reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

U mnie objawy pogarszają się wieczorami, nie wiem czemu. Może taka ze mnie nocna muma. 😜
Wieczór to dla mnie mdłości, jeszcze gorszy ból piersi, bóle głowy.
W nocy to tylko pęcherz mnie gania, tak z 3 razy per noc obowiązkowo... dziwię się, że łatwo zasypiam po tych wędrówkach. 😄

reklama
Jak się czujesz? Minęło?
Już lepiej, dziękuję. Co prawda plamienie utrzymywało się cały dzień, ale w takiej ilości, że później było widoczne tylko na papierze. Teraz przy wieczornej dawce Cyclogestu było już całkiem czysto. Jutro z rana pojadę powtórzyć proga i betę, a na 13 mam wizytę.

Swoją drogą nie wiem, czy wiecie, ale jest jakiś program profilaktyczny i w IKP można uzupełnić ankietę, na podstawie której lekarz rodzinny wystawia skierowania na badania typu morfologia, BOM, wątrobowe, lipidogram, glukoza, tarczycowe.

U mnie objawy pogarszają się wieczorami, nie wiem czemu. Może taka ze mnie nocna muma. 😜
W nocy to tylko pęcherz mnie gania, tak z 3 razy per noc obowiązkowo... dziwię się, że łatwo zasypiam po tych wędrówkach. 😄
Mnie dziś mdłości oszczędziły albo po prostu bardziej zajęłam głowę tym plamieniem. :p A od mniej więcej tygodnia wreszcie przesypiam ciągiem całe noce, bo tak, to budziłam się między 1 a 3 i nie mogłam zasnąć do rana. Teraz co prawda sypiam do 5, ale dobrze, bo przynajmniej przez to jestem w stanie zmieścić rozkład godzinowy przyjmowanych leków. 🫣

Mam dokładnie tak samo! Myślałam że tylko ja się tak męczę... od kilku dni okrutne mdłosci pogarszające się wieczorami i w nocy, zasypiam prawie na siedząco... i też minimum 2-3 nocne wycieczki do toalety 😆 nasze bąbelki chyba prowadzą nocny tryb życia 😂

W 2023 podczas porodu ( przy stracie dziecka) doszło do pęknięcia macicy. Przez kilkanaście godzin wykrwawiłam się w szpitalu zanim ktoś wreszcie zauważył że coś się dzieje. Od tego czasu nie mogłam tego unormować. Ciężka anemia. Rok temu też miałam operację . I znowu duza utrata krwi
Ojej... bardzo mi przykro 🫂

Mam dokładnie tak samo! Myślałam że tylko ja się tak męczę... od kilku dni okrutne mdłosci pogarszające się wieczorami i w nocy, zasypiam prawie na siedząco... i też minimum 2-3 nocne wycieczki do toalety 😆 nasze bąbelki chyba prowadzą nocny tryb życia 😂

O proszę. 😂 No chyba na to wychodzi, że preferują nocny tryb życia. 😄
Wczoraj do prawie północy mnie męczyło, ale potem udało się zasnąć.
Podobno jakieś bransoletki uciskowe są na mdłości? Ciekawe czy ten wynalazek działa.

reklama
Dzień dobry w poniedziałek! :)🌺 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Powiem Wam, że jak czytam o Waszych objawach to na serio zastanawiam się czy ze mną jest wszystko w porządku i nawet Wam zazdroszczę, że tak mocno te ciąże odczuwacie. ;)
U mnie dalej żadnych mdłości, zachcianki obecne (ale ja mam całe życie wieczne życzenia jedzeniowe, więc nie biorę tego za ciążowy objaw), chodzę wcześniej spać, ale generalnie da się żyć. 😀 Funkcjonuję normalnie, bo nie mam wyjścia, do roboty też jeszcze chodzić trzeba, bo totalnie nie chcę żeby wieść się rozniosła tak wcześnie (a niestety już wiem z autopsji jak to w tej firmie wygląda...).
Czytając Wasze posty czuję się mniej w ciąży niż Wy! 😂🧡

Do góry