reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

A jak się dziewczyny czujecie ? Ja po ivf i obstawiona lekami. Mdłości, zawroty głowy, zmęczenie i drzemki w dzień, odrzuciło mnie od kilku rzeczy i bóle podbrzusza które zawsze niepokoją...
Ja jestem ogólnie człowiekiem który może spać zawsze i wszędzie, więc nawet nie podejrzewałam, że może być gorzej🤣🤣🤣Chociaż o dziwo dziś obudziłam się po 5.00 i nie mogłam usnąć🤯
Piersi zaczynam czuć(ale jeszcze znośnie). W piątek kilka razy miałam zawroty głowy przy zmianach pozycji...🤷‍♀️
Jeśli chodzi o bóle to czuję jajniki i co jakiś czas macicę, ale wierzę że tutaj to wszystko poprostu sobie działa i stąd takie objawy.
Oprócz tego kilka razy jak weszłam na naszą kuchnię to musiałam wyjście szybciej jak weszłam jak się zmieszał zapach kompotu, gotowanego mleka i smażonej cebuli🤢
Pracuje w placówce żłobek+przedszkole... Mam nadzieję że mdłości się nie rozkręcą🙏 Bo nie wytrzymam w takim natłoku zapachów

Ogólnie każdy objaw nawet najbardziej uciążliwy przyjmę z pokorą, byleby tylko wszystko było dobrze☺️

reklama
No własnie i to mnie nie pokoi bo w sumie oprócz lekkich boli jajników nie czuje nic... Ani piersi nie bolą żadnych mdłości .. już sobie zaczynam wkrecac że coś nie tak. Robiliście może jeszcze testy ? Mam wrażenie że moje slabo ciemnieją. Muszę kupić facelle i jutro zobaczę bo w tych z Action coś mi nie pasuje

Dzisiaj jakieś 15/16 dpo :)

Załączniki

• IMG_20260308_160621.jpg
    IMG_20260308_160621.jpg
    633,4 KB · Wyświetleń: 33
No własnie i to mnie nie pokoi bo w sumie oprócz lekkich boli jajników nie czuje nic... Ani piersi nie bolą żadnych mdłości .. już sobie zaczynam wkrecac że coś nie tak. Robiliście może jeszcze testy ? Mam wrażenie że moje slabo ciemnieją. Muszę kupić facelle i jutro zobaczę bo w tych z Action coś mi nie pasuje
Nie stresuj się brakiem objawów☺️Każda ciąża jest inna, a brak objawów nie musi świadczyc o niczym złym❤️ Ja przy córce i synu w pierwszym trymestrze w zasadzie nie miałam żadnych objawów.☺️

Teraz mam objawy i afirmuje, że ta ciąża skończy się porodem w listopadzie❤️❤️❤️
Tak samo trzymam kciuki za Was!

Co do testów to zdecydowanie dla spokoju kup sobie facelle, ja też sobie na nie sikałam póki mi się nie skończyły i na nich widać pięknie progres(zwłaszcza jak wyschną i połozy się je obok siebie-wstawiam zdjęcie)☺️ Inne (tych z Action nie sprawdzałam) słabiej się wybarwiały i nie da się miarodajnie porównać testów różnych firm.

Ogólnie chyba sobie jeszcze dokupie facelle dla spokoju😉
Ja chyba jajko zniosę do tego 20.03🤯 Niby już tylko 12 dni... Ale to nadal tak odległy termin...

Załączniki

• 20260307_002243.jpg
    20260307_002243.jpg
    795,5 KB · Wyświetleń: 31
No właśnie zrobiłam, ciemniejszy niż ostatnio ale liczyłam na coś więcej 😂 zrobię jeszcze za parę dni mam nadzieję że wtedy już będzie taki jak sobie myślę 🤣 oj ja w pierwszej ciąży mialam wymioty od samego początku w 2 tresurze się na chwilę uspokoiło i później już do porodu 😂

No właśnie zrobiłam, ciemniejszy niż ostatnio ale liczyłam na coś więcej 😂 zrobię jeszcze za parę dni mam nadzieję że wtedy już będzie taki jak sobie myślę 🤣 oj ja w pierwszej ciąży mialam wymioty od samego początku w 2 tresurze się na chwilę uspokoiło i później już do porodu 😂
O matko! Ale Cię wymęczyło😱 Może ta ciąża będzie dla Ciebie łaskawsza🙏☺️

Co do testów, to ja też liczyłam że testy będą ciemnieć bardziej. Najbardziej przestraszyłam się w niedzielę 1.03 jak test okazał się prawie taki sam jak 2 dni wcześniej... Na szczęście beta z 28.02 i 2.03 udowodniła że nie ma czym się przejmować, bo mimo braku spektakularnej różnicy przyrost jest ładny. Testy sikanie są niestety mniej miarodajne...wystarczy że więcej pijesz i mocz jest bardziej rozcieńczony z rana...
Ważne, że Twój jest ciemniejszy❤️ Czekamy na ten "wizytowy" tydzień, do Twojej wizyty już 11dni🤞

Cześć dziewczyny! 🌷

Także i ja nieśmiało do was dołączam. Jestem jeszcze przed lekarzem - termin 17.03.
Aplikacja pokazuje mi ciążę 4+1. Wczorajszą trzecia beta po przyroście 678, a progesteron 30 (badałam, bo w 3 tygodniu miałam małe brązowe plamienia, może to była implantacja? Nie wiem, ale od tej pory boje się jeździć na rowerze i chodzić na siłownię 🤣 i czekam z niecierpliwością na lekarską wizytę). Mam już córkę i pewnie jestem tutaj jedna ze starszych, bo późno odczułam instynkt macierzyński 🤣).

Miłego dnia! Trzymam za nas wszystkie mega kciuki!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! 🌷

Także i ja nieśmiało do was dołączam. Jestem jeszcze przed lekarzem - termin 17.03.
Aplikacja pokazuje mi ciążę 4+1. Wczorajszą trzecia beta po przyroście 678, a progesteron 30 (badałam, bo w 3 tygodniu miałam małe brązowe plamienia, może to była implantacja? Nie wiem, ale od tej pory boje się jeździć na rowerze i chodzić na siłownię 🤣 i czekam z niecierpliwością na lekarską wizytę). Mam już córkę i pewnie jestem tutaj jedna ze starszych, bo późno odczułam instynkt macierzyński 🤣).

Witamy na pokładzie ;) opowiedz coś więcej o sobie jeśli chcesz

Cześć dziewczyny! 🌷

Witaj❤️
Widzę, że z wizytą dołaczasz do naszego tygodnia wizyt🎉
Nie martw się wiekiem... Ja mam 15 letnią córkę, więc o ile rodząc ją byłam młoda mamą, tak teraz będę mamą dojrzałą☺️ Chociaż mój instynkt działał od początku to zwyczajnie nie mogliśmy sobie pozwolić wcześniej na trzecie dziecko🤷‍♀️ Mimo że zawsze marzyłam o małej różnicy wieku między dziećmi, to życie napisał swój scenariusz☺️
Róznica bedzie spora, bo 15,5 oraz 9 lat😁

reklama
Witaj❤️
Widzę, że z wizytą dołaczasz do naszego tygodnia wizyt🎉
Nie martw się wiekiem... Ja mam 15 letnią córkę, więc o ile rodząc ją byłam młoda mamą, tak teraz będę mamą dojrzałą☺️ Chociaż mój instynkt działał od początku to zwyczajnie nie mogliśmy sobie pozwolić wcześniej na trzecie dziecko🤷‍♀️ Mimo że zawsze marzyłam o małej różnicy wieku między dziećmi, to życie napisał swój scenariusz☺️
Róznica bedzie spora, bo 15,5 oraz 9 lat😁
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe przyjęcie! :)

Dołączam do waszych wizyt, właśnie nadrobiłam wasze posty. Jak się w ogóle czujecie?

Ja mam w głowie ciągle te trzydniowe plamienia, ale tłumaczę sobie, że skoro będę ładnie przyrasta po nich to raczej ok... nie wiem czemu naczytałam się o pustych jajach i pozamacicznych i trochę świruję. Moimi jedynymi objawami są szczypiący piersi i to, że wszyscy na około mnie denerwują 🤣.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry