reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Progesteron jest skokowy więc nie wiemy nie znam się, ja miałam proga na poziomie 22 ale dostałam Duphaston ze względu na historię wstecz.
Wrzucałas betę w kalkulator % jaki przyrost?
100% przyrost więc książkowy.
Mam wizytę we wtorek i mam nadzieję, że kropek dzielnie wytrwa i będzie ładnie się rozwijał do tego czasu. W poniedziałek zrobię kolejna betę + progesteron żeby mieć na wizytę.

reklama
Dziewczyny, miałyście kiedykolwiek ogromną różnicę w badaniach tarczycy w przeciągu 3 tygodni? Ogólnie nigdy nie brałam nic z tarczycowych leków.
Badania robiłam w 2-óch różnych laboratoriach, ale jednostki bodaj te same (w jednym µlU/mL, a w drugim ulU/mL, muszę sprawdzić zakres norm dla obu badań w domu). No i się zastanawiam, bo 3 tyg. temu miałam TSH 1,85, a dzisiaj 3,19. Podobna historia z anty-TPO - wcześniej prawie 60, a dziś <0,21, oba w IU/ml...
Generalnie zastanawiam się, czy przypadkiem nie powinnam być od 3 tyg. na euthyroxie, a wcześniej endokrynolog oglądając badania nie miała podstaw, by wystawić mi receptę...
Tak 3 tygodnie temu TSH 9.75 . W piątek badania TSH 1,5 . Po letroxie 100. Pilnie do endokrynologa idź lub nawet rodzinnego . Też Ci przepisze

Witajcie o poranku☺️
Dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko w czasie przygotowywania śniadania dzieciakom🤦‍♀️
Zryw wyzwoliła... Bułka hamburgerowa🤣🤣🤣
Na szczęście jak już włączyłam wewnętrzny ZEN wrociłam do kuchni i dokończyłam śniadanie💪

Cudowne wieści❤️ Czekamy na szczegóły, bo jesteśmy ich spragnione🙏

Czekamy na ten przyrost razem z Tobą z wiarą, że MUSI być pięknie❤️❤️❤️

Współczuje migren. Ja mam niski próg bólowy i mnie wykańcza zwykły ból głowy, w zdążało się, że bywał często.
O dziwo(na co nie narzekam) od początku tego cyklu tylko jednego wieczoru miałam lekki ból głowy i to taki który zaleczyłam snem. Nie będę narzekała jeśli to skutek uboczny ciąży i zostanie tak do końca😁

Miłego dnia!❤️
Biedna, współczuję 🥺 oby to było jedyne rzyganko w tej ciąży!

Nieee mi smakuje bardzo. No ale w ciazy powinno sie ograniczyć kofeinę, stąd moje nazwisko dwie dziennie. Cala pierwsza ciążę piłam, przewaznieniedna, ale wtedy sie wysypialam 🙈
Ja też kawoholik, staram się jedną lub max dwie dziennie się napić. Ale na razie udaje mi się napić jedną bo na drugą niby mam ochotę ale jakoś tak nie do końca. 😅

Tak 3 tygodnie temu TSH 9.75 . W piątek badania TSH 1,5 . Po letroxie 100. Pilnie do endokrynologa idź lub nawet rodzinnego . Też Ci przepisze
W ciazy lubi sie robić niedoczynność, czyli tsh skacze. W 1 ciazy szybko mi tez skoczyla na ponad 3 i cała ciąże bylam na euthyroxie i pod kontrolą endokrynologa
Dziękuję za odpowiedzi. 🥹 Do endokrynologa umówiłam się na najbliższy poniedziałek, bo wtedy miała termin. Ale dostałam dzisiaj euthyrox 25 od ginekolog do czasu wizyty u endo, która potem ma docelowo stwierdzać co dalej :)
No i co jeszcze po wizycie - no mamy to 🥹 Jegomość bądź Jegomościna ma 4 mm 🥹 Z widocznym tętnem 🥹

IMG_6571.jpeg

Na dzień dzisiejszy jestem względnie spokojna, plamienia mam też obserwować, no i kolejna wizyta za 2 tyg. 🤪

Ja też kawoholik, staram się jedną lub max dwie dziennie się napić. Ale na razie udaje mi się napić jedną bo na drugą niby mam ochotę ale jakoś tak nie do końca. 😅
Ja pokochałam się z kawą zbożową w każdej edycji smakowej (ale to jeszcze przed ciążą). Mój zamówił mi ostatnio 6 opakowań na allegro, bo piję ją w litrach 🤣🤣 Zwykła póki co też mi wchodzi, ale staram się jej nie pić przez dopadający mnie później dyskomfort w żołądku. 😆

Ja już zaopatrzyłam się w suple ciążowe, bo wcześniej brałam inne , które już czas pożegnać. Mój obecny pakiet:
20260318_192443.jpg

Witamina D 4000 bo mam bardzo duży niedobór.

Jeszcze się zastanawiam czy witaminę C nie zostawić sobie.

reklama
Dziękuję za odpowiedzi. 🥹 Do endokrynologa umówiłam się na najbliższy poniedziałek, bo wtedy miała termin. Ale dostałam dzisiaj euthyrox 25 od ginekolog do czasu wizyty u endo, która potem ma docelowo stwierdzać co dalej :)
No i co jeszcze po wizycie - no mamy to 🥹 Jegomość bądź Jegomościna ma 4 mm 🥹 Z widocznym tętnem 🥹

Zobacz załącznik 1738107

Na dzień dzisiejszy jestem względnie spokojna, plamienia mam też obserwować, no i kolejna wizyta za 2 tyg. 🤪

Ja pokochałam się z kawą zbożową w każdej edycji smakowej (ale to jeszcze przed ciążą). Mój zamówił mi ostatnio 6 opakowań na allegro, bo piję ją w litrach 🤣🤣 Zwykła póki co też mi wchodzi, ale staram się jej nie pić przez dopadający mnie później dyskomfort w żołądku. 😆
Cudny obrazek. 🥰 Marzę o takim widoczku u siebie niebawem, mysle, że we wtorek to będzie nierealne ale może w kolejnym tygodniu. 🤞🏼

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry