reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros, chyba lepiej nie ryzykować, może nie będzie tak źle z gojeniem, a na pewno lepiej niż po ewentualnym pęknięciu miednicy...
Liczę właśnie na to, że jeszcze jakieś ciuszki znajdę, mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się przejrzeć wszystko i będę wiedziała, co ewentualnie dokupić.
Prasować tym razem nie będę nic...

reklama
Milagros-do ortopedy narazie sie nie wybieram bo te bole mam tylko w nocy jak na lozku leze... jak wstane i chodze czy usiade to nic nie boli. Moze maly na cos gniecie podczas mojego lezakowania i stad ten bol.

Uff nastawilam rozki, reczniczek i kocyk. Zostaly jeszcze tetry. I koniec. Mam nadzieje ze dzisiaj skoncze pranie i zostanie "tylko"prasowanie.
Musze przyznac dziewczyny ze z ubrankami to przegielam :blink: stanowczo za duzo tego mam szczegolnie na rozmiar 62 (dobrze ze nie 56 :D)

Milia co lekarz nie zdecyduje to się zgodzę byleby z małą wszystko było dobrze.
Mąż mnie wkur*** więc żadnego obiadu nie będzie syf zrobił taki w kuchni wszystko po przekładał że nic nie jest na miejscu, śrubokręty leza w koszyku z makaronami. Ja nie będę tego sprzątać. Wściekła jestem jak osa

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Priinceseczka, będzie dla drugiego :D

Milagros, śrubokręty?? Tzn. wziął się za jakieś naprawy? Może zgodzi się na planowane przez Ciebie zmiany w mieszkaniu, żeby Cię udobruchać :)

Milagros skad ja to znam. U nas ostatnio byla awantura o balagan jaki po sobie zostawia, mimo ciaglego proszenia.. O dziwo od soboty sie stara ogarniac, o wiele go nie prosze, tylko by po sobie syfu nie zostawial.

A co do spojenia to poprosze mojego albo gina zeby zerknal bo tez odczuwam bol.

Princesseczka u mnie podobnie z nadmiarem ciuchow, starczyloby dla blizniakow:-)

Aob tez bede juz na gotowo po prasowaniu ukladac, musze tylko pomyslec co gdzie poukladac aby bylo porecznie.

Mlody swiruje wlasnie, caly brzuch podskakuje.

Dziewczyny mowilyscie o swoich wymiarach... Coz w pon na wadze 70 kg i 99 cm! Doswiadczone mamuski to do Was pytanko, w ost 2 miesiacach duzo jeszvze sie przybiera? Wiem ze to roznie bywa ale u mnie przez 3 tyg prawie 3 kg..

Koalka ja mam dla siebie mala podreczna walizke a dla dziecka taka mala torbe weekendowa z uszami.
Wczoraj polozna jeszcze mowila o 2 litrach wody i jedna z dziubkiem koniecznie, o kubku, sztuccach, jedzeniu itp. Gdzie to wszystko pomiescic :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A wy kobitki do szpitala pakujecie sie w torbe taką smacianą jakby czy walizkę?
Ja miałam plan w walizkę się spakować bo jak widziłam ponad pół roku temu moja bratowa która miała wsio wepchniete do torby i w reklamowkach to sie przeraziłam.
Z drugiej strony mama mnie wczoraj wysmiala że na porodówke z walizk pojade jak na wczasy. Co sadzicie?

Koalka ja normalną torbę sportową. Prędzej się odnajdę w niej niż w walizce. Porozkładam sobie różne rzeczy na kieszonki. Łatwiej nią operować. A walizka to sztywna i to wieko zajmuje kupe miejsca.

Agulek ja w tamtej ciąży to jakby od teraz do 41 tygodnia przytyłam w sumie 4 kg, ale międzyczasie zaliczyłam spadek wagi, więc jakby nie było tego spadku to bym przytyła z 7-8. No teraz zobacze jak to będzie.

Cóż za produkcja postów od rana. My polezalysmy z kumpela na leżakach a moja Basia nam serwowała lemoniadę i sałatki z błotka i dóbr ogrodowych-były pyszne[emoji1]
Placek skonsumowany czeka na kolejnych odwiedzających:) chilli con carne na obiad zrobione i czekamy na mezulka.
Basik dzisiaj wyciągnęła album ze zdjęciami jak była malutka, jak miała 3 tygodnie to bodziaki i śpiochy 56 na sobie, he he juz w sumie sie nie mogę doczekać tego przegladania kartonów co tam jest, prac zamierzam w połowie września, nie chce by to jakoś długo leżało.

MartiniM ty masz taka szyjkę jak ja 3 tygodnie temu (2,2) po tygodniu leżenia była 2,5 jutro wizyta (po 2 tygodniach) i zobaczymy co sie dzieje. Trzymamy kciuki by zakładanie poszło gładko.

Iza dbaj tam o siebie, Ty juz do końca będziesz w tym szpitalu czy cię jeszcze wypuszcza? Ty masz krążek lub szew?

Moje dziecko robi mikstury z farb, mleka i płynu do mycia naczyń ;) Hmm mały chemik ;P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka, ja tak jak Joasia, wolę torbę sportową, jedną dla siebie, drugą dla małej, tylko mniejszą, a mąż i tak w bagażniku będzie miał zapas pieluch, chusteczek i coś tam w domu mu zostawię na wierzchu, jeśli będzie konieczność dowiezienia jakichś ubranek czy podkładów.

Polecam jeszcze pomadkę ochronną do ust/krem, nie wiem jak przy sn, ale po cc jak jeszcze nie można pić, to usta strasznie pierzchną, no i po cc to tylko woda z dziubkiem w małej butelce, mąż był dużo ze mną w szpitalu, to mi przelewał non stop, a teraz wezmę chyba ze 4 te małe na początek, bo brakowało mi siły, żeby ta dużą podnieść i odkręcić...

reklama
Tak tak dziewczyny sztucce pamietajcie o szcztuccach. Moja bratowa zapomniala i przyniesli jej rano sniadanie a ona biedna nie miala czym zjesc :-D kubek jedynie na kompot jej pozyczyli i tyle. Brat musial sztucce dowiezc :-D

No i odtatnio gdzies przeczytalam ze w ktoryms szpitalu nie bylo papieru toaletowego. Takze tez warto sie zaopatrzec :-)

Do góry