reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
ja ogólnie mam często takie zaklinania tylko z jednej strony przy jakimś ruchu, a najbardziej to przy nagłym ruchu, jak długo siedzę i nagle wstaje itp.
ja też tak mam, ale myślałam że to blizna po cc mnie ciągnie 🙈 wczoraj jak kichanie mnie złapało to normalnie poczułam się jak zaraz po cc🥵 jakby mi brzuch rozrywało 😬

Dziewczyny czy w czasie leżenia jak się przekręcanie na bok macie ostre kłucia podbrzusza z jednej strony ? Nie wiem czy to normalny objaw ale często tak mam.
Tak, też tak mam szczególnie jak przekręcam się na prawy bok, lepiej mi być na lewym. I jak na przykład się przeciągam to też często nagłe kłucie

Jak tam się czujecie? Ja dzisiaj 10+5 i dalej takie mdłości 🤢 od tygodnia to czuję się jak w poprzedniej ciazy 🥵 rano i wieczorem najgorzej 😵‍💫😵‍💫 no i wczoraj znowu zasnęłam o 21 usypiając córkę 🙈

I dopadają mnie już jakieś stresy… wczoraj zaczęłam myśleć jak tu przeorganizować sypialnie, czy robić już starszej pokój (obecnie jest tam biuro), gdzie wgl ona będzie spała, bo śpi teraz z nami… może czas już zrobić ten pokój i ja do łóżka własnego przenieść? Żeby się do lutego przyzwyczaiła? Drugie będzie w dostawce więc w razie czego jak w nocy będzie do nas wędrować to i tak się zmieści, ale znowu robi mi się problem gdzie ją przewijak postawię, bo teraz już nie będzie na niego miejsca 🙈🙈🙈

Jak tam się czujecie? Ja dzisiaj 10+5 i dalej takie mdłości 🤢 od tygodnia to czuję się jak w poprzedniej ciazy 🥵 rano i wieczorem najgorzej 😵‍💫😵‍💫 no i wczoraj znowu zasnęłam o 21 usypiając córkę 🙈

I dopadają mnie już jakieś stresy… wczoraj zaczęłam myśleć jak tu przeorganizować sypialnie, czy robić już starszej pokój (obecnie jest tam biuro), gdzie wgl ona będzie spała, bo śpi teraz z nami… może czas już zrobić ten pokój i ja do łóżka własnego przenieść? Żeby się do lutego przyzwyczaiła? Drugie będzie w dostawce więc w razie czego jak w nocy będzie do nas wędrować to i tak się zmieści, ale znowu robi mi się problem gdzie ją przewijak postawię, bo teraz już nie będzie na niego miejsca 🙈🙈🙈
Ja się czuję tak zmęczona, ostatnie dni też o wiele gorzej. Mogłabym całe dnie spać, proste czynności sprawiają mi ogromny wysiłek.. też mdłości wróciły ale odpukać na razie lekkie. Ciągle mi się chce pić. Stresuje się że do wizyty jeszcze tyle czasu i chyba dla spokoju umówię jakiś termin teraz jak się zwolni.
O to ja już też zaczęłam myśleć jak zmieścimy wszystko wszystko w sypialni 🙈
Mamy dość małe mieszkanko i zastanawiam się jak to sprytnie zorganizować.

Dziewczyny czy w czasie leżenia jak się przekręcanie na bok macie ostre kłucia podbrzusza z jednej strony ? Nie wiem czy to normalny objaw ale często tak mam.
Często mnie pobolewa w ogóle w dole albo jak chodzę to ciągnie z jednej strony. Ostatnio mialam takie kłucia jak skurczowe, aż się musiałam położyć. Wszystko się tam rozciąga, naciąga i przekłada w brzuchu.

Nasza z nami śpi, więc to będzie dopiero akcja. Dziś mój zasnął na kanapie i ja do niego wysłałam, bo w sypialni miałam komara i przespała z nim całą noc.
Zaczął mi się tlić pomysł, czy nie przenieść jej z tatą do pokoju na czas kiedy maluszek będzie spał ze mną, bo pewnie będę karmić. A potem nie wiem, większe łóżko rodzinne 🤣

reklama
Często mnie pobolewa w ogóle w dole albo jak chodzę to ciągnie z jednej strony. Ostatnio mialam takie kłucia jak skurczowe, aż się musiałam położyć. Wszystko się tam rozciąga, naciąga i przekłada w brzuchu.
No
Ja się czuję tak zmęczona, ostatnie dni też o wiele gorzej. Mogłabym całe dnie spać, proste czynności sprawiają mi ogromny wysiłek.. też mdłości wróciły ale odpukać na razie lekkie. Ciągle mi się chce pić. Stresuje się że do wizyty jeszcze tyle czasu i chyba dla spokoju umówię jakiś termin teraz jak się zwolni.
O to ja już też zaczęłam myśleć jak zmieścimy wszystko wszystko w sypialni 🙈
Mamy dość małe mieszkanko i zastanawiam się jak to sprytnie zorganizować.
Właśnie z tym pomieszczeniem wszystkiego też mam dylemat 🫣

Do góry