reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Witam, my za to noc mieliśmy dość ciężką. Łóżeczko chyba parzy mojego synka:-D i śpi z nami. Co chwilę przy cycku ale raczej bardziej aby pociumkać niż jeść. Teraz śpi ale też się wierci więc nie wiem ile to potrwa. Ja leżę z nim i w sumie czekam żeby się obudził co pójdziemy na dół na śniadanie:biggrin2:Mam nadzieje że dzisiaj pogoda pozwoli nam wyjść na spacer;-) ;)

A tu cisza, chyba mamuśki wypoczywaj przed finiszem :laugh2:

reklama
Dziewczyny mam pytanko: jakie miałyście/macie cisnienie w ostatnich tygodniach ciąży? Takie jak zwykle czy lekko podwyższone?
Ja do tej pory mialam calkiem normalne 120/60 a na 2 ostatnich wizytach 150/90 i 160/90. Czytam teraz w internecie, ze moze to byc niebezpieczne zarowno dla matki jak i dziecka i powoli zaczynam panikowac. Lekarz powiedzial, ze jest ok i nie ma powodów do zmartwien. Bialka w moczu nie wykryto tylko leukocyty. U mnie to juz 40tc leci.
Ktos cos wie na ten temat???

Beemik nie martw sie. Dolne do 90 jest ok. Powyżej to w moim przypadku był szpital. Skoro nie ma białka w moczu to nie jest to zatrucie ciazowe a to byłoby niebezpieczne. Problem jest jeżeli występuje za wysokie cisnienie, obrzęki i białko. Przecież lekarz nie naraziłby zdrowia Twojego i dziecka. Skoro mówi ze ok to znaczy ze tak jest

Hej, noc miałam z bolami jak na mega okres. Coś nowego. Spać mi sie nie chciało. A wizyt w wc nocą nie zliczę....
I Mały kopał/wypychał girki w pecherz jak mi sie nie chciało wstać w nocy...

Ja mialam tylko na początku wysokie cisnienie.

Beemik, to moze ze stresu to juz to cisnienie. Wypij meliske, mi pomaga zawsze.

Dzieki kobitki! Juz jestem spokojniejsza. Moj poleciał do sklepu i kupił cisnieniomierz. Zmierzylismy i wyszlo ok.145/85 wiec nie najogrzej. Dobrze, ze to tylko przez ostatnie 3tygodnie jest na takim poziomie. Mielismy jechac do szpitala gdyby wyższe było, ale nie jest tak źle, wiec zostaje w domu :)

Dzień dobry :-) U mnie też nocka z bólami o około 3 przeszło i spałam już do rana. Dziś od nowa bóle krzyża i podbrzusza. Nie przejmuje się tym bo już tak od kilku dni i nic.
Wstawiłam już jedno pranie, mam w planach jeszcze jedno i wysprzątać cały dom w miarę możliwości. zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Beemik ja też mam lekko podwyższone to pierwsze ciśnienie na ostatnich dwóch wizytach i jak Magdalena mówi ważne ze to drugie nie przekracza 90 i nie masz białka w moczu.

hmm ciekawe która z nas sie wypakuje jako pierwsza i worek rozwiąże :-) Potem już się posypiemy wszystkie :-)

Miłego dnia mamusie !

PaniAg normalnie jakbyś pisała o mnie. Wkurza się czytając ze bóle w podbrzuszu jak na okres zwiastują porod bo to stwierdzenie można włożyć między bajki. Ja miałam wczoraj silne bóle takie właśnie okresowe, biegałam siusiu co 5 minut, czułam mała bardzo nisko i jakoś nie obudzilismy się rano we trójkę.

To widzę że noc przetrwałyśmy w 2 paku.
Beemik ja od kilku dni mam podwyższone ciśnienie, Max dochodzi 140/90 a cała ciąże miałam około 115/65. Tylko jak to zgłosiłam w czwartek i położna zmierzyła to jej wyszło 120/70. Zobaczę jeszcze jutro bo widzę się z doktorem co powie. A w nocy jak byłam w wc i zobaczyłam swoją twarz to aż się przestraszyłam, wyglądałam jakby mnie walec przejechał taka była duża od opuchlizny. Rano wyglądałam już lepiej i cała nadzieja że coś się zacznie poszła daleko bo przy pierwszym porodzie też bardzo spuchła mi twarz. Myślę, że Twoja lekarka jakby była zaniepokojona Twoimi wynikami to coś by w tym kierunku zrobiła.

PaniAg dobrze się obserwuj bo jak zaczęłam rodzić to też mnie bolało jak na mega okres a jak się dokładnie przyglądnełam to bóle nasilały się w równych odstępach czasu. Tylko ja się zorientowałam w szpitalu bo wcześniej zaczęłam krwawić ale jakby nie to pewnie siedzialabym w domu i czekała na bóle jak w filmach.

Witam ;)
Termin na jutro a ją mam już dosc.. :(
Wieczorem i w nocy silne bóle okresowe rano na podp baardzo duzo wydzieliny, skurcze też są ale nie regularne.
Oj coś ta moja córunia nie może się zdecydować..

reklama
Do góry