• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Witaj Madziulko. Faktycznie Milo wiedziec ze inna Polska mamuska bedzie rodzila na brytyjskiej ziemi ( choc my graniczni ) ;) ... Moze jestes juz nieco zorientowana w tutejszych procedurach? Mnie poki co do poloznej umowiono I tyle.

Magda ja tez walcze z jakims okropnym przeziebieniem.Z nosa mi sie leje, glowa boli okropnie.Ide przychodni dzisiaj bo juz ponad tydzien sie ciagnie.Boje sie, ze sie na antybiotykach skonczy, a tak jestem na nie.
Bozenko a myslalas o poduszkach ciazowych.Moze pomoglyby przespac nocke.
Witaj Maju, powodzenia w rzucaniu palenia.
Nowaspace byle do 2 trymestru:-) Powinno byc lepiej
Dziewczyny milego dnia

Bozienko dokładnie. Zaczęłaś 11 tc :-)

Choco dobrze,że córcia chociaż pospała. Korzystaj z każdej chwili jej snu i nic kompletnie wtedy nie rób :-p

Maju oj mam doświadczenie z tutejszym NHS, więc jak masz pytania, to pytaj :tak: Położna założy Ci kartę ciąży i powie jak będzie wszystko wyglądać. Zreferuje Cię do szpitala na I usg ok 12-13tc. Na tym usg wyznaczą Ci termin porodu. Kolejne usg to połówkowe i jak nic nie będzie się działo, to do porodu scanów nie robią (da się przeżyć ;-) ) W między czasie będziesz odwiedzać położną. Będzie sprawdzać tętno dziecka, mierzyć brzuch, ciśnienie, krew i badać mocz na obecność białka. Jak tylko będziesz miała obawy, to zgłaszasz jej i ona podejmuje decyzje co dalej. Czasem Gp może zlecić jakieś badania. Ogólnie gina nie oglądasz, ale spokojnie....położne tutaj to skarbnica wiedzy! :-) U mnie trochę inaczej to wygląda, bo ja po przejściach, ale druga moja ciąża była tak prowadzona i położna nawet przez sprawdzenie brzucha idealnie oceniła wage dziecka :happy: Pytaj o co chcesz :tak:

Ostatnia edycja:
Solla o rety....zdrówka kochana! I pędź do tego lekarza. Ja miałam iść dziś, gdyby nie było poprawy, ale jest, więc nie idę. Uratowały mnie inhalacje chyba :sorry: Trzymaj się! :tak:

Solla próbowałam z jaskami ale to i tak nie pomagało ;-) mąż przyjedzie to się wyspie ułożenie sie wygodnie i będę spała cala noc :-) ale nad poduszka się zastanawiam fajnie się karmi maluszka na niej :-)

Witam się i ja :) U mnie dzień leniwie, poszlam na rynek i kupiłam kilo wiśni i pierwszy raz zrobię zupę owocową :) a co, jak zachcianka to zachcianka :) wczoraj pojechaliśmy wieczorem na plaże po 18, pomoczyłam nogi i jodu doładowałam i chyba dzisiaj znowu smigamy :) Udanego dnia i czekam na relacje z wizyty dzisiejszej ollcia 82 :)
A dziewczyny! w rossmannie jest pregna dha za 29,90zł i to super cena!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry