dzika_wiśnia1995
Fanka BB :)
Niski progesteron?No ja trochę tutaj mogę pozazdrościć, ponieważ wylądowałam na progesteronie w tabletkachale dobrze, oby tak dalej u Was, Dziewczyny
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Niski progesteron?No ja trochę tutaj mogę pozazdrościć, ponieważ wylądowałam na progesteronie w tabletkachale dobrze, oby tak dalej u Was, Dziewczyny
![]()
Wspaniałe, że dziejsza medycyna daje szansę w sytuacji gdzie tego progesteronu samoistnie produkuje się jest ciut mniej...No ja trochę tutaj mogę pozazdrościć, ponieważ wylądowałam na progesteronie w tabletkachale dobrze, oby tak dalej u Was, Dziewczyny
![]()
Między innymi.Niski progesteron?
Noo, póki co chcę ostrożnie, chociaż w środku cieszę się jak szalonaWspaniałe, że dziejsza medycyna daje szansę w sytuacji gdzie tego progesteronu samoistnie produkuje się jest ciut mniej...Dobrze, że dostałaś tabletki, jak ich potrzebujesz, dzięki nim maluszek może sobie rosnąć w spokoju!
Kiedy kolejna wizyta?Między innymi.Ale od początku. Najpierw zrobiłam cały panel hormonalny, bo okres się spóźniał 6 dni, a testy wychodziły negatywne. Pomyślałam, że i tak chcemy zacząć starania, to będzie dobrze, jak ogarnę te badania. Beta wyszła 3, progesteron 10,1, reszta w super normie - oprócz antyTPO, które było lekko podwyższone.
Przyjaciółka na to: "Słuchaj, powtórz oba parametry, bo jak ja miałam negatywy, to beta mi wychodziła <0,2. Zobaczysz też czy progesteron będzie ok". 4 dni później, czyli 24.02 powtórzyłam i beta była na poziomie 8,4, ale za to progesteron - 5,7. Dzień później trafiłam do ginekolog, bo zaczęłam też odczuwać spory dyskomfort po prawej stronie brzucha. No i wtedy wyszła 6 cm torbiel czynnościowaWięc ginekolożka stwierdziła, że progesteron przepisze, raz że ze względu na możliwość ciąży, a dwa - żeby wspomóc wchłanianie torbieli.
No i tym sposobem w dniu wczorajszym miałam betę na poziomie 488 i pęcherzyk, a torbiel zmniejszyła się o prawie połowę
Więc narazie grzecznie czekam co będzie dalej. Chociaż trochę stresuje mnie splot tych dziwnych okoliczności.
Super że coś było widaćJestem po wizycie, najważniejsze że pęcherzyk jest w macicy ale tak malutki że go nie zmierzył, wizyta za 2 tyg i dostałam Duphaston
18.03.Kiedy kolejna wizyta?