Coś takiego żółtych płatków skóry nie było, ale czasem jakby płatek łupieżu, zaczełam smarować tłustą oliwka ziaji i teraz sie unormowało. Rano było bardziej nasilona, no i przy płaczu kupie to i teraz sie czerwienią brwi. Najlepiej zapytaj pediatrę.
reklama
G
guest-1693758626
Gość
U nas dramat... Ledwo 4latek wychodzi z choroby a 2-latka dzisiaj dostała skierowanie do szitala z zapaleniem płuc....ja też na abtybiotyku i boję się o najmłodszą...
Współczuje.
Dużo zdrówka !

Oj, współczujęU nas dramat... Ledwo 4latek wychodzi z choroby a 2-latka dzisiaj dostała skierowanie do szitala z zapaleniem płuc....ja też na abtybiotyku i boję się o najmłodszą...

U nas okropny wieczór. Kuba cały czas płakał, chyba go brzuszek boli...
G
guest-1693758626
Gość
Łoj strasznie wieje wiatrzysko nie mogę zasnąć- jakieś takie niespokojne mam myśli.
Malutka śpi zjadła i śpi.
Przytulę się do męża i może i ja zasnę

Malutka śpi zjadła i śpi.
Przytulę się do męża i może i ja zasnę

maszak
Fanka BB :)
Halooooo
U nas też wiatr wiał, ale jakoś spokojnie było.
U nas skok, bo turbodrzemki. A do tego z brzuszka mi się obraca na boczki, chwyta fajnie i gada jak najęta...ale to dobrze, bo jak leży babyhugu to kopie nózkami zawieszki sie ruszają i ona tak z nimi potrafi pogadać i się pośmiać
- @kamilamhm u Was też tak mała robi? Bo Ty chyba też masz babyhug?
U nas skok, bo turbodrzemki. A do tego z brzuszka mi się obraca na boczki, chwyta fajnie i gada jak najęta...ale to dobrze, bo jak leży babyhugu to kopie nózkami zawieszki sie ruszają i ona tak z nimi potrafi pogadać i się pośmiać
G
guest-1693758626
Gość
Szybka akcja z zakupami i zostawione ponad 500 zł w sklepie a w sumie nie wiele kupione 
plus 100 zł w aptece kropelki i maści dla małej.
Jeszcze tydzień temu wydawało mi się że było ciut taniej a dzisiaj jakby ceny poszły w gore.
Mała ma drzemke. Coś ostatnio marudna jest to może być ten skok ?
Mąż zlapal drzemke.
Pogoda nie sprzyja też jakąś taka senna jestem.

Jeszcze tydzień temu wydawało mi się że było ciut taniej a dzisiaj jakby ceny poszły w gore.
Mała ma drzemke. Coś ostatnio marudna jest to może być ten skok ?
Mąż zlapal drzemke.
Pogoda nie sprzyja też jakąś taka senna jestem.
Tak, tez strasznie kopie, gdziekolwiek się znajdujeHalooooo
U nas skok, bo turbodrzemki. A do tego z brzuszka mi się obraca na boczki, chwyta fajnie i gada jak najęta...ale to dobrze, bo jak leży babyhugu to kopie nózkami zawieszki sie ruszają i ona tak z nimi potrafi pogadać i się pośmiać- @kamilamhm u Was też tak mała robi? Bo Ty chyba też masz babyhug?

Pytałam, na początku kazala smarować bepanthenem i potem "wyczesywać" gazikiem, ale mam wrażenie że czymkolwiek jej to posmaruje, to się zaognia.Coś takiego żółtych płatków skóry nie było, ale czasem jakby płatek łupieżu, zaczełam smarować tłustą oliwka ziaji i teraz sie unormowało. Rano było bardziej nasilona, no i przy płaczu kupie to i teraz sie czerwienią brwi. Najlepiej zapytaj pediatrę.
U nas też wygląda, jakby Kuba miał skok. Śmieje się przez łzy, nie może zasnąć w dzień chociaż ewidentnie jest padnięty. Lulam go, kładę, karmię, zasypia ale szybciutko się budzi i dalej jest zmęczony.
Dzisiaj ten mały brzdąc wręcz domagał się, aby go włożyć do jego maty. Marudził i wykręcał się w jej stronę
jak go już tam położyliśmy, to okazało się, że intencjonalnie trąca rączką wiszące zabawki - do tej pory czasem to robił, ale tylko jak mu się to pokazało. Potrafi się cieszyć do tych zabawek i też, tak jak Wasze maluchy, mocno kopie nóżkami i to wprawia zabawki w ruch
zazwyczaj nie trwa to bardzo długo, ale zazwyczaj wystarcza na zjedzenie śniadania. W domu zrobię coś tylko jak Kuba śpi, inaczej marudzi. W poniedziałek idę do lekarza i pierwszy raz zostawię go w domu pod opieką taty i babci. Boję się i tak naprawdę to współczuję tym biednym ludziom bez czynnych cycków.
Zamówiłam mu tez w końcu matę piankową, brakowało nam tego. Teraz zaczynamy fizjoterapię więc na pewno będzie potrzebna.
@kamilamhm a próbowałaś zwykłą oliwę z oliwek albo olej kokosowy? Ale to posmarować na pół godziny i zmyć.
Dzisiaj ten mały brzdąc wręcz domagał się, aby go włożyć do jego maty. Marudził i wykręcał się w jej stronę

Zamówiłam mu tez w końcu matę piankową, brakowało nam tego. Teraz zaczynamy fizjoterapię więc na pewno będzie potrzebna.
@kamilamhm a próbowałaś zwykłą oliwę z oliwek albo olej kokosowy? Ale to posmarować na pół godziny i zmyć.
Załączniki
Ostatnia edycja:
Nie, próbowałam olejem ze słodkich migdałów i brwi zrobily sie bardziej czerwone :/ troche sie juz boję eksperymentować, mam wrażenie, że jak nie ruszam, to szybciej znika...U nas też wygląda, jakby Kuba miał skok. Śmieje się przez łzy, nie może zasnąć w dzień chociaż ewidentnie jest padnięty. Lulam go, kładę, karmię, zasypia ale szybciutko się budzi i dalej jest zmęczony.
Dzisiaj ten mały brzdąc wręcz domagał się, aby go włożyć do jego maty. Marudził i wykręcał się w jej stronęjak go już tam położyliśmy, to okazało się, że intencjonalnie trąca rączką wiszące zabawki - do tej pory czasem to robił, ale tylko jak mu się to pokazało. Potrafi się cieszyć do tych zabawek i też, tak jak Wasze maluchy, mocno kopie nóżkami i to wprawia zabawki w ruch
zazwyczaj nie trwa to bardzo długo, ale zazwyczaj wystarcza na zjedzenie śniadania. W domu zrobię coś tylko jak Kuba śpi, inaczej marudzi. W poniedziałek idę do lekarza i pierwszy raz zostawię go w domu pod opieką taty i babci. Boję się i tak naprawdę to współczuję tym biednym ludziom bez czynnych cycków.
Ja jakiś czas temu zamowilam mate piankowa i uważam, że dużo chetniej i stabilniej mała lezy na niej na brzuchu

Edit: u nas też turbodrzemki i to tylko na rękach...
Aaa i bylam dzisiaj na pierwszym grupowym treningu (cos w stylu cross cardio), ostatni raz bylam na takim, jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży, w marcu 2022

Ostatnia edycja:
reklama
maszak
Fanka BB :)
@kamilamhm czyli butli nie chce
, to tak jak moja ... a ja też będę musiała ja jakoś zostawić. Choc teraz fajnie, bo 2 - 2,5 h po karmieniu wytrzymuje. Ale wolę ją z tatusiem zostawić,bo teściowa wiecznie mi zrzedzi, że głodna
. Dziecko rączki odkryło
, wkłada do buzi co jakiś czas i oczywiście nie płacze,a ta jak tylko to widzi to ciągle, ona jest głodna
...
I jak ćwiczenia, pewnie te 1,5 h było jak niezła balanga
.
@Nat_Ra no to jak skok to zaraz coś nowego będzie umiał
. A Kubuś je z butli prawda
? To Twoje wyjście mniej stresujące będzie. Także nie stresuj się.

I jak ćwiczenia, pewnie te 1,5 h było jak niezła balanga
@Nat_Ra no to jak skok to zaraz coś nowego będzie umiał