reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Mati straszne naprawde.Nawet sobie nie wyobrażam jak może się czuć Twoja bratowa:(Wyrazy współczucia.
U nas strasznie się ochłodziło i pochmurno,ale dla mnie to na plus.Zaczełam więcej polegiwać i ograniczyłam spacery,bo coś mnie brzuch pobolewa i twardnieje.Na wizycie w sobote było wszystko ok.Pewnie już obciążenie i może blizna po poprzedniej cesarce swoje robi.

reklama
mati, bardzo mi przykro z powodu bratowej. Sama przeszłam podobną historię, z tymze maleństwo obumarło w 11tc, to co potem przeżyło było koszmarem, z którym nie mogłam się pogodzić, dopiero obecna ciąża pozwoliła wwrocić mi do jako takiej normy. Strata ciąży to najgorsze co może spotkać kobietę
A jedyne zdanie ktore jakkolwiek mnie pocieszyło brzmiało "dziecko nie odchodzi, po prostu zmienie datę urodzenia"

W dzień prawdopodobnych narodzin poprzedniego maleństwa mialam implantację obecnego haniowego zarodka :) jakoś się sprawdziło.
jest takie forum www.jestemmamaaniola.fora.pl gdzie być może bratowa będzie się chciała wypłakać.

Hej dziewczynki :-).

Mati wyrazy współczucia dla Twojej bratowej. Teraz już wiem dlaczego moja ginka również na pierwszym badaniu radziła wstrzymać się z mówieniem wszystkim o ciąży bo różnie to bywa i trzeba poczekać na bicie serduszka. Jak widać miała rację niestety :-(. A wtedy tak bardzo się złościłam dlaczego mi tak mówi. Ale jak by mnie spotkało coś takiego było by strasznie.

Apropo lenistwa dzidzi to mój Karoloek przez parę dni również tak miał z tymi ruchami. Ja oczywiście już się schizowałam. ALe od wczoraj wszystko wróciło do normy :-). Tylko powiem Wam , że moja dzidzia nie ma określonych pór ruchów. Stuka, puka i kręci się jak mu się chce:-)

Mati bardzo przykra ta sytuacja.
Tak naprawdę każda kobieta tak ma że czeka z upragnieniem na bicie serduszka, potem są obawy o badania w 13 tc., potem połówkowe... to co teraz się dzieje z nami - kobietami to coś według mnie strasznego, w dzisiejszych czasach jak kobieta przejdzie bez powikłań i podtrzymywania ciąży ciąże i urodzi zdrowe dziecko to cud - kiedyś to było normalnym stanem....
Współczuje bratowej, na pewno ciężko jej teraz bardzo....

Amerie jestedm dokładnie takie samego zdania jak Ty. To co się dzieje np. wokół mnie z poronieniami moich bliskich znajomych i koleżanek to przechodzi ludzkie pojęcie. Tak samo jak Ty ostatnio stwierdziłam, ze zajść w ciąże i ją utrzymać i urodzić zdrową dzidzię to cud. To bardzo smutne :-(. Naprawdę. Ja dzisiaj mam pomiarowe usg i oczywiście znowu stresik cyz wszystko jest oki. Taki nasz los...

No właśnie ja również jestem fanką ( ale nie fanatyczką ) eko wychowania i chciałabym kilka rzeczy "wdrożyć" w nasze życie....na pewno będę starała się ograniczać do minimum TV (sama jestem człowiekiem, który najchętniej telewizor trzymałby w szafie ;-) ), ale te pieluchy to mnie zaintrygowały....

Holly, jabyś miała jakieś linki do sklepów, gdzie można je kupić, albo portali internetowych, gdzie można poczytać to bardzo ładnie proszę :-) o podesłanie.

a chusta musi być - obowiązkowo :-) :-) :-)

Bardzo proszę :-)

EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje! : Eko pieluszki

EKO BABY Dlaczego powinniśmy wybrać pieluszki z materiału?

Babymama.pl - Sklep dla mam z dziećmi - Pieluchy eco | Eco baby | BabyMama.pl – sklep z artykułami dla mam i niemowląt

A co do ekoproduktów typu świeże warzywa, mleko, jaja to nawet w małym miasteczku otoczonym wioskami jest to problem. Prawie wszyscy sprzedawcy (nawet ze sklepików eko lub ze zdrową żywnością) zaopatrują się w pobliskim Tesco :-(

Mati strasznie mi przykro... Moja siostra chorowała przez 12 lat na anoreksję (choć tak naprawdę z tej choroby do końca nigdy nie można się wyleczyć) i miała problem z zajściem w ciążę, na szczęście wszystko się dobrze potoczyło i jest cudowny Oliver...

reklama
A co do ekoproduktów typu świeże warzywa, mleko, jaja to nawet w małym miasteczku otoczonym wioskami jest to problem. Prawie wszyscy sprzedawcy (nawet ze sklepików eko lub ze zdrową żywnością) zaopatrują się w pobliskim Tesco ;-(

Ja mam swoje warzywka, owocki, jajeczka i mleczko....jedyne co kupujemy to mięsko w sklepach. W dodatku mamy spiżarnię przystosowaną do przechowywania warzyw, więc całą zimę mamy swoje jarzynki.
Uroki posiadania gospodarstwa :)

Do góry