chocolatequa
Fanka BB :)
Bozienka jak masz np 10 tydzien i 5 dni to przeciez na logike leci juz 11 bo 10 juz minal i leca dni 11
przerabialam to w poprzedniej ciazy 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Położna założy Ci kartę ciąży i powie jak będzie wszystko wyglądać. Zreferuje Cię do szpitala na I usg ok 12-13tc. Na tym usg wyznaczą Ci termin porodu. Kolejne usg to połówkowe i jak nic nie będzie się działo, to do porodu scanów nie robią (da się przeżyć ;-) ) W między czasie będziesz odwiedzać położną. Będzie sprawdzać tętno dziecka, mierzyć brzuch, ciśnienie, krew i badać mocz na obecność białka. Jak tylko będziesz miała obawy, to zgłaszasz jej i ona podejmuje decyzje co dalej. Czasem Gp może zlecić jakieś badania. Ogólnie gina nie oglądasz, ale spokojnie....położne tutaj to skarbnica wiedzy! :-) U mnie trochę inaczej to wygląda, bo ja po przejściach, ale druga moja ciąża była tak prowadzona i położna nawet przez sprawdzenie brzucha idealnie oceniła wage dziecka
Pytaj o co chcesz 
Trzymaj się!