reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

Mauł a ja licze tym razem na dziewczynke :)
Wiec jak tobie pojawi sie chłopak to możemy się wymienic ciuszkami typowo chłopięco - dziewczęcymi :D

reklama
Raaaaju... ale się tu znów postów narobiło... :-)

Co do snów, to też mam porąbane... śni mi się wszystko na raz... czasem takie bzdury, że głowa boli... ;-)
Co do obaw... to choć zdaję sobie sprawę z wielu rzeczy, to staram się nie rozmyślać, wiem, że będzie dobrze i już... a z każdej sytuacji, nawet najbardziej podbramkowej jest kilka dróg wyjścia...
A zwykle jest tak, że jak człowiek planuje to akurat wychodzi inaczej (zwykle niespodziewanie inaczej...), a jak już się przychodzi zmierzyć z jakimś faktem, to daje się radę...
Więc głowa do góry... :-)

Ja też bym bardzo chciała dziewczynkę:tak: Ale oczywiście najważniejsze, żeby dzidzi było zdrowe a ciąża spokojna...Po Bartusiu mam łóżeczko, wózki, nosidełko, leżaczek i przewijak. Ciuszków nie mam bo porozdawałam i posprzedawałam, i już się cieszę na kupowanie tych miniaturek;-) Napiszcie mi kiedy byłyście na pierwszej wizycie i czy było już coś widać? Ja mam wizytę w środę czyli to będzie wg OM 6 tydzień no a 4 od owulki...No i czy któraś ma termin na okolice 25 listopada?

Ja też bym bardzo chciała dziewczynkę:tak: Ale oczywiście najważniejsze, żeby dzidzi było zdrowe a ciąża spokojna...Po Bartusiu mam łóżeczko, wózki, nosidełko, leżaczek i przewijak. Ciuszków nie mam bo porozdawałam i posprzedawałam, i już się cieszę na kupowanie tych miniaturek;-) Napiszcie mi kiedy byłyście na pierwszej wizycie i czy było już coś widać? Ja mam wizytę w środę czyli to będzie wg OM 6 tydzień no a 4 od owulki...No i czy któraś ma termin na okolice 25 listopada?
no to przynajmniej pechezyk powinien byc:-) ja bym nawet juz na echo serduszka liczyla;)

Ja również chciałabym dziewczynkę, taką małą siostrzyczkę dla Ignasia :-) ale z chłopczyka też będziemy mega szczęśliwi. Co do mojego terminu to ja liczyłam na kilku stronach i wychodziło mi między 22-29 listopada więc 25 to pośrodku :-) może ktoś poda linka do kaklulatora który zgadza się z wyliczeniami lekarza???
Ja byłam dziś u tzw. lekarza pierwszego kontaktu i konował nic nie wiedział szedł się do recepcji zapytać co ma robić z ciężarną, jakie papiery dać i w ogóle. Terminu też mi nie wyliczył. Poprzednio nie miałam żadnego problemu z tym a teraz musiałam trafić na takiego.
Mieliśmy z mężem dziś pierwszą hormonalną kłótnię. Straszne, bo mój mąż ma te huśtawki razem ze mną!
Co do strachu, to i owszem zawsze niepokój jest ale staram się nie bać dopóki nie mam powodów a jak jest ok to i po co?!

nimfii no tak,rozumiem Cie doskonale 2latek w domciu i kolejne malenstwo w drodze,strach i 1000 pytan na raz :tak: Ja na razie to nie mam tego typu problemow ani pytan ale moge sobie tylko wyobrazic co wy musicie czuc :tak: Ja mam strach jak sobie dam rade z moim malenstwem a bede miec tylko jedno a co dopiero jakbym miala juz w domciu jedno albo dwoje :szok:
Co do plci to mi jest wszystko jedno byle by bylo zdrowe i pelne sil :tak: ale mojemu sie widzi miec synka ;-):-D no ale zobaczymy co bedzie to bedzie :-)

Mauł a ja licze tym razem na dziewczynke :)
Wiec jak tobie pojawi sie chłopak to możemy się wymienic ciuszkami typowo chłopięco - dziewczęcymi :D
Jestem za :tak:
Powiedz mi bo widzę że też masz maluszka w domku. Masz stracha jak to będzie z dwójką maleństw ?? Ja się cały czas boję żeby moja córcia nie poczuła się zazdrosna że inna dzidzia zabiera jej mamę.
Nie chciała bym żeby straciła na tym, teraz jest naszym jedynym szczęściem i cały czas poświęcamy tylko jej.

To mój pierwszy wpis na tym forum! Mam 27 lat, mam męża-od 4 latek.
Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, wyszedł pozytywny. Jestem skołowaciała, nie wiem co robić, nie mam odwagi nawet pogadać z mężem. W ogóle nie wiem o co chodzi!!!
Piguły odstawiłam w grudniu (po 4 latach,bo miałam problemy z miesiączkowaniem), okres spóźnia się 2 tydzień. Jestem ciągle śpiąca, myślę tylko o jedzeniu. Czułam, że powinnam zrobić test. I masz ci babo, wyszła ciąża. Co dalej mam robić?

Sara_R witaj i gratulacje w związku z II kreseczkami... :-)

Jak to co... Cieszyć się i co najważniejsze dbać i uważać na siebie... :tak:
Przede wszystkim powiedzieć mężowi i zapisać się do lekarza... ;-)
I nie stresować się... bo ta wiadomość do Was obojga może docierać długo... :happy: Do mnie to cały czas dociera :-D choć (muszę się pochwalić) mam od dziś założoną kartę ciąży... :-p

reklama
Hej wszystkim!

Mało wlatuję, bo mam dużo pracy, a po pracy zasypiam na siedząco... Ale ślę Wam serdeczne pozdrowionka! :-)

Do góry