reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2016

My mieliśmy jechać na mazury,ale wszystko nam się pomieszalo no maksa. Wczoraj mąż pojechał ze spuchnietym łokciem na ip myślałam że zrobią rtg i wygonia do domu a tu zapalenie kaletki stawu nacieli wstawili saczek opatrunek taki ze ręka nie może ruszyć codziennie musi do szpitala na jego zmianę podjechać. I tak zdecydowaliśmy ze dopuszczamy mazury bo i pogoda się tan popsula i jedziemy do mojej mamy z niespodzianką do Radomia. A tutaj piękne słońce się wyłania zza chmur. I trasa krótsza bo tylko 100km i ja spokojniejzza bo bałam się takiej długiej drogi.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam pracowity weekend, duzo dziewczyn na paznokcie mam umówione,panieński mam x2.
Dziewczyny jak jest z pasami w ciąży ?
emalka współczuję ale dobrze że to kaletka a nie zapalenie kości.
Linka szkoda synka :(
U nas piękna pogoda.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Milagros uwierz ze mam pretensje sama do siebie teraz , chociaż nic na to nie wskazywało ze było do szycia troszkę krwi , oczyscilam i plaster pomógł .. eh dopiero dziś się rozlazlo no i mi powiedzieli ze teraz dłużej będzie się goic bez założenia szwów .. ale wytłumaczyli mi jak następnym razem sprawdzić czy plaster wystarczy

Pasy w samochodzie zapinajcie dzieczyny !!! kiedyś byłam na konferencji w pracy i była mowa właśnie dot. wypadków z udziałem ciężarnych. Jak nie zapniecie pasów to wylecicie przez szybę i jest wtedy niestety większe zagrożenie dla dziecka jak i matki. Często kończy się śmiercią. Natomiast gdy pasy zapniemy to nas szarpnie, itp. i na pewno nie będzie tak drastycznego sceniariusza. Ważne by dolny pas przechodził pod brzuchem, a nie przez jego środek, a górny pas pozostaje , tak jak zawsze.

Hej, słuchajcie a wy śpicie na lewym boku??? Bo ja chociaz sie staram nie umiem :-( a dlaczego to właściwie musi być lewy bok?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam się dziś i ja
Emalka szkoda męża ale rodzice się ucieszą :)

Linka oj biedny maluszek, ale nie każda rana wygląda na taką jaką jest zwłaszcza jak jest mała a głęboka

U mnie się teraz słoneczko pokazało o byłam psiakiem na polu a teraz już sobie śpi :) przyszły mi te leginsy co zamawialam i jestem zadowolona pas jest fajny wysoki bałam się żeby nie był za krótki żeby nie zjezdzal materiał też spoko i kolory :) zdjęcie dodam już na brzuszkowym ;)
Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam co :/

Ja w dzień staram się lezec na lewym ale nie lubię ciągle przerzuca mnie na plecy bo tak najwygodniej i nie czuję żeby mi coś uciskalo..nic się nie dzieje ..bo to chyba o krążenie krwi chodzi.w nocy zasypiam tylko na prawym jak się obudzę to przerzucam się na lewy ale pewnie i tak nie na długo :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
Wszystkim mamusiom -obecnym i przyszłym najlepsze życzenia:happy2:
Pogoda jakaś taka męcząca dziś w Krk. Niby nie pada i chłodniej niż ostatnio ale za to pochmurno i strasznie senny dzień dziś mam.

Keejti- oczywiście na dalszym etapie będę musiała kogoś zatrudnić bo przecież nie zostawię maluszka. Znamy dobrze takiego faceta , który od lat nam księgowość pomaga prowadzić, mamy do niego ogromne zaufanie i prawdopodobnie jego weźmiemy. Już były wstępne rozmowy.Jest tylko kłopot bo amputowali mu nogę 3 lata temu i on nie może się przyzwyczaić do protezy. Porusza się na wózku więc trzeba by wszystko dostosować do potrzeb osoby niepełnosprawnej. Zobaczymy jeszcze jak to będzie.

Linka- Zrośnie się na pewno tak , czy inaczej. Potrwa dłużej, ale się zrośnie.U mojego syna jest problem z szyciem bo on straszny panikarz pod tym względem jest. Byle ranka i wrzeszczy w niebogłosy. Przy szyciu koszmar- i tak naprawdę ja zdecydowałabym się na szycie tylko w widocznym miejscu, w którym blizny mogłyby go szpecić lub przy ogromnej ranie. Ostatnio stanął na plastikowych grabkach i rozciął paskudnie skórę w miejscu pomiędzy palcami u stopy. Rana niestety była dość głęboka. 2 razy dziennie mu zmieniałam opatrunki -najpierw przemywałam Rivanolem, później Octeniseptem , na to wyjałowiony gazik przylepiony Prestoplastem plus mycie nogi tylko w szarym mydle. Po 1,5 tyg rana się pięknie zagoiła:yes:

Co do pasów - ja zawsze zapinam. Nigdy nie pozwalam nikomu w moim samochodzie jechać bez pasów, bo pomijając , że on sobie może krzywdę zrobić i np. wypaść przez przednią szybę w razie wypadku to dodatkowo może pokiereszować i połamać inne osoby w samochodzie. Jeżeli dorosły, siedzący z samochodu w przodu nie ma pasów, a dojdzie do wypadku z dachowaniem i koziołkowaniem samochodu to taka osoba często przelatuje do tyłu samochodu i może pokiereszować lub zabić np. siedzące z tyłu dzieci.
W poprzednich ciążach miałam adapter do pasów dla kobiet w ciąży, ale wydałam razem z detektorem i ciuszkami i od kilku tygodni zbieram się żeby kupić i jakoś zebrać się nie mogę:sorry2:

Emalkadream- Mam nadzieję, że wypoczynek u mamy jest udany

Miłego popołudnia i wieczorku mamusie;-) ;)

Dziewcxyny ja też gorąca polecam ten adapter on chroni maluszka bo pas przechodzi pod brzuchem
pobrane.jpg

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 276
reklama
Sa tez pasy specjalnie dla kobiet w ciazy na all dostępne , miałam w poprzedniej ciazy teraz chyna tez zamówię . W zeszłej ciazy akurat jechałam autem meza bez tych pasów jak mieliśmy stłuczkę w dodatku podwójna bo gość wjechał nam w tyłek i za chwile uderzyliśmy w tego z przodu , pierwsze co jak pojechałam do szpitala bo nie chciałam by Karetka wywoziła mnie gdziekolwiek pojechałam do swojego i pierwsze pytanie czy miałam zapięte pasy. Wiec zapinać .
Ewa ja głownie na prawym choc jak pamietam to sie obracam .

Mama4dxieki :) i wzajemnie :) a powiedz to księgowość tez prowadzicie tak?:)

Zamiast szwów sa tez te plasterki wlasnie ściągające . Ja w LO rozwaliłem głowę w busie o kasownik - tak delikatnie kierowca zahamował ... No w każdym badz razie na pogotowiu nie chcieli zszyć by nie było blizny i polecili te plasterki.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry