reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

A my dzis odebrałysmy wyniki....i takie beznadziejne :( Hb 11,4: Ht 34,3:RBC 3,57- za niskie:WBC 11,5- za wysokie:TTG po 50g az 145mg% po 1 godz ( a zawsze miałam zbyt niska glukoze np 57 gdy dolna granica to 70) no i mam powtórzyc to bad tym razem wypijajac jeszcze wiecej tego pysznogo syropku- 75 g i zbadac po 1 godz i po 2 godz (zastanawiam czy mozna wypic to sobie samemu w domu i isc do laboratorium po 1 godz....bo jak nie to czeka mnie 2 godz siedzenia tam...ostatnio godzine ledwo wysiedziałam :p) no i zobaczymy wyniki wówczas- jak znów za wysokie to chyba mam cukrzyce ciężarnych (a w rodzinie u mnie nikt nigdy nie miał) no i na deser wyszły bakteria w moczu....ajajaaj zakupimy sobie zelazo i urosept i mam nadziejej ze sie wynormuje....i cukrzycy tez mówie- WON!!!
Troche sie tym wszystkim zmartwiłam....dobrze ze dzidzie czuje dobrze- cwiczy karate 8)lubie te kopniaczki...
A jak z Waszymi wynikami???

reklama
a jeszcze jedno- jutro mamy rano zgłosic sie do szpitala na patologie ciązy(....brrr od samej nazwy robi mi sie zle) bo mój gino stwierdził ze trzeba mi podac immunoglobuline- mimo ze nie badałam teraz czy wykrztałaciłam p. ciała anty Rh (w 16 tyg badałąm i nie wykrztałaciłam)...no ale on kazał...wiec sie słucham...mama nadziej ze wszystko oki bedzie i dobre duchy nad wszystkim czuwaja ;D

Meggi niestey trzeba wypic na miejscu nie powinno sie za duzo chodzic bo wtedy spalasz cukier i wynik jest zaklamany mi to jeszce zabronili gadac,,,, a wizyta godzinna w labolatorium i sluchanie satrszych pan wykonczyly mi nerwy ja przed mialam 50mg% a po 80mg% wiec nizutko zobaczysz moze cos w nocy pojadalas?trzymamy kciuki za wyniki za reszta w super normie tak jak powinno byc u mamy w siodmym miesiacu...!! uszka do gory

ja mialam 141 cukier ale lekarz stwierdzil ze jeszcze mieszcze sie w normie
co do bakterii tez mam i biore urosept i zelazo
meggi9.11 bedzie dobrze zobaczysz nie martw sie :)
goralka dzieki bardzo za slowa otuchy :)
sallomea to jestesmy dwie moj maluch tez sie wypiol i tez nie znam pulci ;D

dzięki Lucyann i Ewa2500 za otuche.....musi byc dobrze- bo kto ma dac rade jak nie my- mamy listopadowe ;D
A teraz lece do szpitala po ta immunoglobulinę
Całusy dla wszystkich......i miłego dnia ;)

Czy ktoras z Was miala moze za wysoka glukoze? Ciezko mi w ten wynik uwierzyc (podmienili pewnie) bo jemi warzywka i owocki i nie jem tlusto ani fast food'owo. Ja taki chudzielec mam przejsc na diete! w domu sie usmieja ;-)

Megusek w brew pozorom warzyw i owace maja owiele wiecej cukru niz chlebek czy miesko(one sa samym cukrem i to latwo przyswajalnym) niczym sie nie martw tylko musisz to kontrolowac.. i juz a chyab Meggi i Ewa pisaly ze mialy podwyzszony...!! ::)

megusek - cukrzyca nie tyle zalezy od sposobu odzywiania, co od tego, jak organizm spala cukry. w czasie ciazy trzustka jes obciazona, bo pracuje dla mamy i dziecka i czasem nie wyrabia z produkcja insuliny. dieta w czasie cukrzycy nie polega raczej na tym, ze je sie mniej, takze nie masz sie czym przejowac :) lekarz musi cie skierowac do diabetologa, jesli rzeczywiscie diagnoza sie potwierdzi

Gufi tylko tyle ze w siodmym miesiacu dzidzia ma juz wyksztalcona i dzialajaca trzustke wiec powinno juz troche odpuscic ale fakt zawsze trzeba z specjalista pogadac moze sie czegos nawcinalas Megusek przed badaniem trzeba minimum 12h nadczczo czyli jak badanie o 8 am to najpozniej o 8pm jedzonko a z obciazeniem to w dowolnym momencie dnia? !!! Tylko nie chodzic i nie gadac.. a nie denerwowc sie bo to tez zmienia wynik!!! bedzie dobrze jeszce tylko trzy meichy a Ty Gufi to juz tuz tuz jak tam sie czujesz? :)

reklama
Test robilismy rano i wcale sie nie nazarlam wieczorem....ja mysle ze mi wyniki podmienili. I na nastepnym badaniu wyniki beda miodzio ;)

Juz nam nieduzo zostalo... a potem.... znow dieta ::) ;)

Do góry