reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Jak u nas się pogoda nie zmieni to chyba oszaleję. Skwar i duchota 8-).
Tymek dostał matę w prezencie i jest prze szczęśliwy :) turla się i wierzga nogami na niej.
Dzisiaj zniosłam do pracy wniosek o urlop rodzicielski :happy: mam wolne do 1 lutego 2017 :happy2::happy2::happy2: i jeszcze 38 dni urlopu wypoczynkowego :pżyć nie umierać ;).

reklama
Anit ja mam wolne do 2 lutego 2017 i jakieś 86 dni urlopu do wykorzystania. U mnie też duchota ale tak sobie myślę że jak było zimno to narzekałyśmy więc cieszmy się z tego ciepła bo za dużo go w naszym klimacie nie mamy. Lato minie tak szybko a jesień i zima będzie się wlekła w nieskończoność.

Dziewczyny jak tam u Was z włosami? Moje wypadają jak szalone, myje co drugi dzień i jedną garść mam na sitku a drugą przy czesaniu na grzebieniu:o. W piątek idę je obciąć to chociaż wizualnie będę miała wrażenie że ich mniej wypada.

Magmich z włosami jakaś masakra, przy każdym szczotkowaniu garść włosów a przy myciu to i ze dwie :baffled:
Też już bym poszła do fryzjera bo odrost już mam ale nie mam z kim dziecka zostawić :unsure:

Dobrze, dobrze niech bedzie goraco, ja tam lubie upal, tym bardziej, ze w weekend ruszamy nad morze i modle sie o cieplo ;) juz sie nie moge doczekac!!! ;)

Anit szkoda tyle, ze na tym naszym "urlopie" nie wypoczniemy... ;)

A co do włosów to ja się dziwię, że jeszcze nie jestem łysa :| do fryzjera pójdę jak będę u rodziców, bo tam płacę 3 razy mniej niż w Warszawie.

u mnie z włosami tez tragedia garściami wychodzą. U fryzjera bylam tydzień przed porodem ale jeszcze trochę i nie będzie co farbować hehe
Jaka duchota, padam a mała strasznie marudna i...w samym bodziaku na krótki leży a zadowolona z takiej swobody ze hej!
Ola nie zapomnij o filtrach dla malego:))) i uważaj na siebie bo ja mam plamę na czole od słońca, ponoć od hormonu jak karmię to się moga zrobić!

"Pocieszyłyście" mnie z tymi włosami. Też bym musiała farbę nałożyć ale się boję że dopiero mi zaczną wypadać. U nas też duchota ale zaczyna grzmieć.
Szukam jakiejś cienkiej sukienki na wąskich ramiączkach ale nic nie ma.

Ola na jak długo jedziecie?

U mnie tak samo. Włosy lecą na potęgę. Po porodzie przez 8 tygodni było jak w ciąży, a później zaczęły wypadać grupami.
Ola szum fal działa usypiająco, to może odpoczniecie;)
Moje Maleństwo też marudne od wczoraj. Całe dnie i noce spędza w samym bodziaku bo jej ciepło. A w czym teraz śpią Wasze Maluchy?

Moja śpi w cienkich materiałowych śpiochach bez stópek ale rękaw ma długi bo u nas całą noc okno otwarte a ona łapek nie schowa jak poczuje chłód.
Ja się czaję żeby na włosy kupić biotebal na wzmocnienie i chyba zamówię w czerwcu w gemini jak będę mleko kupować dla młodej.

Demolka dobrze, ze mi przypomnialas, bo musze kupic jakis inny krem dla Antosia, ten jakos slabo sie wchlania :/
Jak to masz plame od slonca? ze taka "biala" jakbys w jednym miejscu sie nie opalila czy odwrotnie? same "korzysci" z tego kp dla kobiet, dobrze, ze dla dzieciaczkow chociaz sa ...

Magmich na weekend tylko jedziemy niestety, ale w wakacje jakis dluzszy wypad tez planujemy ;)
Okno masz otwarte w sypianli, w ktorej spi Twoja mala? A stosowalas juz ten biotebal? Dobry jest? Atoperal polecony przez Ciebie mi sie sprawdzil, wiec moze biotebal tez ;)

Mkvet ja bardzo licze na to morze, ze mi dziecko bedzie uspokajac no i na od, ze mi dziecko nie bedzie chorowac :D
Moj Antos spi w body na dlugi rekaw, nozki gole, przykryte cienkim kocykiem...w pokoju mamy 25 stopni i tak pewnie mu za goraco. Tez marudny jest dzis strasznie :(

Po ciazy brzuch mam plaski i zadnych rozstepow na nim ani nigdzie, tylko wiecie gdzie mam rozstepy? Na piersiach? Straszne sa, okropne :/

reklama
Ola kremy z wysokim filtrem zazwyczaj słabo się wchłaniają nawet zostawiają taką białą warstwę. Mój też taki jest i nawet na nim pisze że tak ma być. Tak okno otwarte w sypialni gdzie śpimy i łóżeczko też tam stoi. Biotebal stosuje moja ciocia ja jeszcze nie próbowałam ale czytałam że ma pozytywne opinie u kobiet po porodzie;)

Do góry