• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2010

Aniu, no niestety do takich bóli musisz się chyba przyzwyczić...Bierz magnez, moze przejdzie...Myślę że są to typowe bóle spowodowane rozciąganiem narządów. MIęsnie dostaja za swoje w okresie ciązy.

reklama
no to chociaz potwierdzilas moje podejrzenia, bo juz sobie zaczelam wmawiac ze glupia jestem wymyslilam sobie cos i tego sie trzymam, a to moze byc cos powazniejszego :/ dziekuje

Malutka - gratuluję córci.

Lasotka - kurcze, ta baba była skrajną idiotka ... nie mozesz się takimi przejmować ... chociaż i ja zauważyłam, że teraz staram się jeździć o wiele bardziej ostrożnie, ale za to cały czas jadę wkurzona na innych kierowców ...
tak samo w pracy ... z jednej strony wiem, że nie wolno mi się denerować a z drugiej o wiele więcej sytuacji wyprowadza mnie totalnie z równowagi niż to dawniej bywało ...

a co do toksycznego otoczenia - Modlisia ma absolutną rację, trzeba się odizolować tak bardzo jak tylko można, nie odbierać telefonu, wyjść itp.

u nas dzisiaj na szczęście ładna pogoda i może wreszcie uda mi się coś zrobić w ten weekend :-)

ja przed ciążą sobie postanowiłam, że jak będę w ciąży to nie będę się denerwować niczym, lajcik i luźne podejście; ale okazało się, że się więcej denerwuję, z początku w pracy kłóciłam się z klientami, co mi wcześniej sie nie zdarzało :) dobrze, że poszłam na zwolnienie bo bym chyba nie wytrzymała :) i oni też by nie wytrzymali :)

hej,
Baska..super,że u synka obyło się bez zabiegu, no i gratuluję córci....:-),
Tobieteż Malutka:-)

Aniu ja takie bóle miałam właśnie w szpitalu...jak się przekręcałam na lewy bok, to okropnie ciągnęło...zgłosiłam to na wizycie i spokojnie wytłumaczono mi,że to nic szkodliwego, polecono mi Lactomag( ponoc lepszy od zwykłego magnezu)
natomiast uczulono na bóle skórczowe, tak jak na @, jeżeli trwają przez dłuższy czas, są niebezpieczne....i nie oznaczają żadnego treningu macicy

co do odstresowania i unikania toksycznych osób to, święta prawda!!!najlepszy sposób....a i do tego olewka totalna....my ze swojego otoczenia powoli pozbywamy się "pseudoprzyjaciół....."
miesiąc temu bylismy własnie u takich "pseudowprzyjaciół", starających się o dziecko prawie 12 lat, udało się wreszcie...przez całą ciążę wspierałam dziewczynę, byłam na każdy telefon, pocieszałam, doradzałam.....poród przezywałam jak własny,
a reakcja na moją ciążę była taka,że....wyszlismi po 10 minutach wizyty, gruboskórne umoralnianie mnie,że to za wczesnie po poronieniu itd ....i pretensja, dlaczego chwalimy się dopiero w 16 tygodniu...jak mogłam jej nie powiedzieć wczesniej....miny grobowe....i generalnie jakiś głupi foch....nawet dziecka nam nie pokazała,bo ponoć spało......i nie można było uchylć drzwi od sypialni.....( a przyszlismy właśnei po to,żeby zobaczyć dzidziusia)
odezwała się dopiero, jak znalazłam się w szpitalu,żeby węszyć aferę,......nie odbierałam tel., zdawkowo odpisałam na sms...i mam ją generalnie w głębokim poważaniu, poza tym raz już taka sytuacja miałą miejsce, jak kupiliśmy działkę....foch i milczenie przez jakiś czas.....
no to się rozpisałam....

miłej soboty!

Czesc dziewczynki, ja to taki chyba nietypowy problem mam...
Przez ostatni tydzien strasznie dretwieje mi lewa reka, a najbardziej dwa ostatnie palce, normalnie czuje sie jakby nie byla moja, taka obca...
Jak bylam ostatnio u gina , to powiedzial , zebym magnez brala.
Czy Wam sie cos takiego zdarzylo ? Ja juz zaczynam sie denerwowac, bo to takie glupie uczucie :/ ani nie moge podniesc jej do gory, ani zalozyc reke na reke, doslownie tylko wyprostowana moge miec i to nie w kazdej pozycji, to wtedy bardziej niz jest zdretwiala, nie dretwieje. Ale strasznie to meczy... :/

reklama
ja w poniedzialek mam dzwonic do nowej gin i umowic sie na 1 wizyte, bo zmieniala miejsce gdzie przyjmuje wiec musialam troche odczekac. Wtedy dopytam sie o te nocne bóle brzucha. A jesli chodzi o dretwienie, to tylko raz mialam z czyms takim stycznosc ale to nie podczas ciązy wiec Ciebie pewnie to nie dotyczy, a to bylo porazenie nerwow. Jesli lekarz nie zareagowal, i kazal brac tylko magnez to widocznie nic czym powinnas sie martwic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry