• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
właśnie, pokażcie te swoje brzuszki! :-)
mój lekko wystający, ale to raczej wina jedzenia, bo jem 764823647268 razy więcej niż przed ciążą (ja z tych co zazwyczaj mało jedzą)

O, widzę, że połowa forum tu na Pregnie jest :) Ja na razie mam brać właśnie Pregnę i 20 dni duphaston profilaktycznie. Poza tym mam się dobrze odżywiać, ale to akurat nieszczególnie mi idzie... :zawstydzona/y:

Witajcie!

Ja w sumie jem jak dawniej, ale po byle czym od razu mnie wydyma.
Ja też na Pregnie :)
W sobotę idę na wesele kuzynki. Mam dość luźną sukienkę i postanowiłam, że nic jeszcze w rodzinie nie będę mówić. Może nie zauważą, choć pewnie jak coś zjem, to ciężko będzie ukryć brzuch :)

Dzień dobry :-)

Ja Wam powiem, że zasada szybszego brzuszka w każdej kolejnej ciąży się sprawdza,ale to,że z dziewczynkami szybko wyskakuje,to już mniej ;-) Tak samo, że niby chłopcy kopią szybciej i mocniej. Płeć nie ma nic do rzeczy :tak:

Nova ja panicznie boję się każdej infekcji :-( Tak jak teraz. Nawet gorączki nie miałam,a już się boję,że to znowu jakiś paskudny wirus! Nie wiem jak sobie z tym poradzę do końca tej ciąży :eek: No i jestem najlepszym przykładem,że nie zawsze muszą być objawy ;-)

Ati nie czytaj nic. Choćby po to,aby podświadomie nie ściągać na siebie złych rzeczy. Ja po poprzedniej ciąży wierzę w takie coś :sorry: Zdrówka kochana dla córci! :tak:

Betula, Bozienka na prawdę tak dużo jecie? Jej,ja to jestem pełna na pół dnia po byle czym :eek:

Migotka mi to się wydaje,że na tym etapie ludzie raczej pomyślą,że Ci się przytylo,ale jak chcesz mieć spokój,to powiedz im na wejściu :-) Nie będzie spekulacji :tak:

Madzia, Choco ja potwierdzam. W każdej kolejnej ciąży brzuch szybciej rośnie :)

Zuzanko, M@linko, Mama, Landrynko, Milenia, Margarita, Aschlee, Demolka i reszta gangu co u Was? :-)

Nova - wiem, że łatwo powiedzieć, ale wszystko wskazuje na to, że tym razem jest po prostu normalnie :-) dużo siły dla Ciebie - szczególnie do czasu pierwszej wizyty.

Mój brzuch tez wyjątkowo szybko wyskoczył, ale też jest w stosunkowo najgorszym stanie (słabe mięśnie), więc trudno się dziwić. Ale nie wiem czy da się mój stan ukryć do końca trymestru (tak planowałam).

A ja nie biorę Pregny, na razie tylko kwas foliowy i minerały. Muszę tylko jeszcze poszukać czegoś z jodem, bo też mam niedoczynność tarczycy. Swoją drogą niezła akcja marketingowa musiała przejść skoro wszyscy lekarze jeden środek zaczęli polecać ;-)
Co do diety to moja jest nawet zdrowa - trudno inaczej jak jem generalnie to co szykuje dla dzieci. Ale ostatnio mam taki smak na chipsy, że najchętniej to bym je jadła co wieczór :-|

Ja też witamin nie biorę. Nie widzę takiej potrzeby. Owszem. Mam mega dawkę kwasu foliowego i magnes,ale to tyle. Nie brałam w żadnej ciąży. Kiedy byłam w ciąży z najstarsza córką był szał na Materne :-)

reklama
Witam wszystkie panie
Ja też mam pregne plus lekarz zasugerował ale kazał samej się rozejrzeć za czymś co nie ma całej tablicy mendelejewa bo większość wit można żywnością dostarczyć a tam są te najważniejsze dla mam i dziecka.
Chyba każda w głowie ma " żeby było dobrze" nawet jeśli nie straciła maleństwa to teraz tyle poronien dookoła że człowiek się martwi.
Podziwiwam te z Was co biegają , sprzątają itd. ja jestem tak do du... że gdybym miała już dziecko to ciężko by mi było ogarniać, trochę pochodzę i strasznie brzuch ciągnie, nie wiem może to też wina torbieli
MIłego dnia życzę wszystkim bo słoneczny to chyba u większości dzisiaj zwłaszcza w PL

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry