reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Dziewczyny! Dzisiaj zalegając z moją przyjaciółką w Czułym Barbarzyńcy, leniwie przeglądając RP, przez przypadek natknęłam się na (moim zdaniem) ciekawy artykuł....ciekawa jestem, co o nim sądzicie...

Ekologiczne mamy są w modzie - ekomamy budzą kontrowersje | rp.pl

pozdrawiam!

Oczywiście nie ze wszystkimi założeniami eko-mam się zgadzam ale bardzo chcemy spróbować z R. wychowania z pieluchami wielorazowymi - wyglądają jak pampersy, to nie to co kiedyś tetrowe - szczególnie interesują nas te z konopi lub bawełny organicznej (bambusowe długo schną) - majtki są stałe a wymienia się tylko wkładki - oczywiście potrzebny jest cały zestaw takich pieluszek, wystarczający na cały cykl (pieluchy są w uniwersalnym rozmiarze, zapinane na napy) kosztuje około 800zł co i tak jest ułamkiem kosztu pampersów.

Oprócz tego jestem całym sercem za chustami i nosidłami - jakieś takie naturalne i instynktowne się wydaje. Oczywiście bez ekstremów - wózek musi być a i jednorazowe pieluszki na pewno się przydadzą, np. w podróży.

reklama
Ale wy naskrobałyście!!! dwa dni nie zaglądałam i mam problem z nadrobieniem, ale miło :)
JOLU miłego urlopowania
IXIDIXIE - gratulacje dla mamy i dla ciebie równiez

Jak rodzą się takie "dorodne maluchy" to fakt po co nam rozmiar 56???? W piątek mam wizytę i spytam o prognozy co do wzrostu Małej

U mnie ok, brzuch praktycznie nie twardnieje. Na wszelkie wypadek nadal często leżę, choć juz nie plackiem. Najchętniej wróciłabym do pracy, tęsknię....

WItam

ixidixi gratuluje brata !!! Za jakies dwa miesiące braciszek zostanie wujkiem, fajnie :)

ja na szczęscie nie mam żadnych bóli kręgosłupa, ale znając życie skoro już to napisałam to pewnie jeszcze będę miała ;-) Jutro mam wizyte u lekarza i usg. Troche sie denerwuje, mam nadzieję, że niepotrzebnie.

Ide spać bo już strasznie późno jak dla mnie :)

pa

Witam się z rańca :)
ixi gratuluję braciszka
Jolu wypoczywaj na urlopie
My problemów ze spaniem na razie nie mamy, ale za to Leoś od 2 dni leniuszek się rzadko rusza, wczoraj wieczorem już wariowałam że coś nie tak, zjadłam kilka kostek czekolady i fiknoł parę koziołków. Dzisiaj od rana też oszczędnie, nie wiem czy powinno mnie to niepokoić ?

Witam również.
U mnie też ostatnio zastój trochę jesli chodzi o fikanie małych. Tzn ruszają się i w ogóle ale nie tak często jak zwykle. Może dlatego, że dużo w ruchu byłam ostatnio a bardziej ruchliwe są jak odpoczywam.

Oczywiście nie ze wszystkimi założeniami eko-mam się zgadzam ale bardzo chcemy spróbować z R. wychowania z pieluchami wielorazowymi - wyglądają jak pampersy, to nie to co kiedyś tetrowe - szczególnie interesują nas te z konopi lub bawełny organicznej (bambusowe długo schną) - majtki są stałe a wymienia się tylko wkładki - oczywiście potrzebny jest cały zestaw takich pieluszek, wystarczający na cały cykl (pieluchy są w uniwersalnym rozmiarze, zapinane na napy) kosztuje około 800zł co i tak jest ułamkiem kosztu pampersów.

Oprócz tego jestem całym sercem za chustami i nosidłami - jakieś takie naturalne i instynktowne się wydaje. Oczywiście bez ekstremów - wózek musi być a i jednorazowe pieluszki na pewno się przydadzą, np. w podróży.

No właśnie ja również jestem fanką ( ale nie fanatyczką ) eko wychowania i chciałabym kilka rzeczy "wdrożyć" w nasze życie....na pewno będę starała się ograniczać do minimum TV (sama jestem człowiekiem, który najchętniej telewizor trzymałby w szafie ;-) ), ale te pieluchy to mnie zaintrygowały....

Holly, jabyś miała jakieś linki do sklepów, gdzie można je kupić, albo portali internetowych, gdzie można poczytać to bardzo ładnie proszę :-) o podesłanie.

a chusta musi być - obowiązkowo :-) :-) :-)

Witam się z rańca :)
ixi gratuluję braciszka
Jolu wypoczywaj na urlopie
My problemów ze spaniem na razie nie mamy, ale za to Leoś od 2 dni leniuszek się rzadko rusza, wczoraj wieczorem już wariowałam że coś nie tak, zjadłam kilka kostek czekolady i fiknoł parę koziołków. Dzisiaj od rana też oszczędnie, nie wiem czy powinno mnie to niepokoić ?

MNie przez ostatni tydzień to dotyczy. Leżę, wypoczywam, też się martwię. Takich kopanek jak na filmikach to miałam kilka, teraz tylko jakeś plum od czasu do czasu. Jak ja będę miała liczyć ruchy to będziema rny wynik. Czasem martwię się, że może Malutka jest chora ;((((

Witajcie!!
U mnie pogoda w kratkę,ale przynajmniej normalnie oddychać można ;)
Wczoraj mój maluszek też oszczędnie wieczorem oddawał swoje kopniaczki,ale wydaje mi się,że nie macie co się martwić!!
Najważniejsze,że w ogóle czujecie ,że czasem się rusza...widocznie wczoraj maluszki miały gorszy dzień,może jakiegoś lenia i nie chciało im się wariować w naszych brzucholkach :)
Napewno jest wszystko ok z naszymi maluszkami ;)Trzeba w to wierzyć,nie może być przecież inaczej... :)

No cześć dziewczyny!

Nie odzywałam się od wtorku, bo ogromne zawirowania w mojej rodzinie nastąpiły. Wiem, że obiecałam wam dać znać jak tam USG, ale to za chwilę.

Jeśli pozwolicie to wyleję smutki, które we mnie tkwią. Od czego zacząć... Jakieś 2. 3 tygodnie temu dowiedzieliśmy się, że nie tylko ja jestem w ciązy w mojej rodzinie. Okazało się, że dzidziusia spodziewa się również moja bratowa. Ogromne zaskoczenie i radość. W głębi duszy czułam jak gdybym zyskała bratnią duszę. [Teraz wiem co czujesz ixi. A propos gratulacje!!!!]. Bratowa poinformowała nas jednak, że jej lekarz nie kazał nam się cieszyć z dzidziusia dopóki nie będzie tętna. Niby to normalne, bo sama czekałam z napięciem na tętno mojego maleństwa, ale w przypadku mojej bratowej było trochę inaczej. Otóż 3 lata temu przeszła chorobę - raka, później schudła ok. 30 kg (tak z własnej głupoty, bo wmówiła sobie, że jest gruba), potem zaczęła intensywnie trenować. Poza tym młoda już nie jest ma 39 lat. Dlatego jej lekarz zastrzegł, że należy się wstrzymać z gratulacjami. Jak tu jednak było się nie cieszyć!!!:angry: No i przedwczoraj moja bratowa była na badaniu... Okazało się, że dziecko nie ma tętna, a wokół niego zaczął sie rozwijac dziwny twór. Podobno to była ogromna wada genetyczna. Maleństwo nie miało szans na normalny rozwój. Straszne. Wstrząsnęło to całą moją rodziną, ze mną włącznie. Chciałabym pomóc bratowej, ale obawiam się, że mogłabym jej tylko zaszkodzić. Wczoraj miała już zabieg i usunięto embrion. Jestem ogromnie przybita, gdy myślę jak może się czuć!

reklama
LLF i holly ja też jestem jak najbardziej za. Tym bardziej, że moja mama jest bardzo pro-ekologiczna i wiem że miałabym u niej duże wsparcie. Jednak wiem, że do tego trzeba mieć też warunki... głownie finansowe. Mam zamiar zakupić eko-pieluszki wielorazowe ale jak dzidzuś troszkę podrośnie:)
tutaj znalazłam wiele ciekawych informacji:
mamenababy: EKO PIELUSZKI

dodatkowo kwestia odżywiania... ja jestem wegetarianką moj M. nie...mamy jednak zamiar wychować dziecko wegetariańskie:) I tutaj dodatkowym atutem byłoby miejsce zamieszkania. Mieszkamy w miescie więc do świeżych i eko warzywek dostęp trochę utrudniony...a jak już jest to ceny dość przerażające.
Po cichu marzę, że uda nam się wybudować niedaleko moich rodziców na wsi, bo oni mają mini gospodarstwo ekologiczne...

ehhh ale to wszytsko marzenia:) Zycie zweryfikuje:)

Do góry