyć dzidziusia)
odezwała się dopiero, jak znalazłam się w szpitalu,żeby węszyć aferę,......nie odbierałam tel., zdawkowo odpisałam na sms...i mam ją generalnie w głębokim poważaniu, poza tym raz już taka sytuacja miałą miejsce, jak kupiliśmy działkę....foch i milczenie przez jakiś czas.....
no to się rozpisałam....

miłej soboty!

Czesc dziewczynki, ja to taki chyba nietypowy problem mam...
Przez ostatni tydzien strasznie dretwieje mi lewa reka, a najbardziej dwa ostatnie palce, normalnie czuje sie jakby nie byla moja, taka obca...
Jak bylam ostatnio u gina , to powiedzial , zebym magnez brala.
Czy Wam sie cos takiego zdarzylo ? Ja juz zaczynam sie denerwowac, bo to takie glupie uczucie :/ ani nie moge podniesc jej do gory, ani zalozyc reke na reke, doslownie tylko wyprostowana moge miec i to nie w kazdej pozycji, to wtedy bardziej niz jest zdretwiala, nie dretwieje. Ale strasznie to meczy... :/

reklama
ja w poniedzialek mam dzwonic do nowej gin i umowic sie na 1 wizyte, bo zmieniala miejsce gdzie przyjmuje wiec musialam troche odczekac. Wtedy dopytam sie o te nocne bóle brzucha. A jesli chodzi o dretwienie, to tylko raz mialam z czyms takim stycznosc ale to nie podczas ciązy wiec Ciebie pewnie to nie dotyczy, a to bylo porazenie nerwow. Jesli lekarz nie zareagowal, i kazal brac tylko magnez to widocznie nic czym powinnas sie martwic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry