Najpierw ćwiczyliśmy na lalkach kilka razy, a potem na malutkiej@martimo a zdradzisz szczegóły nauki chustonoszenia? U kogo miałaś tę konsultację?
reklama
Dziewczyny, zwłaszcza te po porodzie sn. Podajecie dzieciom probiotyki, np. biogaja? Położna zaleciła, pediatra odradziła, matka stanęła w rozkroku.
My od wczoraj podajemy espumisan, liczymy na brak kolek. Kuba go lubi, śmieszną minę zrobił po pierwszym podaniu bo to ma bananowy smak
My od wczoraj podajemy espumisan, liczymy na brak kolek. Kuba go lubi, śmieszną minę zrobił po pierwszym podaniu bo to ma bananowy smak

Ja nie podaje, karmię piersią, tam jest wszystko co potrzebneDziewczyny, zwłaszcza te po porodzie sn. Podajecie dzieciom probiotyki, np. biogaja? Położna zaleciła, pediatra odradziła, matka stanęła w rozkroku.
My od wczoraj podajemy espumisan, liczymy na brak kolek. Kuba go lubi, śmieszną minę zrobił po pierwszym podaniu bo to ma bananowy smak![]()
Mi pediatra powiedziała, że możemy podawać i od kilku dni daję BiogaięDziewczyny, zwłaszcza te po porodzie sn. Podajecie dzieciom probiotyki, np. biogaja? Położna zaleciła, pediatra odradziła, matka stanęła w rozkroku.
My od wczoraj podajemy espumisan, liczymy na brak kolek. Kuba go lubi, śmieszną minę zrobił po pierwszym podaniu bo to ma bananowy smak![]()
a to ciekaweDziewczyny, zwłaszcza te po porodzie sn. Podajecie dzieciom probiotyki, np. biogaja? Położna zaleciła, pediatra odradziła, matka stanęła w rozkroku.
No właśnie pediatra mówiła, że probiotyk niepotrzebny dzieciom po porodzie sn. Położna zaleciła na uregulowanie kupek. Ale Kuba jakoś się pospieszył chyba ze zmniejszeniem dziennej liczby wypróżnień, bo już nie robi po każdym karmieniu, tylko tak ze 3 dziennie. To od momentu, kiedy pierwszy raz w nocy zauważyłam brak kupki w pieluszce. Bardziej kleksiki zostawia aniżeli kupki. Wg pediatry to jest ok. Mamy tylko podawać espumisan bo ma takie kołkowe akcje i mocno ulewa. (Swoją drogą ja przy wzdęciach prawie zawsze miałam zgagę, więc pewnie jak taki maluch ma wzdęcia to leci z niego to mleko tym bardziej - bo to działa fizyka przecież).a to ciekaweja się z kolei dowiedziałam, że po cesarce należy podawać probiotyk, co też czynimy (chociaż była próba siłami natury i dziecko weszło do kanału, to położna i tak poleciła, aby stosować, bo to nie zaszkodzi). Z tego też słyszałam, to jeśli było sn, to nie ma takiej potrzeby, bo dziecko przeszło kanałem rodnym i przejęło wartościowe bakterie dla siebie. Jakby co, stosujemy vivomixx. Można też dicoflor, ale vivomixx ma niby więcej szczepów. Niestety upierdliwe są te krople :/.
Najpierw ćwiczyliśmy na lalkach kilka razy, a potem na malutkiejpołożna (akurat specjalizuje się w chustonoszeniu też) pokazywała nam jeden rodzaj wiązania, chyba zwie się kieszonką. Mogliśmy dowolną liczbę razy próbować od nowa wiązanie, pod jej czujnym okiem. Też nam doradziła jak się ubrać teraz w zimie z chustą. Na koniec wypożyczyliśmy jedną chustę, żeby sobie poćwiczyć, ale pewnie docelowo poszukamy jakiejś, pewnie używanej (one raczej się nie niszczą i drugi obieg jest ok). Naprawdę polecam, zwłaszcza że dojedzie do domu.
Ja mam chuste Little frog do sprzedania

maszak
Fanka BB :)
Moja położna i pediatra mówiła by z biogają uważac. Ja podaję tylko espumisan100 i myśle, że wystarczy jeden taki wspomagacz. Priobotyku nie daję, bo podobno przy sn nie trzeba.. jeśli espumisan nie będzie dawał rady wtedy pomyślę nad probiotykiem.Dziewczyny, zwłaszcza te po porodzie sn. Podajecie dzieciom probiotyki, np. biogaja? Położna zaleciła, pediatra odradziła, matka stanęła w rozkroku.
maszak
Fanka BB :)
Ale espumisan ma pomòc przy brzuszku i gazach.Ja nie podaje, karmię piersią, tam jest wszystko co potrzebne![]()
reklama
Właśnie dlatego dajemy.Ale espumisan ma pomòc przy brzuszku i gazach.
Ja przeżywam trudne chwile w związku z tym, że miałabym karmić nie częściej niż co 1.5 h. Momentami Kuba krzyczy jak obdzierany ze skóry i nie uspokaja go nic innego, tylko pierś... Ja się poddaję i mu daję, bo nie działa nic, bujamy, tulimy, masujemy, ogrzewamy brzuszek... a dziecko reaguje tylko coraz głośniejszym wrzaskiem, pręży się cały, smoczkiem pluje na odległość. Nie wiem, czy dobrze robię, ale nie znajduję innego sposobu. Przy piersi cisza w 1 sekundę.