reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Skąd u Ciebie tak silna anemia? Ja mega sie boje tych cukrów...
W 2023 podczas porodu ( przy stracie dziecka) doszło do pęknięcia macicy. Przez kilkanaście godzin wykrwawiłam się w szpitalu zanim ktoś wreszcie zauważył że coś się dzieje. Od tego czasu nie mogłam tego unormować. Ciężka anemia. Rok temu też miałam operację . I znowu duza utrata krwi

Szczerze znacznie lepiej, wypiłam chyba z 3/4 butelki soku z żurawiny wymieszanego z wodą i szczypanie minęło jak od ręki. Mam nadzieję, że się tak utrzyma.

A też zdenerwowała mnie wczoraj ta cała dr, nie chciała mi podpowiedzieć wcale jak sobie mogę ulżyć domowym sposobem, ani jakie suplementy są dostępne dla ciężarnych na wsparcie układu moczowego (bo wiem, że urofuraginum nie jest wskazane) tylko mi zaczęła gęgać, że take rzeczy to potem zakłamują wynik moczu i do mnie z tekstem, że jakbym w piątek zbadała się to byśmy miały o czym rozmawiać (zaczęło mi to dokuczać w nocy w piątek więc ciekawe jak miałam się wtedy zbadać 😄). Jak zaczęłam na nią naciskać to mi powiedziała, 3l wody. 🤣 Masakra, najlepiej nie podpowiedzieć nic, czekać aż się bakterie namnożą i wtedy wpierdzielić jakiś antybiotyk, przecież tak zdrowo dla ciężarnej w 1 trymestrze. 😏

W 2023 podczas porodu ( przy stracie dziecka) doszło do pęknięcia macicy. Przez kilkanaście godzin wykrwawiłam się w szpitalu zanim ktoś wreszcie zauważył że coś się dzieje. Od tego czasu nie mogłam tego unormować. Ciężka anemia. Rok temu też miałam operację . I znowu duza utrata krwi
Jesteś pod kontrolą hematologa? Sprawdzasz czasy krzepnięcia, INR?

A też zdenerwowała mnie wczoraj ta cała dr, nie chciała mi podpowiedzieć wcale jak sobie mogę ulżyć domowym sposobem, ani jakie suplementy są dostępne dla ciężarnych na wsparcie układu moczowego (bo wiem, że urofuraginum nie jest wskazane) tylko mi zaczęła gęgać, że take rzeczy to potem zakłamują wynik moczu i do mnie z tekstem, że jakbym w piątek zbadała się to byśmy miały o czym rozmawiać (zaczęło mi to dokuczać w nocy w piątek więc ciekawe jak miałam się wtedy zbadać 😄). Jak zaczęłam na nią naciskać to mi powiedziała, 3l wody. 🤣 Masakra, najlepiej nie podpowiedzieć nic, czekać aż się bakterie namnożą i wtedy wpierdzielić jakiś antybiotyk, przecież tak zdrowo dla ciężarnej w 1 trymestrze. 😏
Ja jeszcze w pierwszej ciąży piłam pokrzywę:)

Jesteś pod kontrolą hematologa? Sprawdzasz czasy krzepnięcia, INR?
Ogólnie mam dobry czas krzepnięcia. A u hematologa byłam dopiero w tym roku.
U mnie to był problem głównie systematyczności brania leków bo jak miałam depresję to jakoś ciężko mi było. A dwa to nie mogę leków typu sorbifer oto bo mój organizm przestał je tolerować

Ogólnie to zawiłe. Dodatkowo po każdym okresie znowu wszystko spadało.
A ja nie znoszę leków i też mi ciężko. Teraz bardzo się staram żeby to wszystko brać reguralnie

Ogólnie mam dobry czas krzepnięcia. A u hematologa byłam dopiero w tym roku.
U mnie to był problem głównie systematyczności brania leków bo jak miałam depresję to jakoś ciężko mi było. A dwa to nie mogę leków typu sorbifer oto bo mój organizm przestał je tolerować
No okej, rozumiem, ale weź pod uwagę, że musisz to ogarnąć, bo to nie jest zdrowe, a jednocześnie stwarzające zagrożenie na przyszłość. Mając takie problemy musisz mieć świadomość tego, jakie to leczenie jest ważne. Znajdź dobrego lekarza, który ustawi leczenie, a oprócz tego działaj dietą.

reklama
Do góry