reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Wiec jeszcze raz...mój tato przez wiele lat obsługiwał ciężkie samochody i brał udział w akcjach zimowych. Wiec to ze śnieg spadł dziś w nocy to nie znaczy ze drogowcy od września czekają na atak zimy a dlaczego? Bo miasto gmina wieś mają podpisane np dopiero od 20 listopada. Na przykład bo oczywiście nie wiem dokładnie. Wiadome ze nikt nie pracuje dla idei a jeszcze do tego dochodzą koszty takiej pracy, materiały, paliwo pracownicy sprzęt. Dodatkowo to urzędnicy stwierdzają ile na danej kategorii drogi należy się wyjazdów i nie ważne ze pasowałoby wyjechać 10 razy bo sypie jak cholera oni będą mieć zapłacone za 2 i nikt im za resztę nie zapłaci a jak wspominałam nikt dla idei nie pracuje.
Kilka lat temu miałam taką sytuację ze jechałam z tata droga do kitu a ja się wściekam bo przed nami piaskarka i dosyć zw nie sypie solanka to z podniesionym plugiem a tata wtedy mi mówi ale co się wściekasz przecież on tej drogi nie robi. On dojeżdża jak ty do pracy i będzie robił inna drogę a czemu ma swój marerial tracić na nie swój rejon?

Po za tym dwa lata temu była taka zima ze w grudniu było +15 stopni. Od dnia umowy siedzieli i czekali na opad śniegu i nikt im za 2 miesiące czekania nie zapłacił sprzęt zblokowany nie mozna było innych prac wykonywać bo musiały być gotowe do pracy wiec pługi itp musiały być zamontowane:( ja współczuję drogowcom bo kasy nie mają z tego wielkiej a ja taty przez zimy całe dzieciństwo.nie widziałam :(

Ostatnia edycja:
Dokładnie dziewczyny. Wszystko ma dwie strony. Mój wujek.pracuje w zarządzie dróg i zawsze nam mówi to,o czym Kropeczka pisze. To jest wina systemu. Zła organizacja pracy i wieczne oszczędności nie tam,gdzie trzeba. W uk choćby 3 razy w ciągu całej zimy był w nocy mróz,to całą noc piaskarki będą jeździć i sypać piachem. Ale oni maja specjalny fundusz na to. Tego właśnie brak w Pl.

U nas teraz tak :-)

Załączniki

• 1444638402624.jpg
    1444638402624.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry