reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

hej kochane!
Gratulacjie dla nowych podwójnych mam.
Narazie nasze bobasy zdrowe. We wrześniu może październiku wybieramy sie na 2-3 tygodnie do Rabki żeby dzieciaki troche klimat zmieniły.U nas po staremu. Praca dom praca dom i tak z dnia na dzień. Z niani jesteśmy zadowoleni.Oli to już duży starszy brat :-). jest bardzo opiekuńczy.Wszystkim dzieli się z siostrą. Nie ma opcji żeby dać mu coś i żeby nie poprosił dla siostrzyczki. Jesteśmy w 99% odpampersowani. Pieluchy tylko na noc. Nie ma problemu z siku na nocnik, trawkę czy duży sedes. Olek ładnie woła. Często sam zdejmuje spodnie i leci siusiu.
Luśka mimo swojego młodego wieku ostro ćwiczy chodzenie. Wstaje przy wszystkim i robi kilka kroczków przy meblach. Musiliśmy kupić buciki, bo koślawi stupkę, tylko problem był z rozmiarem, bo najmniejszy jaki udało nam się dostać to 18, a jej potrzebne jest tak z 16-17, no ale... Oczywiście od dawna śmiga już po całym domu na czworaka.
Moje dzieciaki chodzą spać o 21.30. Wstają ok. 7 rano.
Pozdrawiam Was dziewczyny.

reklama
Hej :*
Mnie tez dawno tutaj nie bylo.
Marika juz duza dziewczynka, rozgadana juz coraz bardziej.Kloci sie jak stara baba:) Opiekuje sie braciszkiem i jest mega kochana. Córeczka tatusia z niej wielka bo bez tatusia ani rusz:) Nie robi jeszcze na nocnik niestety, chociaz niedawno jak miala zapalenie ukladu moczowego to przez pare dni biega bez pampersa i robila ale po chorobie znowu wrocila do pampersow niestety;/
Fabianek juz ma 7 miesiecy, rosnie jak na drozdzach, siedzi pieknie, zaczyna raczkowac, jak mu sie cos nie spodoba to ciagnie Marike za wlosy.
Ja nadal siedze w domku, bo nie mam z kim dzieci zostawic ale nie narzekam:)

Trzymam kciukasy za mamusie starajace sie o kolejnego bobasa:)

Cześć dziewczyny :-)
Nie chcę się zbytnio chwalić, żeby nie zapeszać ale ostatnio Krzyś się poprawił ze spaniem. Codziennie zasypia przed godz. 22 a rano wstaje o 9 czasami o 9.30. Mam nadzieję, że na razie tak zostanie :)
mam do was kolejne pytanie; czy wsze maluchy śpią dalej w łóżeczkach? Czy któraś już zamieniła łóżeczko na większe łóżko? My planujemy kupić Krzysiowi nowe łóżko po urodzinach bo w tym już ma mało miejsca.

tygrysku Dawid najpierw spał w drewnianym łózeczku ze szczebelkami później przełożyliśmy go do łózeczka turystycznego. Śpi tam do tej pory. I tez myślałam o zmianie łózeczka na "dorosłe" ale doszliśmy z R do wniosku ze to jeszcze dla niego za wcześnie...
leydy witaj w naszych skromnych progach :) Nie ma tu ostatnimi czasy za duzego ruchu ale moze coś się zmieni...

moja tez spi w turystycznym wydaje mi sie ze moja jeszcze nie bylaby gotowa na zwykle lozko pewnie ciagle lezalaby na podlodze ale kazdy bobas jest inny moja to sie wierci w nocy jak szalona :szok:

Krzyś śpi w łóżeczku drewnianym ze szczebelkami i już mu brakuje miejsca bo też się wierci. Nie chodzi nam o takie całkowicie dorosłe łóżko, myślimy żeby kupić coś takiego: ŁÓŻKO DZIECIĘCE ZUZA 160X80 Z SZUFLADĄ 3O KOLORÓW (2532814092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub ŁÓŻKO TAPCZANIK MAX SZUFLADA 160 X 80 (2513163703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o tym myślicie?
leydykiss. witaj na naszym forum :)

reklama
paulinka, dziekuje :) raczej dobrze, tylko jak sa upaly to ciezko, no i jakos wystac na nogach dlugo nie moge np. w kosciele.. musze zaraz przycupnac, z Julkiem mialam lepsza kondycje.. :)

Tygrysek, Julus jeszcze spi w lozeczku, nawet nie wyciagalam szczebelkow i chcialabym zeby jeszcze spal bo sie spokojnie miesci, ale jak urodze, to po jakis 3- 4miesiacach jak dzidzia wyrosnie z kolyski, to kupimy Julkowi doroslejsze lozeczko, a jego bedzie dla dzidzi - wtedy bedzie juz mial ponad dwa latka.

Do góry