reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Dziewczyny, miałyście kiedykolwiek ogromną różnicę w badaniach tarczycy w przeciągu 3 tygodni? Ogólnie nigdy nie brałam nic z tarczycowych leków.
Badania robiłam w 2-óch różnych laboratoriach, ale jednostki bodaj te same (w jednym µlU/mL, a w drugim ulU/mL, muszę sprawdzić zakres norm dla obu badań w domu). No i się zastanawiam, bo 3 tyg. temu miałam TSH 1,85, a dzisiaj 3,19. Podobna historia z anty-TPO - wcześniej prawie 60, a dziś <0,21, oba w IU/ml...
Generalnie zastanawiam się, czy przypadkiem nie powinnam być od 3 tyg. na euthyroxie, a wcześniej endokrynolog oglądając badania nie miała podstaw, by wystawić mi receptę...

reklama
Dziewczyny, miałyście kiedykolwiek ogromną różnicę w badaniach tarczycy w przeciągu 3 tygodni? Ogólnie nigdy nie brałam nic z tarczycowych leków.
Badania robiłam w 2-óch różnych laboratoriach, ale jednostki bodaj te same (w jednym µlU/mL, a w drugim ulU/mL, muszę sprawdzić zakres norm dla obu badań w domu). No i się zastanawiam, bo 3 tyg. temu miałam TSH 1,85, a dzisiaj 3,19. Podobna historia z anty-TPO - wcześniej prawie 60, a dziś <0,21, oba w IU/ml...
Generalnie zastanawiam się, czy przypadkiem nie powinnam być od 3 tyg. na euthyroxie, a wcześniej endokrynolog oglądając badania nie miała podstaw, by wystawić mi receptę...
W ciazy lubi sie robić niedoczynność, czyli tsh skacze. W 1 ciazy szybko mi tez skoczyla na ponad 3 i cała ciąże bylam na euthyroxie i pod kontrolą endokrynologa

Jednak szybciej skończyłam i jak już do domu weszłam to oczywiście zerknęłam na wyniki, choć wiem, że będą dopiero po 16. Dzisiaj trochę gorzej się czuje, ciągnął mnie brzuch dosyć mocno, kłuło po lewej stronie ale nie mocno. Biorę pod uwagę, że to nawet mogą być jelita. Ale strasznie się stresuje tym wynikiem i wizyta za tydzień. 🥺
Kolejna betę chyba zrobię dopiero w poniedziałek przed wizytą.

A do tej pory coś odczuwasz po tym? Niektórzy latami męczą się po boreliozie
Niestety tak uszkodzenie mam nerwów w szyjnym odcinku kręgosłupa jak za długo posiedzę to boli , dodatkowo po boreliozie mam jakby „plamki” w mózgu fakt że niby nic przez nie się nie dzieje bo są w takim miejscu ale fakt są , no i nogi i ręce mi mocną drętwieją i czasem mam taką straszną mgłę mózgową że no trzymam w ręku łyżkę i nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa mimo że wiem co to jest 😅
Ale to pojedyncze sytuacje a w trakcie diagnozowania było to straszne i uciążliwe niestety i przeszkadzało w codziennym funkcjonowaniu

Nienawidzę kleszczy. Przez nie mam schize jak mam wejść w dłuższą trawe , a kiedyś tak nie miałam dopóki nie złapałam kleszcza. Kiedyś wypalali trawy a teraz tego nie robią zabronili ale dzięki temu zawsze było mniej
Dokładnie tak było. U mnie mąż ma boreliozę i syn miał rumień + brał antybiotyk w zeszłe wakacje, ale robiliśmy teraz badania i wyszło mi że nie ma tylko była reakcja po kleszczu

Są wyniki. Chyba ok. 🤔 Ten progesteron jakby stał w miejscu albo nie daj Boże spadał. 🤔 Bo dwa dni temu 18 było.
Screenshot_20260318_161532_Adobe Acrobat.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry