reklama

Listopad 2010

Dziewczyny, a propo's samochodu- prowadzicie jeszcze auta? Mnie mały strasznie kopie jak mam zapięty pas- widocznie biedaczka uciska za bardzo. Ale bez pasów boje się jeździć.
Póki się mieszczę za kierownicą to normalnie jeżdżę. Zobaczymy za miesiąc ;)
Podgrzybek my zamowilismy specjalne adaptery do pasow dla ciezarnych, bo pasy mnie strasznie uciskaja w brzuch jak proawdze lub jako pasazer.

reklama
Dziewczyny pisałyście ostatnio o bólu głowy....całą noc mnie męczył, a teraz to już nie mogę wytrzymać i nie wiem czy mogę coś wziąć, szczerze powiem że wolałabym jakieś inne metody radzenia sobie z bólem, ale niestety na głowę nic nie znam poza tabletką.

Witajcie!

podgrzybek ja dalej prowadzę...i jakoś szybko nie zapowiada się żebym przestała, bo w sumie to nic mi nie przeszkadza.

Anarien jak Ci pomoże wizyta na IP to idź, i nie oglądaj się na babki któe będą twierdzić że z pierdołą przychodzisz. Pamiętaj że to Twoje dziecko i dla Ciebie nie ma pierdół jeżeli chodzi o jego stan.
Łykasz magnez ?

Amerie a ja myślałam że Ty z Krk jesteś...

Witam wszystkie dziewczęta i dzidziusie!

O 13.50 mam badanie 3 i 4 D! Nie mogę się doczekać :happy2: Oby było wszystko w porządku. A tak a propos ile płaciłyście za to badanie i czy musiałyście dodatkowo płacić za płytkę i zdjęcia?

Dziewczyny mam pytanie czy przy luteinie upławy i swedzenie to normalka? Bo się zarypię i zbankrutuję na wkładki

Trusiu ja Luteinę biorę od początku ciąży (z małymi przerwami). Stosowałam dowcipnie i doustnie. Jak pisały dziewczyny doustnie tabletki są okropne w smaku, ale idzie się przyzwyczaić. Natomiast tabletki dopochwowe mają ten urok, że zwiększają ilość wydzieliny z pochwy i niestety, ale wkładki są konieczne praktycznie no stop. Martwi mnie jednak, że masz objawy swędzenia. Moja lekarz mówiła mi, że zwiększona ilość upławów w III trymestrze to standard i nie ma się czego martwić dopóki nie pojawi się ten objaw. Jeśli pojawiło się swędzenie to niestety, ale prawdopodobnie masz jakieś zapaprzyspieszyć poród.

Witam wtorkowo,
trochę się nie odzywałam bo w zeszłym tygodniu była u mnie siostra, a w weekend dojechali rodzice z najmłodszą siostrą i wczoraj wieczorem pojechali. A w międzyczasie w sobotę wszyscy byliśmy na weselu. Powiem Wam że kompletnie nie mam już ochoty na balowanie. Po pierwsze nogi miałam spuchnięte zanim tam dojechałam, na weselu zaraz byłam zmęczona i śpiąca. Kilka wolnych piosenek sobie zatańczyliśmy i tyle, bo ani mi skakanie w głowie a i z brzuszkiem to niebezpiecznie na sali tanecznej, bo większość podpita i nie patrzy gdzie macha rękoma. I jeszcze głośno jest że głowa pęka.

A w piątek niby kolejny panieński i miałam iść ale jakoś ochoty nie mam :( a potem wesele na które trzeba jechać jakieś 600km, a musimy jechać bo to brat męża się żeni i dodatkowo mój J jest świadkiem. Więc będę trochę sama bo J będzie miał dodatkowe obowiązki.

Idę się jakoś pozbierać. Trzeba pranie wstawić i posprzątać.

W nocy co się przekręcałam to się Michaś w brzuszku napinał że aż dziwnie się czułam.

A śni Wam się poród?? Bo ja już miałam kilka takich snów porodowych w których Michaś był już z nami. To tak jak przed naszym ślubem, tyle myślałam że mi się to zaczęło śnić.

Mysza Ja mieszkam pod Krakowem, ale do Krakowa i Oświęcimia mam praktycznie tyle samo km,. ale jeśli chodzi o rejonizację to Kraków i też w Krakowie rodzić będę i do Krakowa do lekarza chodzę, w Krakowie pracuje (teraz L4) natomiast tam gdzie mieszka ixi mam rodzinę i mój tata przepracował tam 25 lat :)

Amerie a jesteś już na ten szpital Żeromskiego zdecydowana ? Masz lekarza stamtąd ? Dowiadywałaś się coś więcej odnośnie SR ?

mati2010 trzymam kciuki za badanie!
Koszty usg 3/4D to chyba okolice 150-200zł...ja płacę 300zł razem z wizytą, płytką, zdjęciami etc...

dziewczyny ratunku!!! stopy mam jak balony, poduszki twarde i opuchnięte. szłam dzis do sklepu jak stara babcia, bujałam sie na wszytskie strony. czuję się jak bym zaliczyła pielgrzymkę do Czestochowy. Boli :-( co może pomóc?

reklama
Kurcze...Wiem, że za badanie mam zapłacić 200 zl, ale nie wiem, czy w tym jest płytka CD. Musze się dowiedzieć. Właśnie mój mąż poinformował mnie, że może nie wyrwać się na to badanie z pracy :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry