reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

dzieki dziewczyny :D
jak bylam z paulinka w ciazy to do konca nie wiedzialam co sie urodzi i byla niespodzianka przy porodzie :)
moze tym razem tez bedzie niespodzianka ;)
dorotak masz racje co by nie bylo i tak maluch bedzie bardzo kochany najwazniejsze zeby byl zdrowiutki :D

reklama
Blue o ile wiem żelazo niekorzystnie wpływa na szkliwo, ale tylko w bezpośrednim kontakcie, zaleca się picie przez słomkę preparatów wzbogacanych żelazem, a tabletki chyba są całkowicie bezpieczne dla zębów, no chyba, że sie je przetrzymuje w paszczy ;)

Czy można dołaczyć do listopadowych mamuś?
Mam termin na 4-6 listopada i obecnie to mój 23 tc. Niestety to już 3 moja ciąża - dwie poprzednie zakończyły się poronieniem :(
Mam nadzieję, że pozwolicie dołaczyć do waszego wątku :)

Heja Leminka
Nawet nie pytaj, tylko pisz co u Ciebie bo brakuje nam świeżynek i troche u nas niemrawo...Chyba te upały wykańczają wszystkie i odbierają chęć do pisania...
A Wy, dziewczeta te plotkujące o żelazie i innych wzbogacaniach naszych pociech i tak jesteście szczęściary, bo przynajmniej wiecie, czego Wam brakuje:)
Moje małe szaleje w brzuchu i rośmiesza mnie okrutnie. Tatko też co chwila przychodzi podotykać i każe się kopac dziecku-ciekawa jestem jak długo... ;)znaczy czy po porodzie też będzie zachwycony kopniakami???
O, właśnie Maja dała o sobie silnie znać, znaczy, że jest z nami:) Fajocha!!
Na "rodzić po ludzku" są ćwiczonka do poszczególnych faz porodu, więc polecam. Ja chyba je sobie zaraz wydrukuję i zacznę ćwiczyć. Oczywiście nie omieszkam zabrac ich ze sobą na porodówkę;)
POzdrawiam (co prawda nie tak upalnie jak w Polsce) ale gorąco

Witam Nowo Przybyla Listopadoweczke ...milego pisania i gadania z nami zycze
Pola ja tam na tym portalau rozbie sobie prywatna szkole rodzenia szkoda ze nie daja zaswiadczenia ale calkiem do rzeczy napisane i to co trzeba
Maja sliczne imie ale ja tatus rozpiesci co??
My do ginia wybieramy sie w pon. wyniki usg i takie tam .. ale mi sie nie chce mowie wam takiego lenia to ja dawno nie mialam ;D :laugh:

Bardzo dziękuję za powitanie!

Będę starała się jak najwięcej uczestniczyć w waszych dyskusjach niemniej jednak najpierw muszę się was 'nauczyć" :) Bo jak na razie trema mnie trochę zjada :)

Witaj leminka :) niebawem się rozkręcisz ja też mam dopisek "początkujący" i też niestety podobne doświadczenie :( dlatego teraz staram się życ spokojniej, nie przejmowac pierdolami i postępowac na korzysc dziecka a nie tak jak ktos uwaza ze powinnam to czy tamto.
Co do żelaza góralka może masz rację, że uszkadza szkliwo jak się dlugo trzyma w paszczęce :D nigdy nie brałam więc szczegołów nie znam. Od jednej gin jakies 4 lata temu to slyszałam, że uszkadzają zęby.
Pola natomiast czego mi brakuje to dokładnie się dowiem w piątek na wizycie u gina ale na posiadaną wiedzę laika to erytrocyty, hemoglobina i jeszcze to trzecie poniżej normy świadczy o niedoborze żelaza.
Niemrawo ..może troszkę ...mnie musicie wybaczyc od pewnego czasu doskwiera mi zapalenie spojówek więc przy kompie staram się nie przesiadywac za długo.

Załączniki

• 13072006.png
    13072006.png
    4,7 KB · Wyświetleń: 80
  • 13072006.png
    13072006.png
    3,3 KB · Wyświetleń: 83
Ale rzeczywiście tu u was cisza....

Powiedzcie mi proszę, czy macie może problemy z puchnięciem stóp, dłoni?
Jak sobie z tym radzicie? Ja czasami nawet wstaje ze spuchniętą twarzą :(
Stopy staram się trzymać wysoko, jak sobie poleguję, albo moczę je w zimnej wodzie, ale to pomaga niestety na krótko... :(

reklama
Ciekawa jestem, czy za jakiś czas nie będzie w POlsce tak, jak w Europie zachodniej..Wczoraj rozmawiałam z ciężarówką ze Szwecji i u nich też tylko na początki ciąży robią dokładne badanie krwi (no i mocz, czego w Holandii się nie praktykuje), a potem dopiero po 24, czy 28 tygodniu obciążenie glukozą. Oczywiście żadnych badań ginekologicznych itp. A my-Polki narzekamy...Nieładnie!
Szczerze pisząc, wolałabym wiedzieć, czego mi brakuje, niż tak jak teraz, żyć ze świadomością, że nie wiem i nie pomagam dziecku....Oj, zachciało się babie na zachód..

Do góry