reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Miesiąc? 🙈 Miałam nadzieję, że jeszcze z tydzień 😅🙈 U mnie od początku piątego tygodnia bez ustanku... Ale ucieszyłam się ostatnio, bo mi progesteron skoczył, a do tej pory był bardzo niski w okolicy 14. Brałam 3 razy dziennie Duphaston, ale obawiałam się, że nie działa, bo mam celiakię, więc wchłanianie może być zaburzone . Zmieniłam na luteinę i jest już dobrze widać po wynikach. Teraz chyba coś koło 36.
chyba chodziło że prze miesiąc teraz będą ciągle prenatalne 🙈 a przynajmniej ja tak zrozumiałam 😅

reklama
mnie aplikacja Preglife pokazuje że dopiero 14+0 będę w 2 trymestrze czyli za 2 tygodnie bo dzisiaj 11+6 (według USG bo już się pogubiłam 😅) 🙈 też nie mogę się już jutra doczekać 🙈
Haha to ja już sama niewiem jak to się liczy 😂 chyba zapytam ginekologa w czwartek na zwykłej wizycie 😂 chociaż obojętnie kiedy się zacznie drugi trymestr byle by te objawy najgorsze jak najszybciej ustąpiły

Haha to ja już sama niewiem jak to się liczy 😂 chyba zapytam ginekologa w czwartek na zwykłej wizycie 😂 chociaż obojętnie kiedy się zacznie drugi trymestr byle by te objawy najgorsze jak najszybciej ustąpiły
oj tak 😅 chce wrócić do życia 😅 chociaż jeden miesiąc lata wykorzystać i mam nadzieję że akurat będzie ładniejsza pogoda 😂

@LiliankaKornelka mi możesz wpisać termin na 28.02. Kolejna wizyta 8.07, a prenatalne 20.08.

Ja na szczęście nie wymiotuję, ale mdłości utrzymują się cały czas. Zauważyłam że są nasilone wtedy kiedy nie jem przez kilka godzin (w nocy albo czasami w pracy) dlatego staram się zawsze mieć pod ręką jakąś przekąskę. Czasami wciskam na siłę i zazwyczaj pomaga :)

Dzisiaj doszło uczucie rozpierania w podbrzuszu, ale zakładam że to normalne i czat gpt też tak twierdzi. Teraz pozostaje czekać do kolejnej wizyty

U mnie spoczko, dziś mam 11+0 mdłości coraz słabsze, nawet się wyspałam 😳 co
Ostatnio się nie zdarza:) i znalazłam maluszka detektorem tętna ale ucieka mi z pod głowicy 😂 chowa się i już nie znajduje.
ja znajduje serduszko ale mój detektor mo tętna nie pokazuje i nie wiem o co chodzi. Słychać jak bije ale nie wiem, może jest gdzieś za daleko i detektor nie łapie?

chyba chodziło że prze miesiąc teraz będą ciągle prenatalne 🙈 a przynajmniej ja tak zrozumiałam 😅
Hehehe 😅 Moje życie się teraz kręci głównie wokół tego tematu, więc mogłam nadinterpretować 🙈 Pocieszające jest, że części z Was przechodzi... My w weekend nie pojechaliśmy na urodziny do siostry ciotecznej, bo mi ciężko się gdzieś ruszyć. Tymczasem słyszę tylko wokół od znajomych, że one w ciąży czuły się cudownie i w ogóle zero zmęczenia, mdłości, wymiotów. Jak ja im zazdroszczę 😅 Ale na koniec dnia wiadomo, najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy. Na ostatnim USG już nawet padła hipoteza, że to chłopiec, ale powiedział lekarz, że raczej i nie jest na 100% pewny. Ciekawe czy się potwierdzi. Tak się wierci na tych badaniach i przebiera nogami i rękami, że ledwo co można go pomierzyć. Fajne nawet takie zdjęcie mi zrobił lekarz, jak zakrywa rękami głowę, a chwilę później już macha rękami 😁

no właśnie słyszałam o tym kidofenie. A masz ten na receptę czy nie? Bo slyszlalam o tym na receptę ale nie wiem jaka jest różnica do tego ogólnodostępnego.

U nas zapalenie krtani 😔 po drzemce obudziła się i dosłownie szczekała jak pies… szybko znowu do lekarza pojechaliśmy i dostaliśmy leki do inhalacji, antybiotyk i mam nadzieję że będzie w miarę 🥲
Ja miałam na receptę

reklama
Hehehe 😅 Moje życie się teraz kręci głównie wokół tego tematu, więc mogłam nadinterpretować 🙈 Pocieszające jest, że części z Was przechodzi... My w weekend nie pojechaliśmy na urodziny do siostry ciotecznej, bo mi ciężko się gdzieś ruszyć. Tymczasem słyszę tylko wokół od znajomych, że one w ciąży czuły się cudownie i w ogóle zero zmęczenia, mdłości, wymiotów. Jak ja im zazdroszczę 😅 Ale na koniec dnia wiadomo, najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy. Na ostatnim USG już nawet padła hipoteza, że to chłopiec, ale powiedział lekarz, że raczej i nie jest na 100% pewny. Ciekawe czy się potwierdzi. Tak się wierci na tych badaniach i przebiera nogami i rękami, że ledwo co można go pomierzyć. Fajne nawet takie zdjęcie mi zrobił lekarz, jak zakrywa rękami głowę, a chwilę później już macha rękami 😁
uwielbiam te koleżanki które zawsze twierdzą że one to super się czuły, dzieci przesypiały całe noce, nie miały żadnych burz hormonalnych, wgl to wszystko było idealnie 😅😅😅

Ja ogólnie w tej ciąży mimo wszystko czuję się lepiej niż w poprzedniej, ale i tak jest słabo 🙈 tylko wtedy był dramat po prostu i schudłam 4kg w pierwszym trymestrze 🙈

Do góry